A tökéletes céges weboldal felépítése: útmutató az online értékesítés sikeréhez

tökéletes céges weboldal

Te is szeretnéd online értékesíteni termékeidet? Remek!

De tudod, hogyan kell elkezdeni a tökéletes weboldal felépítését? Bevezetni a vállalkozásod az online világba izgalmas és kihívásokkal teli feladat. Rengeteg erőforrást, időt és türelmet igényel, ezért fontos, hogy már az elejétől fogva tisztán lásd a terveket, és megértsd a célközönséged.  Cikkünkben hoztunk számodra 8 kulcsfontosságú szempontot, amit érdemes figyelembe venned, amikor a weboldalad felépítésén gondolkozol, hogy cégedet egy új szintre emeld.

A tökéletes felépítés egyszerű és „hülyebiztos”

Mi a vállalkozásod üzenete? Egy üzenetnél a kevesebb gyakran több. Ügyelj arra, hogy egyértelműen kommunikáld a termékeid vagy szolgáltatásaid előnyeit, és azt, hogy mi különbözteti meg azokat a versenytársaikétól! Azonban figyelj arra, hogy lehetőleg ne áraszd el túl sok információval a látogatókat, de térj ki minden kulcsfontosságú részletre a vásárlási folyamattól kezdve akár a termékcseréig!

Az üzeneted legyen: világos, tömör, összpontosítson arra, hogy kiemelje a vállalkozásod által kínált egyedi értéket.

Jó megjelenés

Az első benyomás itt is számít, és egy professzionális, vizuálisan vonzó dizájn nagyban hozzájárulhat a potenciális ügyfelek bizalmának megnyeréséhez és a hitelesség megalapozásához. Sőt, azt is tudnod kell, hogy egy igényes weboldalhoz a látogatók ösztönösen magasabb termék- és szolgáltatásminőséget társítanak.

Használj kiváló minőségű képeket, legyen következetes a márkaépítés, és törekedj az egyértelmű elrendezésre, amelyen a látogatók könnyen tájékozódhatnak.

Fontold meg egy profi webdizájner megbízását vagy egy személyre szabható sablonokkal rendelkező weboldalkészítő platform használatát, hogy weboldalad megjelenése kifinomult és professzionális legyen.

További tippeket a sikeres e-kereskedelmi weboldal építéséhez olvasd el a DigitalHungary cikkét!

 

Ne kényszerítsd a látogatóidat túl sok erőfeszítésre!

Senki sem szereti a nehezen navigálható weboldalakat, amik kész labirintusként viselkednek és alig lehet megtalálni rajtuk azt, amire szükségünk van. Könnyítsd meg a potenciális vásárlók számára, hogy megtalálják azt, amit keresnek!

Hogyan is teheted meg ezeket?

  • Használj egyértelmű címsorokat
  • Rendezd logikus kategóriákba a termékeket vagy szolgáltatásokat
  • Legyen keresési funkció

Használj legördülő menüket, navigációs útvonalakat és egyéb navigációs segédeszközöket, hogy a látogatók gyorsan megtalálják, amire szükségük van! Törekedj arra, hogy minél kevesebb kattintással eljussanak a vásárlásig!

Hihetetlen vagy nem, de minél hosszabb az út a termék kiválasztásától a fizetésig, minél több kattintást kell megtennie a vevődnek, annál kisebb az esély a vásárlásra! Például ezért is érdemes fenntartani a regisztráció nélküli vásárlás lehetőségét, sokan eleve tartózkodnak az e-mail címük megadásától és a regisztrációtól, ne ess el emiatt bevételtől!

 

A világ mobilizálódik

Szinte nincsen olyan ember, aki ne netezne a telefonjáról és ne intézne onnan vásárlást! A ComScore nemrégiben készült tanulmánya szerint a digitális médiával töltött idő több mint 60%-át mobileszközökön töltik. Ezért is annyira fontos, hogy reszponzív legyen a weboldalad és tökéletesen működjön mobil méretre is optimalizálva. Ezt elérheted egy külön mobilra szánt weboldal létrehozásával vagy egy eleve reszponzív dizájnnal.

Higgy nekünk: az ügyfeleid hálásak lesznek érte!

Valld be, te is hagytál abba amiatt vásárlást, mert pocsék volt telefonról a weboldal és hiába mentetted el, hogy majd gépről megnézed, valójában sosem nyitottad meg újra!

 

Adj okot a vásárlásra

Egy erőteljes cselekvésre ösztönzés (például „Vásárolj most” vagy „Regisztrálj”) lehet az a lökés, impulzus, amelyre a potenciális ügyfeleknek szükségük van ahhoz, hogy megtegyék a következő lépést és vásároljanak. A felhívást jól látható helyen helyezd el a weboldaladon, és jelezze egyértelműen, mit szeretnél a látogatóktól, hogy megtegyenek!

Használj cselekvésre buzdító nyelvezetet, és a látogatók számára könnyű legyen követni a cselekvésre felhívást (call-to-action), ami konverziót eredményez.

További tippeket a hatékony cselevésre való felhívás (call-to-action) létrehozásához a Kiszervezett marketing  cikkében olvashatsz.

 

Vásárlói bizalom

Az olyan bizalmi jelek, mint a vásárlói vélemények, biztonsági tanúsítványok, pénzvisszafizetési garanciák segíthetnek a termékek vagy szolgáltatások iránti bizalom kiépítésében, és arra ösztönözhetik a vásárlókat, hogy előkapják a pénztárcájukat.

Az ilyen típusú bizalmi jelek segíthetnek a hitelesség megteremtésében, és megmutathatják a potenciális ügyfeleknek, hogy a vállalkozásod megbízható és szavahihető.

Jó ötlet, ha összegyűjtöd az ügyfelek értékeléseit, és azokat jól láthatóan megjeleníted a weboldaladon. A biztonsági tanúsítványok bemutatásával a potenciális vevők láthatják, hogy komolyan veszed az vásárlók adatvédelmét és biztonságát, ezzel nagyobb szimpátiát és bizalmat keltesz bennük.

 

Minden részlet érdekel!

Senki sem szereti a meglepetéseket, különösen, ha pénzkiadásról van szó.

Ha részletes tájékoztatást nyújtasz a termékeidről vagy szolgáltatásaidról, beleértve a tulajdonságaikat, előnyeiket és az árképzést, az segíthet a potenciális ügyfeleknek, hogy megalapozott döntést hozzanak.

És ne felejts el jó minőségű termékképeket is mellékelni, hogy jobban lássák, mit kapnak! Segítsd az ügyfeleket

  • részletes termékleírásokkal
  • méretre vonatkozó információkkal
  • és egyéb lényeges részletekkel

hogy körültekintőbben tudjanak választani.

 

A fizetés legyen gyerekjáték

Senki sem szereti a bonyolult fizetési folyamatokat. Legyen minél egyszerűbb és ésszerűbb a fizetés, hogy minél kevesebb legyen a kosárelhagyás és több a konverzió.

Ez magában foglalhatja a több fizetési lehetőség felkínálását, a teljes költség egyértelmű feltüntetését az adókkal és a szállítással együtt, egyértelmű visszaküldési szabályok biztosítását

A zökkenőmentes fizetési élmény biztosításához minimalizáld a vásárlás befejezéséhez szükséges lépések számát, és vedd esetleg számításba, hogy vendégpénztárt kínálj azoknak az ügyfeleknek, akik nem szeretnének fiókot létrehozni.

Ha egy átfogó útmutatót szeretnél kapni arról, hogyan építs fel egy értékesítő weboldalt, olvasd el a Elite Vision cikkét.

 

Minden készen áll!

Ha erre a 8 kulcsfontosságú szempontra odafigyelsz, akkor jó úton haladsz afelé, hogy olyan céges weboldalt építs, amely hatékonyan tud értékesíteni akár termékeket, akár szolgáltatásokat.

Ne felejtsd el rendszeresen felülvizsgálni és frissíteni a weboldalad, hogy az továbbra is megfeleljen a vállalkozásod és az ügyfeleid igényeinek.

Még esetleg azt is meglépheted, hogy A/B teszteket futtatsz annak érdekében, hogy lásd, a weboldalad mely elemei segítik a leghatékonyabban, hogy a látogatók vásárlóvá váljanak.

Célszerű, ha naprakész vagy a legújabb e-kereskedelmi trendekben és a bevált praktikákban. Például a személyre szabott ajánlatok és felülértékesítés (upsell) hatékonyak lehetnek az átlagos rendelési érték növelésében, az ingyenes szállítás vagy más ösztönzők felajánlása pedig segíthet az eladások fokozásában. Próbáld ki a különböző taktikákat, hogy kiderítsd, mi működik a legjobban a Te vállalkozásodban.

És ne feledkezz meg egy fontos dologról: a weboldalad legyen mobilbarát!

Mint korábban említettük, egyre többen lépnek be az internetre telefonról, ezért kulcsfontosságú, hogy a weboldalad mobil nézetre optimalizált legyen. Sőt, a Google kijelentette, hogy minden új weboldal esetében a Mobile-First-Indexing-et (MFI) fogja alkalmazni, ami azt jelenti, hogy indexeléskor és rangsoroláskor a weboldal mobil verzióját fogja előnyben részesíteni.

További információért a céges weboldal mobilbarát kialakításának fontosságáról olvasd el ezt a cikket a Webshark oldalról: A mobilbarát kialakítás fontossága céges weboldalak számára

Összefoglalva, a tökéletes céges weboldal létrehozása gondos tervezést és megfontolást igényel. Ha odafigyelsz erre a 8 kulcsfontosságú szempontra, olyan weboldalt hozhatsz létre, amely hatékonyan értékesít, akár termékekről, akár szolgáltatásokról legyen szó.

Ha neked is szükséged van egy weboldalra, keress fel minket és szívesen segítünk leendő pénztermelő gépezeted kialakításában! Vagy ha már rendelkezel eggyel, egy ingyenes konzultáció során megmutatjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket esetleg kiaknázatlanul hagytál!

 

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

 

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Így alakítsd Forintokká💰 a weboldaladon lévő Forgalmat 📈

A vevőszerzésre épített weboldalak 10 titka - Videókurzus

Ha vevőszerzésre épített oldalad van gyorsabban és gyakrabban fogsz tudni eladni. A videókurzus segítségével pénzcsináló gépezetet varázsolhatsz a weboldaladból, ami helyetted termeli meg a bevételidet.

A kurzus során megmutatom, hogyan alakítsd Forintokká a már meglévő Forgalmadat

videó kurzus referencia kép

2 millió forint, kevesebb, mint 2 hónap alatt, egy automata weboldallal? Pontosan.

Töltsd ki az adataidat és tudd meg, hogyan csináltunk Szaszának kevesebb, mint 2 hónap alatt, több, mint 2 millió forintot a weboldala átalakításával. ​

Szasza esettanulmánya
Szasza videó kurzus elemzés

NE MENJ MÉG! Ez most INGYEN a tiéd!
A kimagasló weboldalak 3 fő ismertetője videósorozat

Iratkozz fel és máris küldöm a 3 részes mini videó sorozatot, amiben elmondom hogy lehet letisztult, felhasználóbarát és funkcionális weboldalad, ezzel pedig több új ügyfeled. 

marketing ügynökség meeting videó kurzus Berti
webdesign kurzus