fbpx

Bevált módszerek egy felhasználóbarát webhely létrehozásához

weboldal épitésEgy felhasználóbarát weboldal létrehozása a vállalkozásod számára kulcsfontosságú az ügyfelek vonzásához és megtartásához. Egy jól megtervezett oldal nemcsak a felhasználói élményt javítja, hanem a keresőoptimalizálásban (SEO) is segít. Ebben a cikkben további bevált módszereket tárgyalunk egy felhasználóbarát és könnyen navigálható weboldal létrehozásához kisvállalkozások számára.

Egy kisvállalkozás tulajdonosaként fontos észben tartani, hogy az első benyomás a legfontosabb, amikor a webhelyedről van szó. A felhasználóbarát weboldal megkönnyíti a potenciális ügyfelek számára, hogy megtalálják, amit keresnek, többet tudjanak meg a vállalkozásodról, és végül vásároljanak.

 

keresés

Egyszerű navigáció

Az áttekinthető és egyszerű navigációs menü kulcsfontosságú a felhasználóbarát weboldalhoz. A látogatók könnyen megtalálhatják, amit keresnek, anélkül, hogy eltévednének az oldalak útvesztőjében. Használj minden oldalon jól látható navigációs menüt, és rendezd a menüt olyan kategóriákba, amelyek ésszerűek a vállalkozásod számára.

Ha például van egy kis pékséged, a kategóriái a következők lehetnek: „Sütemények”, „Sütik”, „Kenyerek” és „Különleges ajánlatok”. Ezeknek a kategóriáknak könnyen megtalálhatónak és érthetőnek kell lenniük.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy a kevesebb több, ha navigációról van szó. A túl sok lehetőség túlterhelt lehet a látogatók számára, ezért a legjobb, ha a webhely legfontosabb oldalainál marad. Ez magában foglalhatja a kezdőlapját, a rólunk szóló oldalt, a termékek vagy szolgáltatások oldalát és a kapcsolatfelvételi oldalt. Az egyszerű navigációval megkönnyíted a látogatók számára, hogy megtalálják, amit keresnek, és végső soron növeli a konverziókat.

Mobilbarát kialakítás

A mai világban az emberek elsősorban okostelefonjukon keresztül érik el az internetet. Éppen ezért elengedhetetlen egy mobilbarát weboldal, amelyen kis képernyőn is könnyen lehet navigálni. A reszponzív kialakítás, amely automatikusan alkalmazkodik a használt eszköz méretéhez, elengedhetetlen. Ez biztosítja, hogy webhelyed nagyszerűen nézzen ki és könnyen használható legyen, függetlenül attól, hogy asztali számítógépről, táblagépről vagy okostelefonról érik el.

Például, ha van egy kiskereskedelmi üzleted, a mobilbarát kialakítás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy könnyen megtekintsék a termékeket, kosarukba helyezzék a termékeket, és kijelentkezzenek. Azáltal, hogy megkönnyíted az ügyfelek számára a vásárlást útközben, növeli a vásárlás esélyét.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a mobilbarát weboldalak nem csak a felhasználói élmény szempontjából jobbak, de a keresőmotorok is kedvelik őket. A Google kijelentette, hogy magasabb rangot adnak a mobilbarát webhelyeknek.

A tartalom a király

A jó minőségű, releváns tartalom elengedhetetlen egy felhasználóbarát weboldalhoz. A szövegnek könnyen olvashatónak és érthetőnek, a képeknek pedig nagy felbontásúnak és a tartalom szempontjából relevánsnak kell lenniük. Győződj meg róla, hogy kulcsszavakat tartalmaz a tartalomban és a metacímkékben, amelyek segítenek a SEO-ban. 

Például, ha van egy kis éttermed, akkor a webhelyednek ínycsiklandó képekkel kell rendelkezned az ételekről, valamint részletes leírást kell adni az összetevőkről, a főzési módokról és a tápértékről. Ha részletes információkat adsz meg termékeiről vagy szolgáltatásairól, növeli annak esélyét, hogy a látogatók vásárlókká váljanak.

Amellett, hogy értékes információkat nyújtanak a látogatóknak, a tartalom a SEO szempontjából is fontos. Ha kulcsszavakat veszel fel a tartalomba és a metacímkékbe, növeli annak esélyét, hogy webhelyed megjelenjen a keresőmotorok eredményei között. Ez végső soron nagyobb forgalomhoz és a konverziók számának növekedéséhez vezet.

Nem tudod milyen tartalmakat érdemes használnod? A Ryck Poester cikke megmutat minden must – have elemet, amit a weboldaladnak tartalmaznia kell. De ha inkább a profikra hagynád a munkát, szívesen segítünk neked!

Könnyen elérhető kapcsolatfelvételi adatok

A felhasználóbarát élmény érdekében fontos, hogy webhelyeden könnyen elérhető kapcsolatfelvételi adatok, például telefonszám és e-mail cím szerepeljenek. A látogatóknak gyorsan meg kell találniuk a módját, hogy kapcsolatba léphessenek vállalkozásoddal. A kapcsolatfelvételi űrlap vagy az élő chat funkció szintén hasznos lehet.

Például, ha van egy tanácsadó céged, akkor a kezdőlapon látható „Kapcsolatfelvétel” gomb és az ügyfelek számára elérhető kapcsolatfelvételi űrlap megkönnyíti a potenciális ügyfelek számára, hogy kapcsolatba léphessenek Veled. Ha többféle módot biztosítasz a látogatóknak, hogy kapcsolatba léphessenek Veled, növeli annak esélyét, hogy vásárlókká váljanak.

Az is fontos, hogy legyen egy külön „Kapcsolatfelvétel” oldal, amely tartalmazza az összes kapcsolatfelvételi adatod, például a címed, telefonszámod, e-mail címed és a közösségi média linkjeit. Ennek az oldalnak tartalmaznia kell egy térképet és adott esetben a fizikai helyedhez vezető útmutatást is. Az összes információ egy helyen történő megadásával megkönnyíted a látogatók számára a szükséges információk megtalálását, és végső soron növeled a konverziókat.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Negatív tér használata

A whitespace, más néven negatív tér, a webhely elemei körüli üres terület. A szóközök hatékony felhasználásával vizuális hierarchiát alakíthatsz ki, és könnyebben navigálhatnak webhelyeden. Ezenkívül letisztult megjelenést kölcsönöz webhelyednek a whitespacek megfelelő használata.

De miért fontos még a grafikai tervezés során? A Coder Web cikkében megtudhatsz mindent a negatív tér használatáról!

webdesign

Színhasználat

A megfelelő színek használata nagy hatással lehet a felhasználói élményre. A színek érzelmeket válthatnak ki, és a márkaidentitás érzetét kelthetik. Válassz olyan színeket, amelyek összhangban vannak a márkáddal, és kímélik a szemet. Kerüld a túl sok szín használatát, mert az túl sok lehet.

Nem tudod mi alapján válaszd ki a színeket, hogy az összhatás tökéletes legyen? Érdemes csekkolnod a Webshark cikkét a témában!

Vásárlói véleményeket és ajánlások

A vásárlói vélemények és ajánlások elhelyezése webhelyeden nagyszerű módja lehet a potenciális ügyfelek bizalmának kiépítésének. Ezek az áttekintések és ajánlások segíthetnek megalapozni a hitelességet és társadalmi bizonyítékot szolgáltathatnak.

 

Következtetés

Ezeket a bevált módszereket követve olyan felhasználóbarát és könnyen navigálható weboldalt hozhatsz létre kisvállalkozásod számára, amelyet a látogatók és a keresőmotorok is imádni fognak.

Ne felejtsd el egyszerűnek, mobilbarátnak, tartalomban gazdagnak kell lennie, és tartalmaznia kell a hozzáférhető elérhetőségeket, a szóközök és a színek hatékony használatát, valamint a vásárlói véleményeket és ajánlásokat. 

A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen! Viszont ha egy modern weboldalt szeretnél marketing fókusszal, amivel garantáltan megszólítod a vásárlóidat, a legjobb helyen jársz! Akár 4 héten belül, folyamatos kapcsolattartással, garanciával várjuk megrendelőinket.

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.