fbpx

A videó és az animáció ereje a kisvállalkozások weboldal építésénél

Ismerd meg a weboldal építés egyik leghasznosabb marketingeszközét!

A mai világban a weboldal készítés minden vállalkozás alapvető eleme, ez alól a kisvállalkozások sem kivételek. Az online jelenlét elengedhetetlen a szélesebb közönség eléréséhez és a versenyképesség megőrzéséhez a digitális világban.
Az egyik növekvő tendenciát mutató marketingeszköz az elmúlt években, a videók és animációk használata a weboldalakon. Az elköteleződést és az interaktivitást egy teljesen új szintre emelik, a látogatók számára a weboldal sokkal emlékezetesebbé és élvezetesebbé válik.

Ebben a cikkben bemutatjuk és példákkal támasztjuk alá a videó és animáció használatának legfontosabb előnyeit. 

Weboldal építés: a videó és animáció fontossága

A videó és animáció használata a weboldalon tagolásra is szolgál. A tömör szövegrészeket tartalmazó oldalakat megtöri és vizuálisan fogja meg a látogatók figyelmét. Könnyen használható komplexebb termékek vagy szolgáltatások ismertetésére.

Egy lakásfelújítással foglalkozó cég készíthet egy konyha felújítás folyamatáról bemutató videót vagy egy szoftvercég a termékének előnyeire és hátrányaira fókuszáló animációt. A videó és animáció használata megnöveli a weboldalon eltöltött idő mértékét. A látogatók szívesebben néznek meg egy videót vagy animációt mint, hosszasan olvasni tömör, nyers szövegeket. Így ez a marketing eszköz elkötelezettebb célközönséghez vezet, ami növeli az értékesítések számát és a konverziók mértékét.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

A videó és animáció használatának előnyei a weboldal építés során

A kisvállalkozások könnyen profitálhatnak a videók és animációk elhelyezésével a weboldalaikon. Íme néhány előnye: 

Költséghatékony marketing

Egy videó vagy animáció készítése költséghatékonyabb, mint a hagyományos marketing módszerek, például a nyomtatott vagy televíziós hirdetések. Könnyedén megoszthatók a közösségi média platformokon, és beágyazhatók a weboldalra, így a kisvállalkozások költséghatékony módon érhetik el a szélesebb közönséget. Egy ruházati cég az új kollekciójának bemutatására is alkalmazhatja a videó és animáció készítést, amelyet könnyedén megoszthat a közösségi média felületein és közzéteheti a weboldalán.

Megnövelt láthatóság

A videók és animációk segítenek a kisvállalkozásoknak nagyobb figyelmet elérni a zsúfolt online piacon. Nagyszerű eszköz a termékek vagy szolgáltatások egyedi és látványos módon történő bemutatására, amivel könnyedén növelhető a weboldalak látogatóinak száma. Egy pékség a videó vagy animáció használatának segítségével könnyedén bevonhatja a vásárlóit a sütemény készítés rejtelmeibe.

Továbbfejlesztett SEO

A videók és animációk a keresőoptimalizálás javítására is alkalmas eszközök lehetnek. A videók és animációk megtekintése hosszabb ideig tartja a látogatókat a weboldalon, ezáltal redukálják a visszafordulási arányt. A keresőmotorok előnyben részesítik azokat a weboldalakat, amelyeken a látogatók több időt töltenek el, így az elköteleződési arány nő, míg a visszafordulási arány csökken. A kisvállalkozásokat tehát segíti ez a módszer, hogy előrébb kerüljenek a keresőkben. Egy utazásszervező által készített videó vagy animáció, amely a különböző túra útvonalakat mutatja be, ösztönzi a weboldalra látogatókat, hogy hosszabb ideig maradjanak az oldalon. Ez idő alatt látott videó vagy animáció nagy eséllyel győzi meg a látogatót, hogy foglaljon le egy túrát.

Megnövekedett konverziók

A konverziók növelésére is alkalmas a videó és animáció használat a weboldal építés során. A videók és animációk használata vonzóbbá teszi a látogatóknak a weboldalakat, egy interaktívabb élményben lehet részük. Egyedi módja a termékek és szolgáltatások bemutatásának, amely által a vásárlók közelebbről is megismerhetik a kínált termékeket és szolgáltatásokat, ez kapcsolatfelvételre ösztönözheti őket. Egy ékszerüzletnek az egyedi ékszerek elkészítésének folyamatába való betekintés a vásárlók számára nagyobb vásárlási kedvet hozhat.

További források 

  • Ha az animáció és videó használat előnyeiről olvasnál, tekintsd meg ezt a cikket a Smashing Magazine-tól.

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Összefoglva

A kisvállalkozások számára a videók és animációk használata számos előnnyel jár. A költséghatékony marketingen, a figyelemfelkeltésen, a keresőoptimalizálás eredményein valamint a  konverziók növekedésén is pozitív hatások tapasztalhatók. 

Kisvállalkozóként növelnéd a jelenléted az online térben? Több látogatót szeretnél az oldaladra költséghatékony marketinggel?

A videók és animációk beépítése a vállalkozásod weboldalára és a közösségi média felületeidre egy igazán hatékony módszer! A látvány növelésén és a figyelem megragadásán túl a látogatottságot valamint a konverziók eredményeit is pozitív irányba terelik. A megfelelően elkészített videó vagy animáció a növekedés hatékony eszköze az online térben. A jól bevált marketing gyakorlatok valamint a videó és animáció készítés eszközével a kisvállalkozások könnyedén javíthatnak az online térben a jelenleg elhelyezkedett pozíciójukon, melyek által a vállalkozás versenyképessége is növekvő tendenciát mutathat. 

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.