fbpx

Webáruház árak: mire számíthatunk és hogyan válasszuk ki a megfelelő megoldást?

Ami nincsen fent az interneten, az nem is létezik! Eleget hallottuk már, nem? De az üres frázis mögött egy igen erős igazság áll, amely újra és újra bebizonyítja a saját igazát.

Ahogyan egyre több vállalkozás születik és költözik fel a netre, úgy válik egyre fontosabbá egy professzionális és jól működő webáruház létesítése a céged számára. Azonban a lehetőségek végeláthatatlan tengerében, nehéz megtalálni azon információkat, amelyekre valóban szükségünk van a tervezéshez. Ezért készítettünk számodra egy útmutatót, amely segít eligazodni a webáruházak világában, annak is az anyagi részén, amelyről ritkán ejtünk szót valójában.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk azon általános tényezőket, amelyek minden webáruház tervezése során felmerülnek és nagy mértékben befolyásolják a költségeket, valamint megmutatjuk, hogy mely megoldások lehetnek a legmegfelelőbbek kis- és középvállalkozások számára.

De miért is kell tulajdonképpen fizetni?

Ahogyan két egyforma fűszál, úgy két egyforma webshop sincsen. Ezért is nehéz erre a kérdésre általánosságban válaszolni, hiszen minden megrendelés egyedi a maga nemében és ezért is képtelenség egy fix árat megválaszolni előre, de vannak bizonyos elemek, amelyek mentén elindulhatunk. Van négy tényező, amellyel mindenképpen érdemes számolni, ha webshopot szeretnél magadnak:

  • Platform: Az egyik legjelentősebb tényező, az a platform, amelyre a webáruház épül. Az olyan népszerű e-kereskedelmi platformok, mint a Shopify, a BigCommerce és a Magento havi előfizetéses csomagokat kínálnak, amelyek megfizethetőbbek lehetnek rövid távon, mint az egyedi építésű webáruházak. Emellett az olyan platformok, mint a WooCommerce és az OpenCart, amelyek a WordPressre épülnek, ingyenesen használhatóak, de tárhely- és domainköltséget ugyanúgy igényelnek.
  • Dizájn: A webáruház kialakítása és elrendezése szintén jelentős hatással lehet a költségekre. Egy egyszerű, minimalista dizájnnal rendelkező webshop kialakítása olcsóbb lesz, mint a bonyolultabb, sok egyéni funkcióval rendelkező dizájn. Az egyben megvásárolható, kész sablonok használata szintén költséghatékony megoldás lehet, azonban az olyan kifejezetten e-kereskedelemre szakosodott platformokhoz, mint a Shopify és a BigCommerce, kész sablonokat is kínálnak.
  • Jellemzők: A további szolgáltatások és egyéb funkciók, mint például a készletkezelés, a felhasználói fiókok kezelése és az integráció más rendszerekkel, növelhetik a webáruház építés költségeit. Egyes platformok számos ingyenes és fizetős alkalmazást és bővítményt kínálnak a webáruház funkcióinak bővítésére, például a Shopify alkalmazásboltja.
  • Karbantartás és frissítés: A webáruház karbantartásának és frissítésének költségei szintén a választott platformtól és funkcióktól függően változhatnak. Egyes platformok, mint például a Shopify havi előfizetési díjat számítanak fel a frissítések kezelésére, míg egy egyéni webáruház esetében a folyamatos karbantartást és a frissítéseket egy fejlesztőnek kell elvégeznie.

 

Mitől lesz olcsó vagy drága egy webáruház?

Amikor arról van szó, hogy egy webáruház olcsó vagy drága, fontos figyelembe venni a teljes üzemeltetési költségét is, hiszen hosszútávon ez az, amelyikkel a leginkább foglalkozni kell. Egy kezdetben olcsóbb webáruház elkészítése hosszú távon drágább lehet, ha folyamatos karbantartást és frissítést igényel, mint egy olcsó lepedő, amit foltozni kell, hogy továbbra is jól funkcionáljon. Másrészt, egy kezdetben drágább webáruház hosszú távon például költséghatékonyabb lehet, ha kevesebb karbantartásra és frissítésre van szükség.

Ha érdekel, hogy miért is fontos a webshopod és a weboldalad karbantartása, akkor olvasd el ezt a cikkünket, amelyben 6 fontos érvet sorolunk fel a rendszeres karbantartás mellett.

Egy másik kulcsfontosságú tényező a webshop bővíthetősége. Egy olcsóbb webáruház nem biztos, hogy képes kezelni a nagyobb forgalmat vagy komolyabb eladásokat lebonyolítani, míg egy drágább webáruház nagyobb forgalmat és értékesítést tud egyszerre kezelni, ahogy növekszik a vállalkozásod. Gondolj csak egy leárazásra vagy például a Black Fridayre, amikor több ezren akarnak egy boltból vásárolni és teljesen összeomlik a rendszer a sok látogató hatására, pont úgy, ahogyan egy fizikai boltban sem képes 10 eladó 1000 embert ugyanúgy kiszolgálni, mint 7-t. Ezen túlmenően egy drágább webáruház erősebb biztonsági intézkedéseket tud alkalmazni az ügyféladatok és a tranzakciók védelmére.

Végül fontos figyelembe venni az egyes webáruházak által kínált szolgáltatásokat és funkciókat. Előfordulhat például, hogy egy olcsóbb webáruház nem kínál olyan funkciókat, mint a készletkezelés vagy felhasználói fiókok kezelése, míg egy drágább webáruház mindezekkel és még fejlettebb funkciókkal is rendelkezhet.

 

 

olcsó webáruház és drága fenntartás

 

Melyik a megfelelő választás a kis- és középvállalkozások számára?

Hogy melyik a legjobb választás egy kis- vagy középvállalkozások számára, arra nincsen egy egységes, mindenki számára egyaránt jó válasz. Ez végső soron a vállalkozás konkrét, egyedi igényeitől és céljaitól is függ.

Az olyan kész megoldást szolgáló e-kereskedelmi platformok, mint a Shopify, a BigCommerce és a Magento nagyszerű választás lehet a szerényebb költségvetéssel bíró cégek számára. Ezek a platformok sablonok és funkciók széles skáláját kínálják, amelyek személyre szabhatóak a céged igényeinek megfelelően. Használatuk és karbantartásuk általában kevesebb technikai szakértelmet is igényel, ami költségmegtakarítást eredményezhet.

Ha azonban egy kisebb szolgáltató cégnek speciális igényei vannak, vagy fejlettebb funkciókkal rendelkező webáruházra van szüksége, akkor egy egyedi webáruház lehet a jobb választás hosszútávon.

Az egyedi webáruházak a vállalkozás egyedi igényeihez igazodnak, de drágábbak lehetnek, és használatuk és karbantartásuk több technikai szakértelmet igényel.

Ezenkívül fontolóra vehetsz egy olyan hibrid megoldást is, ahol az alap egy kész e-kereskedelmi sablon, amire egy fejlesztő személyre szabja az igényeidet.

Készítettünk számodra egy összehasonlítást, ami alapján könnyedén kiválaszthatod, hogy melyik is felel meg legjobban az igényeidnek.

 

 

Összegzés

Összefoglalva, még a tervezési szakaszban érdemes mérlegelned a webáruház teljes üzemeltetési költséget, a bővíthetőséget és a szükséges funkciókat a vállalkozásod szempontjából.

A kész e-kereskedelmi platformok, mint a Shopify, a BigCommerce és a Magento megfizethető és hatékony megoldást jelenthetnek a kis költségvetésű cégek számára, míg az egyedi webshopok jobban megfelelhetnek a speciális igényekkel rendelkező vállalkozások számára.

Az Improwwwnál egyedi webáruházak létrehozására szakosodtunk kisebb szolgáltató cégek számára, és segíthetünk vállalkozásodnak kitűnni az online piacon.

Vedd fel velünk még ma a kapcsolatot, ha többet szeretnél tudni szolgáltatásainkról, és arról, hogyan segíthetünk vállalkozásodat magasabb szintre emelni!

 

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.