fbpx

Ezeket az elemeket rakd a weboldaladba, hogy tökéletesen megértsék a vendégeid mennyi mindent kapnak tőled

Ezeket az elemeket rakd a weboldaladba, hogy tökéletesen megértsék a vendégeid mennyi mindent kapnak tőled

Sziasztok, Barta Bertalan vagyok a csapatommal automata weboldalakat és marketing rendszereket építek. Ezek általában több vevőt és ügyfelet, vagy több időt hoznak napodba a folyamatok automatizálása által.

Ebben a videóban abban fogok Neked segíteni hogy alakítsd ki a weboldaladat, hogy a tökéletesen megértsék a vendégeid mennyi mindent kapnak tőled

Jellemző probléma szolgáltatások esetén, hogy bár kimagasló értékkel rendelkezik a cuccunk a vásárlók nem értik miért is kellene nekik igénybe venniük a szolgáltatásunkat, vagy sokallják az árat. Ez általában azért következik be, mert nem kapnak elég vagy minőségi információt az online felületeken kereszül.

Van az a jól ismert mondás, hogy a jó termék eladja magát. Ezzel csak egy bibi van.

A weboldal látogatóid nem ismerik a termékedet, nincs veled személyes kapcsolatuk ergo a döntésüket egy dolog fogja meghatározni, az online megjelenésed. Nem fognak Harley Davidson árat fizetni, ha egy lerúgott, csapágyas Simsont fognak látni a szemük előtt.

Nézzük a lehetséges okokat, miért nem hoz a weboldalad annyi jelentkezőt, amennyit szeretnél és hogyan tudod ezeket áthidalni?

 • A weboldalad rosszul néz ki: Numero uno. Gondolj csak bele, elmész mondjuk egy idegen országba épp éttermeket keresel. Melyik étterembe mész majd be szívesen
  • Abba amelyikben épp az asztalod mellett darabolják a csirkéket vagy az tulajdonos izzadt asszonyverőben a pénztárgépet pötyögi miközben előkészíti az ételed.
  • Vagy abba, ahol igényesen megterített asztalokat látsz, autentikus design és szépen öltözött, mosolygós felszolgálókat?

  Hát ha csak nem ázsiában vagy akkor valószínű a második lesz a választásod. Miért? Mert semmi infomációval nem rendelkezel a helyekről, az első benyomás alapján fogsz dönteni. És ugyanez lesz igaz a leendő vásárlóidra is. Ha nem tetszik amit látnak az első pár mp-ben ki fognak kattintani az oldaladról lehet bármilyen extra a terméked.

  • Megoldás: Ha több tíz vagy akár százezer forintos terméked van, ne a weboldaladon spórolj. Ha csak 2-3%-ot javul a konverziód a weboldaladon, az 1000 vásárló esetén 20-30 új vásárlást jelent. 1-2 hónap alatt visszakeresheted a weboldalad árát, ami utána csak pénzt termel.
 • Nem fogod meg a figyelmet az első 3mp-ben: A leendő látogatódnak az első 3mp-ben meg kell értenie: Mit kínálsz neki, Neki szól-e a szolgáltatásod, ebből neki milyen előnye származik, illetve hogy megoldod-e vele a problémáját. Ha ezek valamelyike hibádzik és nem kap pontos képet róla miért is van itt, ki fog kattintani.
  • Megoldás: Használd a következő formulát. A címsorban írd le pontosan mi a termék milyen problémát old meg. Az alcímben írd le mi a terméked, kinek szól és mire nyújt megoldást. Helyezz el egy CTA-t a jelentkezéshez és a designban jelenítsd meg a megoldást amit elhozol a látogatódnak.
 • A szolgáltatásod előnyei nincsenek a vásárlóid nyelvére lefordítva: Sokszor fordul elő, hogy számunkra egyértelmű a szolgáltatásunk és az előnyeit mert dolgoztunk vele. De aki először látja a cuccodat meg kell érteni mit fog konkrétan kapni. Nem fúrót árulunk, hanem egy lyukat a falba, amire fel tudja tenni a polcot. Nem gyors processzort vásárolunk, hanem zökkenőmentes munkavégzést.
  • Megoldás: Mindig kommunikáld a név mellé a termék előnyét is amit elhoz a vásárlónak. Pl. 30GB tárhely – Végtelen mennyiségű zenehallgatás

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

 • A szolgáltatásod nem a látogatóknak szól: Mindaddig míg nem tudod pontosan mire van szüksége a vásárlóidnak vaktában fogsz lövöldözni a terméked kialakításával. A célod az lesz hogy tűpontosan szolgáld ki a vásárlói igényeket, ezt pedig úgy tudod megtenni, hogy ismered a célcsoportodat és erre alkotod meg a tökéletes terméket. Erről a többi videómban beszéltem már.
  • Megoldás: Határozd meg tűpontosan a célcsoport vágyait és problémáit. Majd készítsd el a saját no brainer ajánlatodat.
 • Nem egyértelmű mi az oldaladon a konverzió: Hívjanak fel? Írjanak üzenetet? Vegyék meg az alap terméked? Jelentkezzenek az elvonulásodra? Ideális esetben az oldaladnak egy fő konverzióval kell rendelkeznie. A következő lépésünk hogy egyértelművé tesszük számukra mit várunk tőlük.
  • Megoldás: Döntsd el mi lesz a fő konverziód, majd építsd e köré az oldalad. Majd tedd egyértelművé szövegesen, kiemelésekkel, élénk színekkel hol várod az adott konverziót.
 • Túl sok a választási lehetőség az oldalon: Több olyan weboldalt láttam az utóbbi időben, ami tele volt tömve termékekkel. Minden szezonra új ajánlat. Receptkönyvek. Tanácsadási csomagok. Workshopok. Egyéni konzultáció. Végigolvasni is sok. Gondolj bele mi van akkor ha valaki először találkozik a tartalmaiddal, hogy fogja eldönteni mi kell majd neki? Nem olvasgat majd órákon keresztül az oldaladon azt biztosra veheted. Inkább kikattint és talál valaki olyat akinél faék egyszerű a választás.
  • Megoldás: Tedd te is ezt. Korlátozd 2 max 3 ajánlatra egy-egy terméked. Amennyiben a szolgáltatás típusaid eltérőek, készíts nekik egy külön landing oldalt.
 • Nem kockázatmentesítesz: Kérdés: Megvennél valakitől egy autót úgy, hogy csak a weboldalát látod? Az online tér egyik hátránya hogy a bizalmat nem tudjuk vele úgy építeni mint személyesen így olyan eszközöket kell bevetnünk, amivel ezt rövid úton tudjuk elérni. Ilyen például a garanciák. A leendő vásárlóid tudni szeretnék nem-e égetik meg veled magukat. Nem egy újabb scam vagy-e akinek kifizetnek egy valag pénzt. Ha el tudod tüntetni a fejükben lévő kockázatokat a weboldaladon nyert ügyed van.
  • Megoldás: Készíts garanciákat a termékedhez. Fogd a vásárló fejében lévő kockázatokat (ezt a Buyer Persona táblázatunk elkészítése után már ismerjük) és készítsd el rá azt a megoldást, ami feloldja ezt a kockázatot. Ha a pénz az aggályuk készíts pénzivsszafizetési garanciát. Ha a szakértelmedben nem bíznak, jelenítsd meg a plakettjeid, képzéseid. Ha attól tartanak nem azt kapják amit várnak, adj nekik egy ingyenes ízelítő anyagot. Válaszd ki a 3 legerősebb garanciát és jelenítsd meg az oldaladon.
 • Nem használsz sürgetéseket: A vásárlódnak azt kell éreznie, hogy erről az ajánlatról nem szabad lecsúsznia. Meg kell értetned vele, hogy nem szabad halogatnia a döntést, mert a végén még elúszik ez a nagyszerű ajánlat.
  • Megoldás: Hívd fel a figyelmét arra, hogy az akció csak korlátozott ideig él. Vagy hogy csak x elérhető helyed van. A lényeg hogy ez a sürgetés valós legyen.
 • Rögtön a legnagyobb ajánlatoddal indítasz: Again. Nem ismernek még téged a látogatók, nem tudják, hogy bízhatnak-e benned. A terméked sem próbálták még így kevés eséllyel fognak tőled egy több százezres nyaralás csomagot megvenni, előre utalással. Próbálj nekik egy kis ízelítőt adni abból, mit is kínálsz.
  • Megoldás: Alakíts ki termék piramist és kezdj egy belépő termékkel. Küldj nekik egy e-bookot, egy videót vagy cikket (mint például ez is 🙂 ) és értesd meg velük, jó helyen lesz a pénzük nálad. Először nyerd el a bizalmukat, majd utána kopogtass egy komolyabb offerrel.
 • Körülményes a jelentkezésed: Írjanak e-mailt? Utaljanak előre? Töltsenek ki egy 20 lépéses jelentkezési formot és adják meg az anyakönyvi kivonatuk? No. No. és No. Ez mapanság már nem műküdik. Ha vásárlásokat szeretnél ráaduásul gyorsan, a feladatod hogy a lehető legegyszerűbbé teszed a jelentkezés/vásárlás folyamatát és automatizálsz minden lépést amit lehet. Minél körülményesebb a jelentkezési folyamatod annál nagyobb lesz a lemorzsolódásod.
  • Megoldás: Tedd faék egyszerűvé a jelentkezési vagy vásárlási folyamatodat, hogy lehetőleg pár kattintással nálad kössenek ki a leadek.

És még sorolhatnám oldalakon keresztül a lehetséges megoldásokat a weboldalad felhúzására. De ha a fentiek megvannak nagy eséllyel tudsz kimagaslani a konkurenciád közül és jelentősen növelni a jelentkezőid mennyiségét.

Remélem sikerült pár hasznos dolgot magaddal vinned ebből a videóból.

Ha szeretnél egy saját, automata rendszert építeni ami passzívan szállít neked foglalásokat/vevőket és megtölti a naptáradat, vagy szeretnéd modern eszközökkel automatizálni a vállalkozásod működését mert mondjuk még mindig elveszi a napod nagy részét az adminisztrálgatás és körmlölés, akkor foglalj időpontot ezen a linken, ahol elmondom hogy tudok Neked segíteni.

Köszönöm a figyelmedet! Szép napot!

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.