fbpx

Reszponzív weboldal készítés – Amit tudnod kell, mielőtt belekezdesz

Ahogy egyre többen használják az internetet különböző eszközökről, egyre fontosabb, hogy a weboldalad minden képernyőméretre egyaránt optimalizálva legyen. Itt jön a képbe a reszponzív webdizájn. A reszponzív weboldal felépítése azt jelenti, hogy a webhelyed automatikusan alkalmazkodik annak az eszköznek a képernyőméretéhez, amelyiken megtekintik. Optimális megtekintési élményt biztosít a felhasználóknak, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak.

Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes szem előtt tartani egy reszponzív webhely elkészítése során.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Mi az a reszponzív webdesign?

A reszponzív webdesign egy olyan tervezési megközelítés, amely biztosítja, hogy a webhely elrendezése és tartalma minden eszközre optimalizálva legyen. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó akár asztali számítógépről, tabletről vagy okostelefonról éri el a webhelyed, zökkenőmentes és élvezetes élményben lesz része. Nincs semmi olyan információ vagy kép, amely az eszközkülönbség miatt elveszne.

Miért fontos a reszponzív webdesign?

A reszponzív webdizájn jelentősége:

  • Ahogy a mobilinternet használat folyamatosan növekszik, úgy nő a reszponzív tervezés jelentősége is. 2020-ra a mobilinternet-használat várhatóan megelőzi az asztali számítógépek használatát.
  • A reszponzív tervezés nagyobb felhasználói elégedettséghez és elköteleződéshez vezethet, mivel jobb megtekintési élményt biztosít a felhasználók számára, függetlenül az általuk használt eszköztől.
  • Az olyan keresőmotorok, mint a Google, előnyben részesítik a mobilbarát és reszponzív kialakítású webhelyeket, amelyek segíthetnek javítani a keresőmotorok rangsorában, ami azt jelenti, hogy webhelyed könnyebben megtalálható lesz a keresőkben.
  • Egy különálló mobilwebhely készítése költséges és időigényes lehet. A reszponzív webhely lehetővé teszi, hogy egyetlen webhelyet készítsen, amely minden eszközön működik, így hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg.

A legfontosabb elemei a reszponzív weboldal felépítésének

A reszponzív weboldal felépítésének lépései: tervezés, tesztelés, teljesítmény, használhatóság és karbantartás.

Tervezés

Fontos, hogy gondosan tervezd meg reszponzív webhelyed kialakítását és tartalmát. Ez magában foglalja a weboldal szerkezetének vázlatos megtervezését, hogy az elrendezése működőképes legyen különböző eszközökön. A tervezés során meghatározandó, hogy melyik tartalom legyen kiemelkedő, hangsúlyos és hogyan alkalmazkodjon az elrendezés a kisebb képernyőkhöz.

Tesztelés

A reszponzív webhely felépítése során rendszeresen tesztelni kell különféle eszközökön, hogy megbizonyosodj a megfelelő működésről. Ez segíthet a problémák korai felismerésében, és biztosíthatja, hogy a végeredmény a legjobb minőségű legyen. A tesztelésnek ki kell terjednie mind a kézi, mind az automatizált tesztelésre különböző eszközökön, böngészőkön és képernyőméreteken.

Teljesítmény

A reszponzív tervezésnek köszönhetően fontos, hogy a webhelyed gyorsan és hatékonyan töltődjön be minden eszközön. Többek között a képek optimalizálása és a nagy fájlok használatának minimalizálása segíthet ezen a problémán. Optimalizáld a használt képeket és tömörítsd a gyorsabb betöltés érdekében. A kódok lekicsinyítése és a Content Delivery Network (CDN) használata redukálhatja az oldalbetöltési időt.

Használhatóság

Győződj meg arról, hogy a webhely navigációja, a gombok, az űrlapbeviteli adatok és az egyéb interaktív elemek könnyen használhatók minden eszközön. Fontos megnézni ilyenkor, hogy a gombok mérete megfelelő, hogy a kisebb képernyőkön is jól elérhetőek és, hogy az űrlapok könnyen kitölthetőek a mobileszközökön.

Karbantartás

Mint minden webhely esetében, a reszponzív webhelyek is folyamatos karbantartást igényelnek,  hogy naprakészek legyenek és megfelelően működjenek. Ide tartozik a tartalom és a bővítmények valamint a tervezési elemek rendszeres frissítésre valamint az esetleges technikai problémák felismerése. A frissítések és karbantartást követően fontos ellenőrizni a weboldal linkeket, az általános megjelenést valamint az  űrlapok működését reszponzív nézetekből is.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

A reszponzív webhely elkészítésének kihívásai

Bár a reszponzív webdesign számos előnnyel jár, az alábbi kihívásokkal találhatjuk szemben magunkat:

Tervezési kihívások

Nehéz olyan weboldalt tervezni amely minden képernyőméreten megfelelően működik, így alapos tervezést és részletekbe menő odafigyelést kíván.

Fejlesztési kihívások

Egy reszponzív webhely létrehozásának folyamata összetett és időigényes lehet. Ahhoz, hogy valaki megfelelő reszponzív webhelyet készítsen el nem elhanyagolható a webfejlesztés, a HTML, CSS és JavaScript alapos ismerete.

Tesztelési és minőségbiztosítási kihívások

Egy reszponzív webhely elkészítése során folyamatosan tesztelésre van szükség különböző méretű eszközökön a megfelelő működés érdekében.

Költség

Egy reszponzív webhely készítése költségesebb lehet, mint egy hagyományos webhely elkészítése, mivel speciális szakértelmet igényel.

Amikor reszponzív weboldalról van szó, fontos kiválasztani a megfelelő weboldal készítő vállalkozást. Honlap készítő cég keresésekor a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 

Hogyan válasszunk weboldal készítő céget:

Tapasztalat

Olyan céget keress, amely eleve feltünteti alap szolgáltatásnak a reszponzív beállításokat valamint kellő tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

Kommunikáció

A választásnál fontos szempont, hogy megtaláljátok a közös hangot. A gördülékeny kommunikáció a kulcsa az együttműködéseteknek.

Portfólió

A referencia munkák áttekintése elengedhetetlen a választásnál. Sokat elmond a weboldal készítő cég stílusáról, munkájuk minőségéről. Előnyt jelenthet ha hasonló témában készítettek már weboldalt, mint amivel te is foglalkozol.

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Konklúzió

A reszponzív weboldal készítése fontos szempont a mai digitális világban. Lehetővé teszi, hogy a webhelyed minden eszközre optimalizált legyen és kiváló felhasználói élményt biztosítson. A reszponzív webdizájn számos előnnyel jár, beleértve a nagyobb felhasználói elégedettséget és elköteleződést, a keresőmotorok jobb helyezéseit, a költséghatékonyságot és a megnövekedett forgalmat.

Ez azonban bizonyos kihívásokkal jár, és fontos, hogy a megfelelő weboldal készítő céget válasszuk ki, amely segít a tisztán látásban és kellő minőségben készíti el az adott oldalt. Az Improwww-nál szakértői csapatunk a reszponzív webdizájnra specializálódott és elkötelezettek vagyunk a minőségi, minden eszközre optimalizált weboldalak elkészítése iránt, amelyek segítségével vállalkozásod kiemelkedik.

Keress minket bizalommal, foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra, és tedd meg az első lépést, hogy színvonalas weboldalad készüljön amely minden nézetből kellemes látványt és felhasználó barát felületet biztosít az ügyfeleid számára!

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.