fbpx

Esettanulmány

izgiland játszóház

Avagy hogyan generáltunk több mint 200 foglalást alig három hónap leforgása alatt

 

Adott egy 10 éve működő, több mint 2500 m²-en fekvő játszóház Törökbálinton, ahol számtalan izgalmas lehetőség várja a gyerekeket, köztük ugrálóvár, bungee illetve trambulin, és még a szülőkről sem feledkeznek meg. Valamilyen oknál fogva viszont mégsem jönnek a foglalások.

Ezzel a problémával keresett meg minket az Izgiland csapata, amelynek felforgattuk kicsit az eddigi rendszereit, létrehoztuk az új megjelenését, és új alapokra helyeztük az online kommunikációját. Az eredmények pedig magukért beszélnek: az első három hónapban sikerült több mint 200 foglalást hoznunk csak az online felületeken keresztül, ami átlag 10 fővel számolna közel 10 millió forint bevételt jelent.

 

HOGY MI VOLT A PROBLÉMA?

Nos, első körben egy rendkívül elavult weboldal, amelyet amellett, hogy problémás volt kezelni, még lassú is. Ráadásul a tartalmak sem voltak rajta rendszeresen frissítve. Előfordult, hogy még márciusban is a halloween-i dolgok voltak kint.

Második problémát pedig azon munkatárs kiesése jelentette a régi csapatból, akinek a feladatai közé tartozott a marketing összefogása. Folyamatosan mentek ki céltalanul a hirdetések és a posztok, az eredmények viszont elmaradtak.

MIT LEHET ILYENKOR TENNI?

Először is közösen végigjártuk játszóházat Anitával és Mariannal, az Izgiland vezetőivel, hogy képet kapjak a színvilágról, amelyre az online megjelenés átszabása miatt volt szükség. Ezután pedig Analytics mérések segítségével felmértük a célcsoportot, amelyből kiderült, hogy a weboldalt 35-65 százalékban a környéken élő anyukák keresték fel. Továbbá megkérdeztük a korábbi vendégeket, hogy miért is szeretnek az Izgilandba járni. Így már volt némi rálátásom a dolgokra, amely alapján el lehetett indulni.

FOGTUK MAGUNKAT, ÉS ÚJRAALKOTTUK A JÁTSZÓHÁZ ONLINE MEGJELENÉSÉT

Ahhoz, hogy az Izgiland játszóházat újraalkothassuk, szükség volt arra, hogy létrehozzunk egy egységes megjelenést, mind a weboldal, mind a közösségi média felületén. 

1. ÁTALAKÍTOTTUK A LOGÓT

Első lépésként megújítottuk a játszóház logóját, amelyet a jobb oldali képen láthatsz. Az új cégér sokkal modernebb és letisztultabb lett. 

2. TELJESEN ÚJ LÁTVÁNYT SZABTUNK A WEBOLDALNAK

Mivel a sikeres együttműködés csakis stabil alapokon nyugodhat, így a játszóházzal két brainstormingot is tartottunk annak érdekében, hogy minél alaposabban meg tudjuk tervezni a https://izgiland.hu/ weboldal megújítására vonatkozó stratégiánkat.

Végül az alábbi szempontokat sikerült meghatároznunk:

 • minden 2-3 kattintásra elérhető legyen
 • könnyed játékos formát kapjunk
 • érzékeltessük a közösség és az izgalom fontosságát
 • játszóház helyett egy családbarát helyet mutassunk be
 • szülinap centrikus legyen az oldal – ez a fő konverzió
 • könnyebbé tettük az interakciókat
 • kattintható linkek, több lépéses jelentkezési sorozat
 • sok látogató – villámgyors betöltés
 • értékesítő oldalak az oldalon belül

Majd bekötöttük a méréseket (Analytics és Tag manager), amelyekről ugye mondanom sem kell, hogy az online marketingben mennyire fontosak. Visszajelzést adnak arról, hogy az olvasókat és a látogatókat mennyire érdekli az alkotásunk.

3. KIALAKÍTOTTUK A POSZTOLÁS RENDSZERÉT

Miután elkezdtük átalakítani a weboldalt, és behelyezni a mérő kódokat, rátértünk a közösségi média felületek megtisztítására, illetve elkészítettük a weboldalhoz tartozó poszt sablonokat, az aktualitások és az újdonságok figyelembevételével. Ezt követően pedig a Notion táblában havi rendszerességgel 2-3 hétre előre legyártottuk a tartalmakat, hogy még a poszt kimenetele előtt revizálni tudjuk őket.

4. AKTÍVAN ELKEZDTÜNK HIRDETNI

Miután elkezdtük átalakítani a weboldalt, és behelyezni a mérő kódokat, rátértünk a közösségi média felületek megtisztítására, illetve elkészítettük a weboldalhoz tartozó poszt sablonokat, az aktualitások és az újdonságok figyelembevételével.  Ezt követően pedig a Notion táblában havi rendszerességgel 2-3 hétre előre legyártottuk a tartalmakat, hogy még a poszt kimenetele előtt revizálni tudjuk őket.

5. ELKEZDTÜK A HOSSZABB TÁVÚ BRAND ÉPÍTÉST

Az analitikának köszönhetően arra lettünk figyelmesek, hogy nagy százalékban érkeznek organikus kérések is. Így keresőoptimalizálásba kezdtük az oldalon, amelyet megelőzően egy auditot is végrehajtottunk, hogy kiderüljenek a hiányosabb pontok.

Aztán elkezdtük az oldal tartalom fejlesztését, és kialakítottuk az email rendszereket a már meglévő feliratkozókra – circa 4 ezer ember -, hogy hírlevelekkel tájékoztassuk őket az aktualitásokról.

AZ EREDMÉNYEK MAGUKÉRT BESZÉLNEK

A megtett intézkedéseknek köszönhetően a számok szépen fokozatosan emelkedni kezdtek. Egyre több reakció érkezett a posztokra, és az emberek is elkezdtek privát üzenetben érdeklődni a játszóház felől. 

Olyannyira nagy volt az érdeklődés, hogy az első 90 napban sikerült több mint 200 foglalást összehozni. Hogy számokkal is érzékeltessük: egy átlag 10 fős születésnapi foglalás értéke 53 ezer forint, így három hónap alatt több mint 10 millió forintot sikerült generálni. Ebbe pedig még nem számoltuk bele az extra szolgáltatásokat és a helyszínen történt foglalásokat, amelyek szintén megduplázódtak.

Ráadásul ezek az érdeklődések hirdetések nélkül is stabilan érkeztek, amelynek köszönhetően a játszóház egyre nagyobb népszerűségre tett szert. 

Egy szó mint száz, beindult egy hosszú távú brand építés, amely megadta azt a lehetőséget a tulajdonosok számára, hogy már most azon gondolkodjanak, hol lehetne egy következő helyszínt megnyitni.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Ha szeretnéd, hogy a te cégednél is valami hasonlót építsünk, és meg 10x-ezzük a befektetésedet, akkor foglalj egy időpontot a naptáramba egy alapozó beszélgetésre, ahol kiderül tudok-e Neked segíteni.

Fontos:

 • a következő időszakban a projekt összetetsége miatt csak 2 céggel fogok dolgozni, jutalékos formában 
 • következő 2-3 hónapra be is fogja tölteni a kapacitásaimat így érdemes MOST foglalnod
  • a kiválasztásnál fenntartjuk a döntés jogát
  • a kezdeti kérdőív nem kerül kitöltésre akkor lemondhatjuk a találkozót – tiszteljük egymás idejét

Köszönöm a figyelmedet, várlak az alapozó beszélgetésen!