fbpx

Növeld a vállalkozásod hitelességét és értékesítését a céges weboldal segítségével!

A céges weboldal kulcsfontosságú eszköz a vállalkozásod sikeres üzleti növekedéshez, mivel nem csupán információkat közvetít az ügyfelek felé, hanem megmutathatja számukra, hogy mások bíznak a termékedben vagy a szolgáltatásodban. Ez pedig egyértelműen növeli az értékesítésed valószínűségét.

Az első benyomás ereje

Az első benyomás, amit egy látogató kap a céges weboldaladról, alapvető fontosságú a további interakciók szempontjából. Az emberek ugyanis gyakran néhány másodperc alatt döntenek, hogy maradjanak-e az oldalon, vagy tovább keresgéljenek. Ha sikerül elnyerned a szimpátiájukat és minőséget közvetít az oldalad azt fogják gondolni, hogy a termékeid és szolgáltatásaid is hasonló polcra tartoznak.

A felső polcos termékekért pedig általában többet fizetnek 😉 Csak mondom.

A weboldal design jelentősége és hatása az első benyomásra

Az oldal kinézete és felépítése rendkívül fontos az első benyomás szempontjából, ezért törekedned kell a letisztult, modern és professzionális design kialakítására. Ez ugyanis garantáltan vonzani fogja a látogatók figyelmét, és azt sugallja, hogy a cég is hasonlóan megbízható és professzionális módon működik.

Ne feledkezz meg a reszponszív designról sem, ami a különböző eszközökön (számítógép, mobiltelefon, tablet) történő optimális megjelenítést jelenti!

Kreatív, felhasználóbarát és mobilbarát weboldal dizájn jelentősége

Egy kreatív és felhasználóbarát dizájn kiválóan segíti a látogatók navigációját és az információk könnyebb felfedezését. Ezért is fontos az egyszerű és érthető menük, illetve gombok használata. webdesign grafika

Továbbá, mivel az internetezők egyre nagyobb része a mobil eszközökön böngészik, fontos, hogy a weboldalad is a mobilkészülékeken is tökéletesen működjön, és jól nézzen ki.

Meggyőző vizuális elemek és fotók használata

A képek és a vizuális elemek nagy hatással vannak az érzelmekre és az első benyomásra, ezért mindenképpen azt javasoljuk számodra, hogy használj minőségi és releváns fotókat, grafikákat vagy videókat, amelyek bemutatják a vállalkozásod termékeit, szolgáltatásait vagy a csapatodat.

Az emberek garantáltan könnyebben azonosulnak a látottakkal, így ezek a vizuális elemek hozzájárulnak a weboldal hitelességének növeléséhez.

Az első benyomás kialakításában tehát a design, a felhasználóbarát megoldások és az igényes vizuális elemek egyaránt kulcsfontosságúak. Amennyiben ezeket a tényezőket figyelembe veszed és odafigyelsz a látogatók igényeire, megnő az esélyed arra, hogy a látogatók tovább folytassák az oldalon való böngészést ami később vásárlásokhoz vezethet.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Használd ki a social proofok erejét!

Amikor valaki felkeresi a vállalkozásod webhelyét, tudni akarja, hogy megbízhat-e benned. A bizalom kiépítésének pedig egyik legjobb módja, ha megmutatod, hogy a korábbi vásárlóid mennyire voltak elégedett a vállalkozásoddal.

Tegyük fel például, hogy van egy kis pékséged, és több ügyfelet szeretnél vonzani! Azzal, hogy webhelyeden olyan vásárlói beszámolókat jelenítesz meg, amelyek a finom süteményeidről és a péksüteményediről áradoznak, növelheti a vállalkozásod bizalmát és hitelességét a potenciális ügyfelek szemében.

Látni fogják, hogy másoknak pozitív tapasztalatai vannak a pékségeddel kapcsolatban, és nagyobb valószínűséggel tesznek egy próbát vele, ami az értékesítés növekedését eredményezi.

Az ajánlások és vélemények különféle módokon való felhasználása

 • Adj hozzá egy szakaszt a kezdőlaphoz, amely az ajánlásokat tartalmazza. (Ilyet mi is használunk a kezdőlapon)
 • Hozz létre egy külön oldalt a webhelyeden, amely az ajánlások és a vélemények gyűjteményét foglalja magában!
 • Szerepeltess néhány sor pozitív értékelést vagy ajánlást a termék vagy szolgáltatás leírásában.
 • Adj hozzá fényképes vagy videós ajánlásokat a webhelyedhez.

Könnyítsd meg az ügyfelek számára a véleményezést!

Minél több vélemény és ajánlás található a céged webhelyén, annál hitelesebb lesz.

Ösztönözd tehát az ügyfeleidet, hogy értékeljenek, és könnyítsd meg ezt számukra! Helyezz el például a webhelyeden olyan linkeket, amelyek például a Google cégem fiókodra, vagy az értékelések leadására mutatnak. Készíthetsz ezen kívül egy e-mail automatizmust, ami szintén az értékelések leadására sarkallhatják a korábbi vásárlóidat.

Ne felejtsd el a SEO-t az értékelések esetében!

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki a vásárlói beszámolóidból és az értékeléseidből, fontos, hogy instruáld őket az értékelések leadása előtt. Minél inkább beszédes egy vásárlói értékelés a szolgáltatással kapcsolatban, annál nagyobb eséllyel találnak majd rá mások is a felületeidre.

Ez azt jelenti, hogy releváns kulcsszavakat érdemes szerepeltetni az ajánlásokban és értékelésekben, valamint azon oldalak címeiben és címsoraiban, amelyeken megjelennek. Ez segít a keresőmotoroknak megérteni a webhelyed tartalmát, és nagyobb valószínűséggel jelenik meg a keresési eredmények között, amikor valaki a tiédhez hasonló vállalkozást keres. webdesign grafika

Érdekel a SEO, de nem tudod mi is ez? Ebben a cikkben leírtuk miért fontos a weboldalad számára a keresőoptimalizálás.

Tegyük fel például, hogy van egy kis online áruházad, amely kézzel készített ékszereket árul! A releváns kulcsszavakat, például „kézzel készített ékszereket” és „egyedi dizájnokat” tartalmazó vásárlói beszámolók és értékelések hozzáadásával javíthatod a vállalkozásod keresőmotorokban elért rangsorát.

Ez pedig segíthet új ügyfeleket vonzani, ami megnövekedett értékesítést eredményezhet.

További fontos elemek a weboldalon a vállalkozás hitelessége szempontjából

Kapcsolati információk

Az elérhetőségek megadása és a kapcsolati információk nyilvánosítása kulcsfontosságú a vállalkozásod honlapján. A látogatók számára fontos, hogy könnyen felvehessék veled a kapcsolatot, legyen szó kérdésekről, érdeklődésekről vagy esetleges problémákról. Az elérhetőségek és kapcsolati információk közvetlen hozzáférést biztosítanak vállalkozásodhoz, ami növeli az ügyfélkapcsolatok és az üzleti lehetőségek számát.

Kapcsolati információk, amelyeket érdemes nyilvánosságra hozni:

 1. Telefonszám: Adj meg egy világos és könnyen megtalálható telefonszámot, amelyen ügyfelek és érdeklődők felvehetik veled a kapcsolatot. Fontos, hogy ez a telefonszám jól látható helyen legyen az oldalon, például a fejlécben vagy a láblécben.
 2. E-mail cím: Tedd nyilvánossá az üzleti e-mail címedet, hogy az érdeklődők írásban is felvehessék veled a kapcsolatot. Biztosítsd őket arról, hogy az üzenetekre gyorsan válaszolni fogsz, és hogy az e-mail cím biztonságosan kezelt lesz.
 3. Cím: Ha van fizikai irodád vagy üzleted, adj meg pontos címadatokat, hogy az ügyfelek tudják, hol találhatnak meg téged. Ez segíthet a helyi ügyfeleknek abban, hogy személyesen is felkeressék vállalkozásodat.
 4. Nyitvatartási idők: Ha van fizikális boltod, fontos, hogy tedd elérhetővé a nyitvatartási időket. Így az ügyfelek pontosan tudják majd, mikor találkozhatnak veled vagy látogathatják meg az üzletedet.

Tanúsítványok és minősítések

A vállalkozásod hitelességének növelése érdekében fontos, hogy bemutasd az általad elért tanúsítványokat és minősítéseket. Ezek a szakmai elismerések és minősítések bizonyítják, hogy vállalkozásod megfelel az iparágban elfogadott szabványok és előírások.

Példák tanúsítványokra és minősítésekre:

 1. ISO tanúsítványok: Ha a vállalkozásod rendelkezik ISO tanúsítványokkal, ezek bemutatása nagyban növelheti a vállalkozásod hitelességét.
 2. Szakmai szövetségek tagsága: Ha a vállalkozásod tagja valamely szakmai szövetségnek vagy kamarának, ezt is érdemes kiemelni a honlapodon. A tagság azt jelzi, hogy vállalkozásod elkötelezett az iparági legjobb gyakorlatok és etikai normák iránt.
 3. Szakmai díjak és elismerések: Ha vállalkozásodat díjazták vagy elismerték az iparágban, például az év vállalkozása díjjal vagy a leginnovatívabb termék elismeréssel, ezeket a díjakat és elismeréseket is mutasd be a honlapodon. Ez megerősíti a vállalkozásod reputációját és hitelességét.

Részletes vállalkozási információk

Az ‘Rólunk’ vagy ‘Céginformációk’ rész egy kiváló lehetőség arra, hogy bemutasd vállalkozásod történetét, értékeit és a mögötte álló embereket. Ez a részletes információs blokk segít az ügyfeleknek jobban megismerni vállalkozásodat, és megbízhatóságot sugároz a számukra.

Mit érdemes tartalmazni ebben a részben:

 1. Vállalkozás története és háttere: Mutass be egy rövid összefoglalót arról, hogy mikor és hogyan alakult meg a vállalkozásod, valamint mi volt az alapításának háttere és indíttatása. Ez segít az ügyfeleknek azonosulni a cégeddel és megérteni annak gyökereit.
 2. Céges értékek és misszió: Ismertesd vállalkozásod alapvető értékeit és azt, hogy milyen küldetéssel rendelkezik. Például, ha a minőség, az innováció vagy a környezetvédelem fontos számodra, hangsúlyozd ezeket az értékeket és hogyan tükröződnek vállalkozásod mindennapi tevékenységeiben.
 3. Csapat bemutatása: Ha van egy csapatod vagy munkatársaid, mutasd be őket röviden. Emeld ki a munkatársak szakmai hátterét, tapasztalatait és azokat a területeket, amelyeken különlegesek vagy egyedülállóak. Ez segíti az ügyfeleket abban, hogy megismerjék azokat az embereket, akik a vállalkozás mögött állnak.
 4. Referenciák és partnerek: Ha van referenciád vagy olyan partnerekkel dolgozol együtt, akik nevesek vagy elismertek az iparágban, említsd meg őket ebben a részben. Ez további bizalmat és hitelességet adhat vállalkozásodnak.

Friss tartalom és blog

Az új és friss tartalom rendszeres közzététele a weboldalon segít fenntartani az érdeklődést és az interakciót az ügyfelekkel. Ezenkívül egy blog értékes információkat és hasznos tanácsokat nyújt az olvasóknak. Ezáltal növelheted vállalkozásod láthatóságát az online térben és megerősítheted szakértelmedet az iparágadban.

Friss tartalom közzététele

 1. Új termékek vagy szolgáltatások bemutatása: Ha bevezetsz új termékeket vagy szolgáltatásokat, a weboldalon közzéteheted ezeket a frissítéseket. Így az ügyfelek mindig naprakészek lehetnek a vállalkozásod kínálatával kapcsolatban.
 2. Akciók és különleges ajánlatok: Ha tartasz akciókat vagy különleges ajánlatokat, fontos ezeket a friss tartalmak között is megjelentetni. Ez segít az ügyfeleknek értesülni az aktuális promóciókról és lehetőségekről.
 3. Hírek és események: Közzéteheted az aktuális vállalkozásodra vonatkozó híreket és eseményeket. Ez lehet például sajtóközlemények, cégértekezletek, vagy részvétel különböző rendezvényeken.

Következtetés

Összefoglalva, aknázd ki az első benyomás erejét a weboldaladon, majd az elégedett ügyfelek valós példáinak bemutatásával növeld az új érkezők bizalmát. Mutasd be a terméked vagy szolgáltatásod minőségét profi termékfotókkal.

Könnyítsd meg a jelenlegi ügyfelek számára a véleményezést, optimalizáld ezeket majd add át a főbb elérhetőségeket, kapcsolati adatokat és lásd el a weboldalad a fent említett bizalmi elemekkel a megnövekedett hitelességért és extra vásárlásokért.

Több ügyfelet szeretnél, de nem tudod, hogy mégis hogyan?

Segítünk átformálni az online felületeid! Kérj tőlünk árajánlatot!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.