fbpx

Optika weboldal készítés – Esettanulmány

Tűpontos tesztekkel a tűpontos látásért – Így építettük fel az Ametiszt Optika weboldalát

Németh Robertával pár hónappal ez előtt találtunk egymásra, mikor elkezdett a marketing rendszerei fejlesztésén dolgozni, köztük az Ametiszt Optika weboldalán. (Meg tudod nézni hogy nézett ki az előző oldalunk, ezen a linken)

Roberta kitöltötte a weboldal elemző táblázatomat, amivel otthon is el lehet végezni a saját weboldalunk értékelését, ezt követően döntött úgy, hogy felkeres minket egy lehetséges együttműködéssel kapcsolatban.

Az alapozó beszélgetésünkön rögtön felszínre is került pár probléma, ami jelentős elakadás volt az optika működésében, név szerint:

 • profi, nagy múltú a szolgáltatásunk van (közel 20 éves az optika), de az emberek nem ismerik azt
 • hosszú ideje “nem reklámozunk”
 • az online felületről érkező forgalmunk a “nullával egyenlő” – nem érkeztek foglalásaink az online felületekről
 • a szolgáltatásunk előnyei nem voltak megfelelően kommunikálva, nem volt egyedi, csábító ajánlatunk – versenyeztünk a konkurenciával és el kellett fogadnunk a piac árait
 • nagyon gyenge online felületekkel rendelkeztünk, a keresések ellenére nem használtuk ki a lehetőségeinket
 • a legnagyobb probléma az volt, hogy nem volt elég bevétel a fejlesztésekre és az előrelépésre

A beszélgetésünk alapján úgy láttam, hogy az optika működését a legjobban azzal tudnánk szolgálni, ha a mellett, hogy új online felületeket építenénk (ez inkább kötelező elem manapság, mintsem lehetőség) létrehoznánk egy olyan automatán működő online rendszert, ami a fenti problémák szinte mindegyikét kezeli:

 • egyéni szolgáltatás csomagot hoznánk létre, amivel megkülönböztetnénk magunkat a konkurenciától – így nem kellene árversenybe bocsátkoznunk
 • a Magyarországon szinte egyedi szolgáltatásunkat – a polateszt vizsgálatot – hangsúlyoznánk ki és erre építenénk a kommunikációnkat
 • egy olyan csábító, minőségi weboldalt hoznánk létre, ahol könnyű a navigálás és átlátható minden réteg számára
 • mindezt pedig egy automata foglalási rendszerrel támogatnánk meg, ami egyszerűvé teszi mind az optikánk, mind pedig az érdeklődők dolgát

A beszélgetést követően szerencsére sikerült megegyeznünk Robertával és pár nap múlva bele is kezdtünk az optika weboldal építési folyamatba.

Az ametisztoptika.hu oldalának építését egy tűpontos célcsoport meghatározással indítottuk, ahol megfestettük Roberta álom ügyfeleit.

Az álom ügyfeleink a fiatal, iskolás korú gyerekek szülei, akiknek fontos volt, hogy felismerjék és időben kezelni tudják a gyermekeik tanulási problémáit.

Kevésbé köztudott tény ugyanis, de a tanulási problémák, figyelemzavarok hátterében legtöbbször nem az áll, hogy a gyermek lusta. Lehet csak szimplán rossz a szeme, amit a polateszt vizsgálatunkkal villámgyorsan felszínre lehet hozni.

A célcsoport meghatározás során felderített vágyakra és problémákra építettünk egy szolgáltatás csomagot, ami a piacon jelenleg egyedülálló. A szolgáltatáscsomagba a teljes körű látásvizsgálat mellé, szemüveg stílustanácsadást, módszertani tanulási teszteket és kontroll programot is felépítettünk. Így a gyerekeknek még könnyebb megszokniuk az új viseletüket és még gyorsabban lesznek láthatóak az eredmények a szülők számára is.

A weboldalban fontos volt e mellett, hogy a korábbi szolgáltatásainkat, mint pl. látásvizsgálat, kontaktlencse illesztés, stb is megtartsuk, így tudjuk kiszolgálni szinte az összes réteget akik hozzánk fordulnak.

Az ametisztoptika.hu weboldalt tehát ezekre az alapokra építettük, a Roberta által kért színeket és formákat felhasználva. Fun fact: Menet közben a logónkat is újra alkottuk, hogy még jobban passzoljon a weboldalunk modern stílusához.

Ám itt még nem volt vége a közös munkának, Robertával egy olyan automata rendszert képzeltünk el, ami időpontfoglalássá alakítja a weboldalára érkező forgalmunkat.

Az időpontfoglaláshoz egyrészt egy több lépéses időpontfoglaló formot alakítottunk ki a Booked4Us segítségével, ami átláthatóan, felhasználóbarát módon kéri be az összes szükséges adatot a jelentkezőktől. Az időpontfoglalásokat követően pedig egy automata email sorozattal tovább ápoltuk a jelentkezőinket, hogy minden információ a rendelkezésükre álljon, mire az optikába megérkeznek.

Amit pedig mindennel kész voltunk a weboldal esetén aktív hirdetésekbe kezdtünk.

A hirdetéseket a Facebookon belül, kifejezetten a korábban kiválasztott célcsoportunkat megszólítva készítettük. A hirdetéseket a tanulási problémák elkerülésére éleztük ki, a márka színeit és formáit, többszörös tesztek után, tudatosan kezdtük alkalmazni az eredmények pedig magukért beszélnek.

Egy hónap után, a projekt lezáró beszélgetésen ezeket a számokat mutattuk be:

 • Foglalási érték az oldalon belül (30 napos időszakot vizsgálva): 935.000 Ft
 • Ebből polateszt új ügyfél: 19db foglalás – 475.000 Ft
 • Hirdetésre elköltött összeg – tesztekkel, mindennel együtt – 127.662 Ft

Az első hónap végén tehát kvázi kitermeltük a megbízás alap árát plusz a hirdetési költséget az automata rendszerünkkel 🙂

(Arról, hogyan építettük fel az optika hirdetéseit is ebben a cikkben kaphattok választ.

Az oldalt nem rég startoltuk el és nagyon büszkék vagyunk az elkészült rendszerre, Roberta így nyilatkozott a projekt lezárást követően:

“Bertivel nagyon jó együtt dolgozni, a helyzetfelmérésre nagyon profi és logikus stratégiát adott. A határidőket pontosan tartotta, mindig elkészült a megbeszélt feladatokkal, az elvártnál magasabb színvonalon, mindenre kiterjedően végezte a munkáját és a csapat is. Bármilyen felmerült kérést, ötletet sikerült gördülékenyen és hatékonyan megoldani. Szuper lett a weboldalunk, a marketingünket a nullából felépítette, öröm vele dolgozni. Mindenre van javaslata és ötlete. nem csak a jelen érdekli, hanem a jövő is, hogy hova akarok eljutni. Nagyon örülök és hálás vagyok, hogy megismerhettem, igazán szimpatikus fiatalember, látszik, hogy szereti amit csinál és segítőkészen áll hozzám és az előttünk álló nagyszabású projekthez. Köszönöm Berti!”

A következő időszakban tovább építjük az Ametiszt Optika marketingjét, a jelenlegi projektünk a fejlesztő pedagógusok és oktatási intézmények elérése, amin jelenleg is aktívan dolgozunk.

Kíváncsian várjuk a továbbiakat! ???? Köszönjük a bizalmat Roberta!

Ha úgy gondolod a Te cégednél is hasznos lenne egy automata rendszer kiépítése, vedd fel velünk a kapcsolatot és tervezzük meg együtt a saját rendszeredet.

Ha pedig nem tudod, mivel kellene haladnod, bátran ajánlom a Kockázatmentes “Online Vállalkozás Boost” konzultációmat, ahol tüzetesen átvizsgálom az online felületeidet és én fizetek Neked, ha nem találok hibát.

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.