fbpx

4 indok amiért fontosak a seo szövegírással készített kontentek

A seo szövegírás a webooldaladon és online felületeiden az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy leadeket szerezz, megismertesd a márkád mondandóját a közönségeddel és hogy közvetett módon, forgalmat terelj az oldaladra és hosszabb távon építsd a márkád ismertségét.

Ahogy a fogyasztók egyre inkább belefáradnak a hagyományos hirdetésekbe, úgy válik egyre fontosabbá a minőségi marketing szövegírás a céged számára.

Gondolj csak bele, mire kattintasz szívesebben? Egy csili-vili, hirdetésre, hangzatos mondatokkal – ami nyilvánvalóan el akar adni valamit – vagy egy olyan tartalomra, ami hasznos információkkal lát el az általad keresett témáról?

Ezt tudja a marketing és seo szövegírás, értéked ad a látogatóidnak, miközben megalapozza a márkád hírnevét és megbízhatóságát.

Hát akkor miért ne használnád?

Hogy jutottunk a hirdetésektől a seo szövegírásig?

Az egyszerű tartalomgyártás manapság már nem elég ahhoz, hogy új vásárlókat szerezz magadnak. Az online felületek látogatói kiégtek a folyamatosan arcukba robbanó hirdetésektől, a Youtube-on két percenként felugró reklámoktól és a szájbarágós, teljesen nyilvánvalóan eladni akaró tartalmaktól.

A figyelmet már nem feltétlenül keltik fel a hangzatos szlogenek vagy a marketing trükkök, megtanultuk ezeket tudat alatt ignorálni. Biztos veled is előfordult már, hogy reflex szerűen nyomtad ki a videós hirdetés elején felugró reklám ablakot és egy perc elteltével már fogalmad sem volt arról, miről is szólt az adott hirdetés. Célzottan keresünk, a legkevesebb időt akarjuk elpocsékolni üres szövegek átolvasásával.

A keresőmotorok fejlődésével a régi módszerek – miszerint a tartalom marketing akkor lesz jó, ha teletömjük a kulcszszavainkkal – elavulttá váltak, mára már sokkal nagyobb szerepet kap, hogy minőségi marketing tartalmakat gyártsunk a látogatóink számára. És itt jön a képbe a SEO szövegírás.

Minél inkább releváns tartalmakat készítesz az online felületeiden, annál több időt töltenek az emberek az oldaladon. Minél többen látogatják az oldaladat, annál előrébb kerülsz a keresőkben. És minél több értéket adsz nekik, annál nagyobb lesz a márkád felé irányuló bizalom.

És mit gondolsz mit tesz az a sok látogató, akik hosszú perceket töltenek az oldaladon, miközben nyilvánvaló lesz számukra, hogy Te bizony érted a dolgodat?

Valószínűleg vásárolni fognak és szívesen ajánlanak majd másoknak.

4 indok amiért fontosak a seo szövegírással készített kontentek

Vegyünk tehát sorra azt az 5 előnyt, amit a SEO szövegírás segítéségével elérhetsz a marketing stratégiádban.

1. A seo szövegírással megírt tartalmak segítenek előrébb kerülni a Google-ben.

Azm hogy legen egy weboldalad amin bemutatod a szolgáltatásod mára már alapvető dolog.

Közvetlenül elküldheted a linkedet az érdeklődőknek, közzé teheted őket a közösségi média felületeiden nem kell minden egyes alkalommal összefoglalnod a mondandódat, hisz előre el lesz készítve a weboldalad formájában.

Ez mind szép és jó, viszont mint minden cégnek, neked is az az érdeked, hogy minél több emberhez eljuss. Ha csak nincs több tízezer fős követő táborod nagy valószínűséggel hirdetésekre, vagy kőkemény munkára és marketing stratégiára lesz szükséged ahhoz, hogy folyamatos vevő beáramlást érj el az oldaladon keresztül.

Vagy egy igényesen, kulcsszavakra optimalizált weboldalra, ami a keresés gyakoriság növekedésével fokozatosan araszol előre a Google keresőben.

Mit gondolsz, hol keresnek a népek a termékek, szolgáltatások után? Talált, süllyedt.

Minél előkelőbb helyet lősz be a keresőben, annál gyorsabban nyithatod meg a pénzcsapot.

2. A folyamatos, hasznos marketing tartalom készítése segít hitelesen bemutatni a márkádat

Mikor rendszeresen készítesz tartalmakat a weboldaladra, blog cikkeket írsz, netán a közösségi médiába postolsz értéket adó kontenteket a vásárlóid fel fognak figyelni rád. Egyrészt rendszeresen bukkansz fel a szemük előtt, ami azt mutatja, aktív vagy a területeden, fejleszted magad, mélyebbre ástál és szeretnéd megosztani a nézőpontodat.

Ez automatikusan szakértőként pozícionál majd Téged, az emberek pedig leginkább olyan terméket/szolgáltatást vásárolnak, amiben megbíznak.

A rendszeres marketing szövegírással e mellett nem csak értékes információkkal látod el a közönségedet, de informálod őket arról is mivel foglalkozik a céged, milyen módszerekkel dolgozol, miben tudod őket segíteni.

3. Sh(eo)ring is caring. A hasznos kontentek gyorsan elterjednek

Napjaink online világa azért szerencsés az üzleted szempontjából, mert ha valamit jól csinálsz, annak nagyon gyorsan híre tud menni. Réged, ha jól végezted a munkádat a mesterséged és a szakértelmed szájról-szájra terjedt és lassan, de biztosan érkeztek hozzád a vevők mások ajánlásai segítségével.

Manapság ez az idő töredékére csökkent, ha hasznos tartalmakat készítesz az oldalaidra azt nagyon hamar felkaphatják más oldalak is, akiknek szintén segítő szándékkal fordulnak a látogatóik felé.

Egy-egy szépen megírt, informatív blog cikkedet az emberek tovább oszthatják, megemlíthetik más oldalakon, két kattintással küldhetik tovább a barátaiknak, akik szintén tovább adhatják a hasonló érdeklődéssel rendelkező ismerőseiknek.

A cikkedből vagy postodból hamar virális tartalom születhet, ami pedig egy dolgot jelent számodra, rengeteg forgalmat az oldaladra.

Több forgalom=több oldaladon töltött idő=jobb kereső motor értékelés=Google előrébb sorolás=még több forgalom=még több vásárló=and the list goes on..

4. Az informatív szövegírás más oldalakról hoz majd neked érdeklődőket

Ahogy korábban említettük, manapság a keresőmotorokat úgy fejlesztik, hogy a látogatók számára hasznos és releváns tartalmakat részesítsék előnyben. Mint minden cégnek, nekik is az az érdekük, hogy a felhasználók a legtöbb időt töltsék a szolgáltatásaik használatával, esetünkben a Googleben való szörfözéssel.

Hogy tudják ezt biztosítani? Úgy, hogy minél nagyobb mennyiségű hasznos tartalommal látnak el Téged. A keresőoptimalizálás szempontjából fontos mérőszámok az oldaladról/cikkedről kimenő linkek minősége. Ha a látogatóid az oldaladon szörfölve olyan linket találnak, ami érdekes számukra és tovább olvassák, a Google nem csak a cél oldalt, de a forrás oldalt is díjazza.

Ezért van tehát az, hogy minél jobb minőségű a Te tartalmad, annál nagyobb lesz a hajlandóság mások részéről is, hogy megemlítsék az oldaladat a sajátjukon belül.

Szóval a Google esetében ér – mi több, javallott – más tollával ékeskedni.

Mi is itt hagyunk egy cikket a seo linképítésről, pusztán jófejségből, ahol arról tudtok kicsit mélyebben olvasgatni, hogy is működik ez a ki- és bejövő linkelős téma.

Milyen az ideális marketing szövegírás

Mit kell tehát megtenned, ahhoz, hogy a tartalmaid a legnagyobb hasznot hajtsák neked? Nos, alkalmaznod a marketing szövegírás pár alapszabályát.

  • Ismerd meg a célcsoportod

Hogy hatékonyan értékesíthess, legyen szó szolgáltatásról, vagy termékről a fejedben kell lennie az ideális ügyfelednek. Ez az ideális ügyfél lesz ugyanis az, akihez a marketing szövegeidben kommunikálnod kell, az ő problémáit kell megoldanod és teljesítened a vágyait. Minél pontosabban tudod meghatározni az ideális ügyfeledet, annál jobban tudod szűkíteni a célcsoportodat, annál specifikusabban tudsz majd megoldásokat szállítani neki.

És amint az meg vagyon írva, a bevételek a megoldott problémák függvényében alakulnak, így arra kell törekedned hogy minél több, vagy minél nagyobb problémákat oldj meg a célcsoportodnak.

Hogy alakítod ki az ideális vásárlód profilját? Ez a cikk a buyer personákról segíteni fog.

  • Végezz kulcsszókutatást

Ahhoz, hogy olyan szövegeket alkothass, amik érdekesek lesznek a látogatóid számára első körben ismerned kell a látogatóidat. Végezz kulcsszó kutatást, keresd meg azokat a szavakat, amikre a leggyakrabban keres a te választott célcsoportod. Ha magadtól végeznéd a kulcsszó kutatásról ezen az oldalon olvashatsz bővebben, de segítségül hívhatsz bizonyos szoftvereket is, amik jelentősen rövidítik a befektetett munkaidődet. Ilyen szoftver például a SemRush, amiről itt hagyok egy tutorial videót

  • Válts titkos ügynökbe. Látogass fórumokat és facebook csoportokat

A szövegezésed akkor fog nagyot ütni, ha sikerül a vásárlóid nyelvén kommunikálnod. És hogy tudod ezt legjobban megtenni?

A: Ha mélyinterjút végzel és addig faggatod őket, míg egy egész átfogó képed lesz a szókincsükről.

B: Ellátogatsz azokra a fórumokra amik érdekelhetik a célcsoportodat, illetve bekommandózol azokba a Facebook csoportokba ahol jelen lehetnek, szorgosan jegyzetelsz, majd az ott talált szövegeket beleszövöd a marketing szövegedbe.

  • Írj olyan kontenteket, amik érdeklik is a közönséged

Itt is hasznos eszköz lehet az imént említett gerilla akció. Keress olyan kérdéseket, amik a célcsoportodat mozgatják, majd ezeket válaszold meg az oldaladon keresztül. Nagyon jó forrás továbbá a gyakorikerdesek.hu (nemnevet!) ahol konkrét kérdéseket találhatsz, ügyeskedned sem kell.

  • Készíts tartalom stratégiát

Postolni a levegőbe, lényegtelen tartalmakat 1 pont. Postolni egy előre meghatározott ütemterv szerint, releváns tartalmakat, a megfelelő kulcsszavakkal és call-to-action-ökkel ellátva amik a szolgáltatásaidra terelik a forgalmat. God mode.

Mindig gondold végig, miért készíted a tartalmaidat. Legyen egy végcélja a folyamatnak. Hisz ha te nem tudod merre akarod terelni a látogatóidat, ők honnan fogják tudni merre kell menniük?

  • Légy konzisztens a szövegírásoddal

Az emberek – meg a keresőmotorok – is szeretik, ha folyamatosan megjelenik valami újdonság az oldaladon, így arra kell törekedned, hogy rendszeresen új tartalmakkal etesd a gépet.

Az algoritmus ugyanis nem alszik, ha a követőid nem is, de a keresőmotorok kegyetlenül le fognak pontozni, ha nem szállítod a havi kvótát. Ha az érdekelne mi az a minimum kontent, amit közé kellene tenned, hogy friss maradj.. nos havi egy tartalom alá semmiképp ne menj.

  • Edukáld a látogatóidat

Ne feledd, minél több értéket adsz, annál nagyobbra nősz a leendő vásárlóid szemében. Így hát a mellett, hogy jót cselekszel, a saját malmodra is hajtod a vizet, érdemes tehát kicsit több effortot a blog cikkeidbe tenned, minthogy copy pastelnéd a tartalmaidat.

  • Tedd oszthatóvá a kontentjeidet

Alap tétel, de sokan elfelejtik. A közösségnek ereje van. Minél több lehetőséget biztosítasz arra, hogy a tartalmaidat tovább osszák, annál nagyobb eséllyel indul el a tartalmad felfedezni a világhálót amiből pedig új látogatóid és lehetséges vásárlóid lesznek. Ne szalaszd el a lehetőséget, alakítsd ki úgy a felületeidet, hogy egyértelmű legyen, mit kell tennie az olvasóidnak.

Segíthetünk a szövegírásban

A fenti pár pontot betartva tehát nem csak, hogy nagyobb forgalmat fogsz elérni az oldaladon de sokkal nagyobb elköteleződést is a leendő vásárlóidtól.

Ne feledd. A SEO szövegírás és az oldalad keresőoptimalizálása nem sprint, inkább maraton. Konzisztens, fokozatos építkezésre lesz szükséged és egy jól összeállított tervre, hogy ne csak égesd az idődet és az energiádat, de tényleges hasznot is generálj a cégednek.

Ha szeretnéd megérteni miből is áll a teljes keresőoptimalizálás, az oldalunkon választ kaphatsz a kérdésedre: Keresőoptimalizálás garantált forgalom növekedéssel

Ha pedig egyáltalán nem szeretnél a kérdéssel foglalkozni, csak azt, hogy az oldaladon elkészüljön minden a háttérben a beavatkozásod nélkül és jöjjenek a leadek, a következő linken tudsz időpontot foglalni hozzánk:

Jelentkezem a 30 perces ingyenes marketing konzultációra

 

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.