fbpx

A tökéletes céges weboldal felépítése: útmutató az online értékesítés sikeréhez

Te is szeretnéd feldobni a céges weboldalad értékesítéseit? Jó helyen jársz!

De tudod-e, hogyan kell elkezdeni a tökéletes céges weboldal felépítését? Bevezetni a vállalkozásod az online világba izgalmas és kihívásokkal teli feladat. Rengeteg erőforrást, időt és türelmet igényel, ezért fontos, hogy már az elejétől fogva tisztán lásd a stratégiádat, ami szerint később haladni fogsz.  Hoztunk számodra 8 kulcsfontosságú szempontot, amit érdemes figyelembe venned, amikor a weboldalad felépítésén gondolkozol, hogy cégedet egy új szintre emeld.

A tökéletes weboldal felépítés egyszerű és „hülyebiztos”

Mi a vállalkozásod üzenete? Az üzenetek esetében a kevesebb gyakran több. Ügyelj arra, hogy egyértelműen kommunikáld a termékeid vagy szolgáltatásaid előnyeit, és azt, hogy mi különbözteti meg azokat a versenytársaikétól! Azonban figyelj arra, hogy lehetőleg ne áraszd el túl sok információval a látogatókat,ne használj szövegtömböket, a weboldalad tulajdonképpen csak egy „teaserként” működjön, mielőtt rátérnél a lényegre, az ajánlatod prezentálására.

Az üzeneted legyen: világos, tömör, összpontosítson arra, hogy kiemelje a vállalkozásod által kínált egyedi értéket.

Jó megjelenés

Az első benyomás itt is számít és egy professzionális, vizuálisan vonzó dizájn nagyban hozzájárulhat a potenciális ügyfelek bizalmának megnyeréséhez és a hitelesség megalapozásához. A helyzet, hogy egy igényes weboldalhoz a látogatók ösztönösen magasabb termék- és szolgáltatásminőséget társítanak, így Neked is érdeked, hogy a legmagasabb minőséget prezentáld feléjük.

Használj kiváló minőségű képeket, legyen következetes a márkaépítés, és törekedj az egyértelmű elrendezésre, amelyen a látogatók könnyen tájékozódhatnak.

Amit javasolnék: Ne próbáld otthon, sufnituning módszerrel összehozni az oldalt (még ha egyébként jó érzéked is van a desighoz) Fontold meg egy profi dizájner megbízását vagy egy személyre szabható sablonokkal rendelkező weboldalkészítő platformon gondolkodj, hogy weboldalad megjelenése kifinomult és professzionális legyen.

Sikeres e-kereskedelmi weboldalak építéséhez olvasd el a DigitalHungary cikkjét!

Ne kényszerítsd a látogatóidat túl sok erőfeszítésre!

Senki sem szereti a nehezen navigálható weboldalakat, vagy ha keresgélnie kell. Problémásak az oldalak, amik kész labirintusként működnek és alig lehet megtalálni rajtuk azt, amire szükségünk van. Könnyítsd meg a potenciális vásárlók számára, hogy megtalálják azt, amit keresnek!

Hogyan is teheted meg ezeket?

  • Használj egyértelmű címsorokat
  • Rendezd logikus kategóriákba a termékeket vagy szolgáltatásokat
  • Legyen keresési funkció a weboldaladon
  • A menüpontokat lekattintva minden elérhető legyen a weboldalon max 2-3 kattintásra.

Ezek mellé: Használj legördülő menüket és egyéb navigációs segédeszközöket, hogy a látogatók gyorsan megtalálják, amire szükségük van! Törekedj arra, hogy minél kevesebb kattintással eljussanak a vásárlásig!

Side info: Minél hosszabb az út a termék kiválasztásától a fizetésig, minél több kattintást kell megtennie a vevődnek, annál kisebb az esély a vásárlásra! Például ezért is érdemes fenntartani mondjuk egy regisztráció nélküli vásárlás lehetőségét, sokan eleve tartózkodnak az e-mail címük megadásától és a regisztrációtól. Ne ess el emiatt bevételtől!

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

A világ mobilizálódik

Szinte nincsen olyan ember, aki ne netezne a telefonjáról és ne intézne onnan vásárlást! A ComScore nemrégiben készült tanulmánya szerint a digitális médiával töltött időt, több mint 60%-át mobileszközökön összegzik. Ezért is fontos annyira, hogy reszponzív legyen a weboldalad és tökéletesen működjön mobil méretre is optimalizálva. Ezt elérheted egy külön mobilra szánt weboldal létrehozásával vagy egy eleve reszponzív dizájnnal.

Valld be, te is hagytál abba amiatt vásárlást, mert pocsék volt telefonról a weboldal és hiába mentetted el, hogy majd gépről megnézed, valójában sosem nyitottad meg újra!

És ha attól tartanál, jobban a zsebedbe kellene emiatt nyúlnod.. Hidd el, hosszú távon vissza fogja hozni az oldalad a befektetést 😉

Adj okot a vásárlásra

Egy erőteljes cselekvésre ösztönzés (például „Vásárolj most” vagy „Regisztrálj”) lehet az a lökés, impulzus, amelyre a potenciális ügyfeleknek szükségük van ahhoz, hogy megtegyék a következő lépést és vásároljanak az oldaladon. A felhívást jól látható helyen helyezd el a weboldaladon, és jelezze egyértelműen, mit szeretnél a látogatóktól, hogy megtegyenek!

Használj cselekvésre buzdító nyelvezetet és a látogatók számára könnyű legyen követni a cselekvésre felhívást (call-to-action), ami konverziót eredményez.

További tippeket a hatékony cselevésre való felhívás (call-to-action) létrehozásához a Kiszervezett marketing  cikkében olvashatsz.

Vásárlói bizalom

Az olyan bizalmi jelek, mint a vásárlói vélemények, biztonsági tanúsítványok, pénzvisszafizetési garanciák segíthetnek a termékek vagy szolgáltatások iránti bizalom kiépítésében, és arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy előkapják a pénztárcájukat.

Az ilyen típusú bizalmi jelek segíthetnek a hitelesség megteremtésében, és megmutathatják a potenciális ügyfeleknek, hogy a vállalkozásod megbízható és szavahihető.

Jó ötlet lehet, ha összegyűjtöd az ügyfelek értékeléseit, és azokat jól láthatóan megjeleníted a weboldaladon. A biztonsági tanúsítványok bemutatásával a potenciális vevők láthatják, hogy komolyan veszed az vásárlók adatvédelmét és biztonságát, ezzel nagyobb szimpátiát és bizalmat keltesz bennük.

 

Minden részlet érdekel!

Senki sem szereti a meglepetéseket, különösen, ha pénzkiadásról van szó.

Ha részletes tájékoztatást nyújtasz a termékeidről vagy szolgáltatásaidról, beleértve a tulajdonságaikat, előnyeiket és az árképzést, az segíthet a potenciális ügyfeleknek, hogy megalapozott döntést hozzanak.

És ne felejts el jó minőségű termékképeket is mellékelni, hogy jobban lássák, mit kapnak! Segítsd az ügyfeleket

  • részletes termékleírásokkal
  • méretre vonatkozó információkkal
  • és egyéb lényeges részletekkel

hogy körültekintőbben tudjanak választani.

 

A fizetés legyen gyerekjáték

A bonyolult fizetési folyamatokat egy szóval jellemezném manapság: Zsákutca! Legyen minél egyszerűbb és ésszerűbb a fizetés, hogy minél kevesebb legyen a kosárelhagyás és több a konverzió.

Ez magában foglalhatja a több fizetési lehetőség felkínálását, a teljes költségek egyértelmű feltüntetését az adókkal és a szállítással együtt. A zökkenőmentes fizetési élmény biztosításához minimalizáld a vásárlás befejezéséhez szükséges lépések számát, ahogy korábban is írtuk.

 

Minden készen áll!

Ha erre a 8 kulcsfontosságú szempontra odafigyelsz, akkor jó úton haladsz afelé, hogy olyan céges weboldalt építs, amely hatékonyan tud értékesíteni akár termékeket, akár szolgáltatásokat.

Ne felejtsd el ezeken felül rendszeresen felülvizsgálni és frissíteni a weboldalad, hogy az továbbra is megfeleljen a vállalkozásod és az ügyfeleid igényeinek.

Összefoglalva, a tökéletes céges weboldal létrehozása gondos tervezést és megfontolást igényel. Ha odafigyelsz erre a 8 kulcsfontosságú szempontra, olyan weboldalt hozhatsz létre, amely hatékonyan értékesít, akár termékekről, akár szolgáltatásokról legyen szó.

Ha neked is szükséged van egy weboldalra, keress fel minket és szívesen segítünk leendő pénztermelő gépezeted kialakításában! Vagy ha már rendelkezel eggyel, egy ingyenes konzultáció során megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket esetleg kiaknázatlanul hagytál!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

 

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.