Irodai székből a szabad életig – Az én történetem

marketingügynökség

Szia, Berti vagyok, üdvözöllek a világomban hivatalosan is! Átadok pár belsős infót magamról a következő cikkben, hogy kicsit jobban megértsd miért is érzem szívügyemnek, hogy Te is szabad életet élhess a vállalkozásod mellett.

Körülbelül 5 éve kezdtem el az egészséges életmóddal kapcsolatos brandem építését Byourcoach néven, akkor még irodai dolgozóként róttam a köröket és égettem az agysejtjeimet a 9-5-ös munkámban az asztalom mellett görnyedve. Már akkor is tudtam, nem szeretném helyhez kötve élni az életemet, világot akarok látni, ismeretlen tájakra utazni és idő/pénzbeli kötöttségek nélkül megtapasztalni azt a bizonyos nagybetűst.

Elkezdtem tehát – akkor még a brandem keretében – online termékeket árulni, edzésprogramok, étrendek, majd szépen sorjában jöttek utána a különböző csali termékek (akkor még nem tudtam, hogy ezt így hívják) és rövid idő után azon kaptam magamat, hogy konkrétan az egész marketing palettát érintettem. Weboldalt építettem Youtube videókból, e-mail automatizmusokat húztam fel, pusztán mert érdekelt a program, kitanultam a posztolást, automatán küldtem ki az anyagaimat, előre készítettem a tartalmakat.

All-in-all, szűk 1 év alatt annyi anyagot szívtam magamba, mint egy csont száraz szivacs, mikor vízbe dobják. Jól haladtam a marketinggel egyre szebbek lettek az anyagaim, de volt egy kis bibi… hogy nem ebből kerestem a kenyerem 🙂

Amire hamar rájöttem ez alatt az időszak alatt… kellett volna valaki mellém, aki támogat, fogja a kezem és átadja azokat az ismereteket amire tényleg szükségem van. Sok órányi olvasgatástól, cikk böngészéstől, felesleges próbálkozástól kímélhettem volna meg magam, csak akkor féltem még meglépni a dolgot.

De nézd olvasd inkább a sztorit, megérted miről is beszélek..

A nap, amikor lebőgtem webdesignerként

Egy hűvös, őszi délutánon épp az irodában ülve fésültem össze a könyvelési számokat. Illetve nem én, az automatizmus, amit építettem épp a dolgát végezte. Az iroda már szinte üres volt, szállingóztak haza az emberek, odakint elkezdett sötétedni. Érezhető volt a pénteki hangulat. Egy, csak egy legény van talpon, „milyen szorgos ez a Berti gyerek” – gondolhatták mikor kiléptek az ajtóm – ám Berti gyerek épp azzal volt elfoglalva, hogy helyezze be az utolsó építőkockát a saját bizniszébe, amivel megszabadulhat az irodai munkájától. Természetesen a munkaidejében.

Akkoriban a munkám mellett már egy sikeres személyi edzői bizniszben tevékenykedtem, több klienssel dolgoztam egyszerre, a munka fedezte a megélhetésemet, összességében elégedett voltam. Elégedett, viszont én nem erre vágytam. Online akartam jelen lenni és időkorlát nélkül értékesíteni a szolgáltatásaimat. Ennek az utolsó elemét kellett a helyére raknom a weboldalam beüzemelésével.  Egy több oldalas, összetett weboldalt építettem meg, a logóhoz illeszkedő színekkel, leírásokkal. Csili-vili beúszó elemekkel, animációkkal, színesen-szagosan, ahogy illik.

Stimmelt a történet, a szolgáltatásaim leírása, a háttérben már futottak azok a programok, amiket online árultam. Egy dolog hibádzott csak, az oldalam közzététele a kártyás fizetéssel.

Csiszolgattam, faragtam kicsit, kártyás fizetés berakva, szolgáltatások frissítve, indul a mandula. Poszt elkészít, „Indul a weboldalam gyerekek, check this out” majd egy olyan erőteljeset csaptam a „Közzététel” gombra, hogy az IT-nál két év múlva valószínűleg kétszer is rákérdeztek, ez a billentyűzet, hogy hibásodott meg pontosan?

A weboldal tehát zakatolt, érkeztek a like-ok én pedig mosolyogva a pillanatnyi boldogsághormon fröccsöktől izgatottan vártam a vásárlás pillanatát. De az a pillanat nem jött el aznap.

És a szomorú, hogy nem csak aznap… Sőt nem is a következő hetekben, vagy hónapokban. Az arcom pedig így változott ez idő alatt…?????

Ez volt az a pont, mikor rá kellett ébrednem… a weboldal, amit sok-sok órán keresztül, éjszakázásokkal építettem nem termel pénzt nekem. A sok kutatómunka, amit a projektbe tettem mehet a levesbe. Rájöttem menet közben, hogy SEMMIT nem tudok vagy még annál is kevesebbet. És megfogalmazódott bennem a gondolata, hogy abba is hagyom ezt a bizniszelést, hisz feleslegesen töröm magam.

Egy szó, mint száz, nem voltam a helyzet magaslatán lelkileg és az irodai munkától való elszakadás fényévekre került tőlem…

Te tudod hány %-os a weboldalad?

Töltsd le a komplett weboldal elemző táblázatomat, amit én is használok az ügyfeleimnél. A táblázathoz videó kommentárt is készítettem, hogy egyszerűbben használhasd.

Kattints a lenti gombra a letöltésért!

Az átlagos weboldalam csak dísznek volt jó

Ott ültem tehát egy weboldallal, folyamatos social jelenléttel, rengeteg elégetett munkaórával, amik látszólag semmit nem hoztak nekem. Se új ügyfél, se új termékek, még csak egy árva üzenet sem köszönt be, hogy helló, látom mit csinálsz éppen. Tudtam, hogyha tényleg eredményeket szeretnék és kilépni a személyes jelenlétet igénylő munkámból valamit máshogy kell csinálnom.

Akkoriban ismerkedtem meg az értékesítő oldalak fogalmával és mivel annyi előnnyel kecsegtetett az alkalmazásuk, azonnal rárepültem a megoldásra.

Magukról az értékesítő oldalakról nem beszélnék túl sokat, írtam erről egy cikket korábban, de annyit elmondanék róluk, hogy míg egy sima weboldal csak bemutatja a terméket egy megfelelően felépített sales oldal

 1. Megfogja a vásárlód figyelmét
 2. Hat az eszére és a szívére is (nem csak meggyőzi, de megérteti vele miért is tuti a terméked)
 3. Különböző marketing eszközökkel felgyorsítja a vásárlás folyamatát
 4. Kvázi az értékesítő ügynöködként funkcionál, helyetted adja el a terméked.

Egy szó, mint száz, nekiültem összehegeszteni a saját oldalamat. Megtanultam a marketing szövegírás alapjait, alkalmaztam az értékesítő oldalak struktúráját. Az oldal építése közben felépült az Én történetem és olyan infókat tudtam meg a vállalkozásomról, amikről előtte fogalmam sem volt.

A folyamat végére összeállt az oldal, aminek csak a linkjét kellett elküldenem, mindent elmondott rólam úgy, ahogyan én akartam. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy hamarosan lettek érdeklődőim. A kiküldött linkekből időpont foglalások, az időpont foglalásból új vendégek lettek.

Offline és online felületre is sikerült új embereket hoznom, részben az új rendszereimnek köszönhetően. Ott álltam és nem hittem el, hogy ez tényleg megtörténik. Az álmom elkezdett szárba szökkenni és ehhez csupán csak annyi kellett, hogy más irányba vittem el a kommunikációmat. Elképesztő.

Az öröm viszont kérész életű volt, hamarosan realizáltam, hogy a teljesen független élethez nem lesz elég egy-egy vendég, folyamatos vásárlások és új ügyfelek kellenek, akik mind az online felületen keresztül érkeznek.

Ilyen a szabadság íze, ha meg mered tenni a lépést…

A weboldal tehát kész volt, jól teljesített, ügyfeleket és pénzt hozott nekem. Egy valami viszont nem érkezett a pénzzel, mégpedig a nyugalom.

Még mindig rengeteg időm ment el a tartalmak összeállítására. Még mindig el kellett küldenem a weboldalam linkjét az érdeklődőknek. Még mindig órákat kellett üzengetéssel töltenem, míg valaki az ügyfelemmé vált. Még mindig el kellett látni azokat az adminisztratív teendőket, amik egy-egy ügyfél kezelésével jártak.

Összességében a plusz ügyfelekkel még több plusz munkát kaptam, ami jól hangzott egészen addig, míg meg nem kellett csinálnom. Elkezdtem tehát azon gondolkodni hogyan automatizálhatom a működésemet.

 

A kutatómunka a következő eredményekkel járt:

 • Rájöttem, hogy ahhoz, hogy kevesebb dolgot kelljen megválaszolnom élőben, több mindent kell kommunikálnom az online felületeimen.
 • Megtudtam, hogyha a „vonzó személyiség” technikáját alkalmazom a közösségi médiában, akkor az emberek hamarabb kapcsolódnak majd velem, kevesebb pénzt kell hirdetésekre költenem.
 • Megtanultam, ha előre, stratégia szerint készítem a postjaimat, akkor időt spórolok és fixen nem mulasztom el a feltöltésüket.
 • Megtanultam hogyan köthetek össze úgy rendszereket, hogy a linkem megosztásától a vásárlásig vigye el az érdeklődőket.
 • Megtanultam hogyan kell értéklépcsőt építeni és elkezdtem alkalmazni a vállalkozásomban.

 

Az eredmény pedig minden várakozásomat felülmúlta.

A rendszereim elkezdtek automatizáltan működni. Az emberek úgy találták meg a termékeimet, hogy nem kellett őket hirdetnem. Mire valaki elért a vásárláshoz, már pontosan tudta kihez érkezett, mit tudok én neki adni. Ezáltal kérdés sem volt a vásárlásnál, a sales beszélgetéseken úgy csúsztam át, mint kés a vajon.

És ekkor tapasztaltam meg életemben először a szabadság érzését.

 • A munkanapokat, amiken nem dolgoztam, csak pénzt kerestem.
 • A nyugodt karácsonyt a családdal, mikor épp nem az online felületeimet csiszolgattam vagy valami lemaradásomat hoztam be.
 • Az anyagi szabadságot, mikor nem kellett már számolgatnom vajon megengedhetem-e magamnak azt a puccos éttermet, amit vacsora helyszínnek választottak a barátaim.
 • A hajnalba nyúló, több napos fesztivál élményeket, mikor nem kellett azon aggódnom, mi lesz, ha a következő héten nem dolgozom.

Mindent összevetve az önjáró rendszereim új kapukat nyitottak meg előttem és fantasztikus élményekre tehettem szert általuk. De az igazán nagy győzelem számomra az volt, hogy függetlenedtem a mókuskeréktől és végre a saját kezembe vettem az életemet.

És feltételezem Neked is ez a vágyad vállalkozóként. Élni és élményeket gyűjteni, miközben a hátad mögött zakatol a vállalkozás. A beavatkozásod nélkül.

Így alakítsd Forintokká💰 a weboldaladon lévő Forgalmat 📈

videó kurzus referencia kép

A vevőszerzésre épített weboldalak 10 titka - Videókurzus

Ha vevőszerzésre épített oldalad van gyorsabban és gyakrabban fogsz tudni eladni. A videókurzus segítségével pénzcsináló gépezetet varázsolhatsz a weboldaladból, ami helyetted termeli meg a bevételidet.

A kurzus során megmutatom, hogyan alakítsd Forintokká a már meglévő Forgalmadat

Ezzel a 7 lépéssel Neked is önjáró lesz a vállalkozásod

Ha már elmagyaráztam az utat, most átadom a technikákat, amit alkalmaznod kell, ha teljes szabadságot akarsz megélni a vállalkozásodban.

Íme a 7 tanácsom, amit meg kellene tenned, ha Önjáró vállalkozást szeretnél:

 1. Határozd meg a célcsoportodat. – Na nem arra gondolok, hogy férfi 30 és 50 közötti, házas stb. stb. Arra gondolok, hogy ismerned kell a vásárlóidat olyan szintig milyen zenét hallgat, milyen hobbijai lehetnek, mik a félelmei, vágyai. Minél pontosabban ismered a személyt, akinek értékesítesz, annál pontosabb szövegeket írhatsz, annál jobb termékeket ajánlhatsz neki, annál magasabb árakat kérhetsz el, mert azt fogja érezni, ő ért engem.
 2. Végezz piackutatást – Ha megvan az álom ügyfeled, akkor derítsd ki mik az ő vágyai, problémái. Végezz kérdőíveztetést, tarts interjúkat, vegyél fel álruhát és olvadj be közéjük, ismerd meg a szokásaikat… na jó az utolsó talán kicsit erős, de érted a lényeget. Tudnod kell kinek szánod a termékeidet.
 3. Nézd meg milyen megoldások működnek a hasonló szolgáltatóknál. Milyen postokat készítenek, milyen gyakran posztolnak, milyenek a termékeik, milyen az online kinézetük? Ezek a kérdések segítenek megválaszolni, hogy Neked milyen irányba kell haladnod. Kicsi változtatással természetesen. Ha ügyes vagy észreveszed az ő hibáikat és jobb rendszereket alkotsz.
 4. Határozd meg tűpontosan a céljaidat – Ha nincs egy konkrét irány, cél előtted, ami felé haladsz akkor garantálom, hogy a levegőbe fogod kiszórni az értékes energiádat és pénzedet. A fenti pontokat figyelembe véve határozd meg mik a fő irányok számodra, a többi lehetőséget szórd ki a kalapból. Érdemes lehet egy marketing stratégiát összeállítanod, időrenddel, mérföldkövekkel, ez majd úton tart a megvalósítás során.
 5. Az online felületeid olyanok legyenek, mint egy Rolls Royce, ami frissen gurult ki a szalonból – Az online felületeid az első érintési pontod a vevőiddel. Nincs lehetőséged meggyőzni őket a személyiségeddel, a termékelőnyeiddel, hogy eljussanak addig, azt ki kell érdemelned. Az első benyomás lesz a fontos, így, ha az online felületeidtől leesik az álluk, akkor tekintheted úgy, hogy fél lábbal bent vagy már az ajtón. Itt jön majd a képbe a terméked minősége, az ügyfélélmény, de talán erről egy későbbi levélben.
 6. Gondolkodj értéklépcsőben – Ha mindig csak egy terméket értékesítesz, akkor azon kapod majd magad, hogy folyamatosan saleselned kell. Egy önjáró vállalkozásnál ez nem lehet feltétel, hiszem utazni akarsz, kikapcsolódni, míg a rendszereid dolgoznak helyetted. Olyan rendszert kell tehát kialakítanod, ami állomásról állomásra vezeti a vásárlóidat, neked pedig folyamatos bevételt eredményez. Építs fel tehát egy 4-5 lépéses folyamatot, amit kvázi a saját Frameworködként értékesíthetsz.
 7. Automatizáld a belső folyamataidat – Ha az előző lépéseket jól csináltad, mostanra folyamatos megkeresésekkel rendelkezel, a leendő vásárlók a küszöbödön toporognak, hogy veled dolgozzanak. Ez lehet kényelmes a folyamat elején, de a megnövekedett vásárló számmal más is érkezik a vállalkozásodba: Még több munka. Ez pedig lehetetlenné teszi, hogy a lábadat lógatva margaritát kortyolgass egy Mexikói tengerparton. A megoldás: Összegezd a már meglévő folyamataidat, építs ki rájuk automatizmusokat, egészen addig, míg neked csak egy gombot kell megnyomnod a naptáradban pedig megjelennek a foglalások.

Bonyolultnak tűnik? Hát nem mondtam, hogy ingyen adják. Ne ijedj meg tőle, csak egyik lábad teszed a másik után.

Hosszúnak tűnik a folyamat? Jól látod, hónapokban kell gondolkodnod és egy nagy célt kitűzni.

Nem értesz a megvalósításhoz? No worries, mi értünk helyetted. És ez itt a reklám helye.

A feladat összetettsége miatt negyedévente összesen 3 db vállalkozót/céget karolunk fel mentoring keretében és vezetjük végig a fenti folyamaton. Amint látod a helyeink száma véges, de csak így tudunk kimagasló minőséget biztosítani az ügyfeleinknek. Ahhoz, hogy bekerülhess a mentorált cégeink közé, tudnunk kell, hogy áll a vállalkozásod jelenleg. Ehhez pedig az első lépés az, hogy egy audit keretében felderítsük a céged adottságait.

 

Ne feledd, én is egyedül építettem a váramat, Neked is működhet, ha hajlandó vagy bele időt, pénzt és energiát tenni. ?

Jelentkezz ingyenes konzira –

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

2 millió forint, kevesebb, mint 2 hónap alatt, egy automata weboldallal? Pontosan.

Töltsd ki az adataidat és tudd meg, hogyan csináltunk Szaszának kevesebb, mint 2 hónap alatt, több, mint 2 millió forintot a weboldala átalakításával. ​

Szasza esettanulmánya
Szasza videó kurzus elemzés

NE MENJ MÉG! Ez most INGYEN a tiéd!
A kimagasló weboldalak 3 fő ismertetője videósorozat

Iratkozz fel és máris küldöm a 3 részes mini videó sorozatot, amiben elmondom hogy lehet letisztult, felhasználóbarát és funkcionális weboldalad, ezzel pedig több új ügyfeled. 

marketing ügynökség meeting videó kurzus Berti
webdesign kurzus