fbpx

Mi a különbség a weboldal és értékesítő oldalak között?

Általánosságban elterjedt tévhit, hogyha online értékesítésbe kezdesz, egy weboldal vagy értékesítő oldal felépítése után elkezd dőlni a pénz a vállalkozásodba.

Sokan viszont nem tudják, hogy manapság a hagyományos weboldalak csak a belépő kategóriát képviselik az online térbe, egyáltalán nem garantálják, hogy a vállalkozásod értékesíteni is tud majd rajtuk keresztül.

Szeretnéd tudni mi a különbség a hagyományos weboldalak és az értékesítő oldalak között?

Ebben a cikkben kitérünk az egyes online marketing eszközök sajátosságaira és a végére el tudod majd dönteni, melyik lesz számodra az ideális választás a kampányaid számára.

Mi az az értékesítő oldal?

Az értékesítő oldalak, más néven landing oldalak olyan online felületek, amik egy specifikus cél szerint készültek, mégpedig hogy a látogató valamilyen akciót kezdeményezzen, miután végig haladt az oldalon. Ez az akció lehet a hírlevelünkre való feliratkozás, egy akciós termékünk megtekintése vagy a webshopunkra való átirányítás.

Az értékesítő oldalak célja, hogy a legnagyobb hatékonysággal vagy konverzióval gyűjtsék be a weboldalra látogatókat és terelje be őket az online marketing rendszerünkbe.

Ezt a célt 3 kulcsterület alkalmazásával érik el a landing oldalak.

 1. Ellátnak az összes szükséges információval, ami felmerülhet benned egy termékkel kapcsolatban. Sokszor láthatsz terjengős leírásokat, marketing szövegírással készített blokkokat, ezek mind arra szolgálnak, hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés az oldal megtekintőjében a folyamat végére.
 2. Konverzióra épített struktúrával készülnek. Ezek az oldalak jellemzően görgetésre építettek, nélkülözik a kifelé mutató linkeket, egy meghatározott folyamaton vezetik végig a látogatót, hogy minél kevésbé csökkenjen a figyelmük, minél nagyobb eséllyel jussanak el a CTA (call-to-action) felülethez.
 3. Plusz marketing eszközöket alkalmaznak a vásárlók figyelmének felkeltésére. Láttál már valaha lefelé pörgő számlálót, vagy az arcodba ugró “Kattints most, különben…” gombot? Ezek mind olyan marketing eszközök, amik javíthatják a konverziót.

Mi az a weboldal?

A hagyományos weboldalak egy jellemzően több szekcióból vagy több aloldalból álló oldalrendszert jelentenek, melyek arra szolgálnak, hogy ellássák a látogatókat a szükséges információkkal.

Ezeknek az oldalaknak nem kifejezetten az online értékesítés a fókuszuk, sokkal inkább cégbemutatóként, digitális névjegykártyaként vagy hirdető felületként hivatkozhatunk rájuk.

Egy tipikus céges weboldal a következő elemeket tartalmazhatja: Kezdőlap, Bemutatkozás, Termékeink, Szolgáltatásaink, Kapcsolat, Blog, stb.

A weboldalak általában több teret adnak a cég brandjének bemutatására, az aloldal rendszerből adódóan jóval összetettebb struktúra készíthető velük. Nagyobb cégek esetén ezek a weboldalak kisebb értékesítő oldalakkal lehetnek ellátva, valahol itt kezdődnek a komolyabb értékesítő rendszerek.

Minden értékesítő oldal weboldal, de nem minden weboldal értékesítő oldal

A fentiekből jól látható, hogy míg az értékesítő oldalak egy kötött szerkezetben, egy bizonyos cél eléréséért dolgoznak – a weboldalaknak aloldalanként külön céllal rendelkezhetnek.

Míg a landing oldalak fő fókuszában az értékesítés, a weboldalak esetén a stabil, megbízható cég képének prezentálása áll, a mellett, hogy az összes elérhető termékről és szolgáltatásról is informálódhatunk.

A weboldalak rendelkezhetnek beépített értékesítő (al)oldalakkal a cég marketing stratégiájának függvényében, ezen kívül magukban hordozhatják a lehetőségét jóval összetettebb rendszerek, mint pl. egy bérletes rendszer kialakításának.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Mire van szükségem? Weboldalra vagy értékesítő oldalra?

Erre a kérdésre a válasz a cég marketing stratégiájában rejlik. Ha nem rendelkezel ezzel, akkor szimplán csak abból kell kiindulni, mi hajtja a legtöbb hasznot a cégnek rövid, illetve hosszú távon.

Ha egy bizonyos szolgáltatással rendelkezel, netán pár termékkel, esetleg csak most indultál, célszerű lehet egy értékesítő oldalt építeni, amivel gyorsan hozhatsz bevételt a cégedbe egy jól megalapozott struktúrával, marketing szövegírással és hirdetésekkel gyorsan tudod majd azt értékesíteni az online térben.

Ez a plusz bevétel megalapozhatja a későbbi növekedést, a landing oldaladat pedig oldal rendszerré alakíthatod pár kiegészítő szekció építésével.

Ha viszont nagyobb méretű céggel rendelkezel, széles termék palettával, netán hosszú távú terveid vannak az online jelenléteddel és hajlandó vagy megtenni a lépéseket a magasabb bevételek reményében, érdemes lehet egy összetettebb, nagyobb komolyságot sugalló weboldalban gondolkodnod, amit természetesen később kiegészíthetszértékesítő oldalakkal.

Ebben az esetben tekints úgy az oldalrendszeredre, mintha legóznál.

Egyenként kell beraknod az építőkockákat, hogy majd a végén egy jól teljesítő online rendszert kaphass, ami magától dolgozik neked. Az építő kockák ebben az esetben az egyes aloldalak, értékesítő oldalak, ide tartozik az oldalad keresőoptimalizálása, az oldalra futó hirdetéseid és még sokáig lehetne sorolni, annak függvényében, milyen nagy léptékűek az online értékesítési terveid.

Az ilyen rendszereket mi ügyfélszerző rendszereknek szoktuk nevezni, egy másik weboldalamon szépen összefoglaltam mi is a lényegük.

Ha kíváncsi vagy az ügyfélszerző rendszerekre, itt tudsz utánuk olvasni: Szerezz ügyfeleket a weboldaladdal!

Hogyan tudok weboldalt készíteni?

Mielőtt bármibe belekezdesz, szükséged lesz egy tárhelyre és egy domainre, amin az oldalad felépülhet. A tárhelyed az az egység, ahol az oldalad adatait tárolni fogod (olyan mint a számítógéped winchestere). A domain neved pedig tulajdonképpen a te virtuális címed, ami feljogosít arra, hogy használhasd a világhálót.

Első körben a domain neveden kell majd gondolkodnod. A domain névnek célszerű utalnia a szolgáltatásodra/termékedre, vagy ha jól ismert, a brand nevedre, hogy nagyobb eséllyel találjanak meg az interneten.

Itt hagyok pár tippet az ideális domain név kiválasztásához:

 1. Használd a kulcsszavaidat a domain névben
 2. Legyen a domain neved a lehető legrövidebb
 3. Legyen könnyű betűzni, kiejteni
 4. Legyen egyedi, hangzatos
 5. Ne használj speciális karaktereket
 6. A domain név kapcsolódjon a termékedhez/szolgáltatásodhoz
 7. Vázolj fel jó pár lehetőséget, majd válaszd ki a legideálisabbat
 8. Ha megvan a tuti, foglald le egy hosting szolgáltatónál

A Rackforest oldalán regisztrálhatsz domaint, viszonylag egyszerű folyamaton vezetnek végig, de az interneten rengeteg különféle szolgáltató elérhető, ha máshol szeretnéd megejteni ezt a regisztrációt.

Ha megvan a domain neved érdemes szétnézned a tárhely – más néven webhosting – szolgáltatók között a megfelelő tárhelyért. A tárhely szolgáltatások díja mérettől függően 2e Ft/hó körül kezdődik, ennél kisebb csomagot nem érdemes választanod. Mi általában a Rackforestnél, vagy a Sybellnél javasoljuk a tárhely bérlést.

Ha megvan az ideális domain és a tárhelyed is, elkezdhetsz gondolkodni a megfelelő CMS renszer kiválasztásán. Ilyen tartalomkezelő rendszerek például a WordPress, a Wix és nagyot megy mostanában a Webflow is (magasabb programozási ismeretekkel rendelkező felhasználóknak).

Hogyan tudok hatékonyan értékesítő oldalt készíteni?

Az előző pontban vázoltam, hogy férhetsz hozzá ezekhez a tartalom kezelőkhöz, a jó hír, hogy ezeken belül meg tudod oldani az értékesítő oldalad felépítését is. Az első pontban vázoltam azt is, hogy néznek ki ezek az értékesítő oldalak, milyen elemeket tartalmaznak, ezeket előre elkészített sablonok segítségével, vagy akár magadtól is tudod majd reprodukálni.

Ne ijedj meg, csak elsőre összetettek és ijetszőek, ha az ember rászán egy kis időt, nagyon hamar bele lehet jönni a kezelésükbe. 🙂

Azt javasolnánk, hogy mielőtt az építésbe kezdesz, gondold át alaposan:

 • Milyen egyéni előnyökkel rendelkezel, amit a konkurenciád nem szolgáltat
 • Milyen vágyát teljesíted, milyen problémáját oldod meg a vásárlódnak
 • Mi hitelesít téged a piacodon, ami miatt megbízható szolgáltatónak tűnsz majd
 • Mit tudsz kínálni, amitől a terméked ellenállhatatlan lesz

Töltsd le ezt az e-bookot és optimalizáld a weboldalad 10 egyszerű lépésben, hogy az több leadet generáljon

10 lépés a több leadert ebook

Töltsd le ezt a 10 módszert tartalmazó e-bookot és optimalizáld úgy a weboldalad, hogy az több ügyfelet hozzon Neked. 

Mit javasoltok, hogyan kezdjek neki?

A legideálisabb az lenne, hogy mielőtt bármilyen kézműves foglalkozásba kezdesz vázolj fel magadnak egy alap stratégiát azt illetően, mi is a célod a leendő weboldaladdal vagy értékesítési oldaladdal.

Határozd meg a célcsoportodat, majd nézz szét a piacodon, milyen megoldások működnek, mik azok amik kevésbé. Érdemes szétnézned a konkurencia háza táján, általában hasznos infókkal szolgálnak majd az online felületeik.

Ha elkészültél a marketing stratégiáddal és a mini piackutatásoddal, gyűjtsd össze, vagy készítsd el a weboldalhoz használandó anyagokat, hogy gördülékenyebben menjen az építés.

Amint minden anyagot előkésztettél, ásd bele magad kicsit az építési folyamatokba, a Youtube-on rengeteg ehhez kapcsolódó videót találsz majd.

Ha mindezzel megvagy, nekikezdhetsz az építkezésnek.

Vagy…

Bízhatod ránk is a komplett kivitelezést, ebben az esetben úgy viszünk majd végig a fenti folyamaton, hogy közben nem kell megtanulnod programozni vagy órákat tölteni marketing szövegírással és úgy készülhet el a teljes online felületed és marketing stratégiád, hogy közben csak egy dologgal kell foglalkoznod, a saját vállalkozásod építésével.

A többit mi intézzük. ? Ha szükséged lenne némi iránymutatásra, netán még te sem tudod mi működne neked igazán, szimplán csak jelentkezz be egy 30 perces ingyenes konzira, rendbe tesszük a káoszt a vállalkozásod háza táján ?

>>> Jelentkezem a 30 perces ingyenes konzutlációra!<<<

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.