Webdesign kisvállalkozások számára: hogyan növeld a konverziókat és az értékesítést

webdesign konverziónövelés cikk borító

A mai versenyképes üzleti környezetben  az értékesítés és a konverzió nagysága a weboldalon alapvető fontosságú bármely vállalat sikeréhez. A potenciális ügyfelek és weboldal látogatók átalakítása fizető ügyfelekké a bevétel generálásának és a nyereség növelésének vitathatatlan kulcsa. Így tehát a konverziós folyamat megértése és hatékony értékesítési stratégiák kidolgozása elengedhetetlen bármely méretű vállalkozás számára.

Ebben a cikkben feltárjuk a konverzió és az értékesítés fontosságát, és gyakorlati tippeket nyújtunk a vállalkozások értékesítési teljesítményének javításához.

A webdesign jelentősége

A webdesign kulcsfontosságú szerepet játszik az üzleted sikerében, mivel kialakítása hatással lehet arra, hogy érzékelik a potenciális ügyfelek a márkád, és hogy milyen könnyen tudnak tájékozódni, valamint megtalálni a szükséges információkat a termékeidről.

Egy jól megtervezett webhely segíthet a látogatók bizalmának felépítésében, így nagyobb valószínűséggel vásárolnak, vagy térnek vissza a jövőben a webhelyedre.

Képzeljünk el például egy modern és professzionális dizájnnal rendelkező weboldalt, amely egyértelmű cselekvésre ösztönzőkkel, jó minőségű képekkel és videókkal, valamint felhasználóbarát navigációs szerkezettel rendelkezik. A webhely látogatói nagyobb valószínűséggel maradnak hosszabb ideig az oldalon, és felfedezik a kínált termékeket vagy szolgáltatásokat. Ez növeli annak esélyét, hogy vásároljanak vagy érdeklődjenek a szolgáltatásokról.

Másrészt egy elavult vagy nem professzionális dizájnnal, zsúfolt elrendezéssel és zavaros navigációs struktúrával rendelkező webhely nagyobb valószínűséggel űzi el a látogatókat, és csökkenti a konverzió esélyét.

Egy régebbi weboldal ráadásul azt a benyomást keltheti, hogy a rajta keresztül bonyolított tranzakciók nincsenek akkora biztonságban, valamint a vásárlók és regisztrálok adatai nincsenek megfelelően védve, ezzel is csökkentve a vásárlás esélyét.

A webdesign vizuális szempontjai mellett a technikai elemek is döntő szerepet játszanak. Azok a weboldalak, amik nincsenek optimalizálva a keresőmotorokra, nincsenek reszponzív designnal ellátva és lassú betöltési idővel rendelkeznek, hiába rendelkeznek a tökéletes megoldással a vásárlóik számára, a keresőmotorok nem fogják előre sorolni.

Így pedig nehezen jutnak el ahhoz a közönséghez, akiknek szüksége lenne az adott termékre. Nem is beszélve a felhasználói élményről, ami szintén nagyban befolyásolja a konverziós arányt.

Tippek a webdesign optimalizálásához

A mai digitális korban a vállalkozások webhelye gyakran az első kapcsolatfelvételi pont a potenciális ügyfelekkel. Ezért elengedhetetlen, hogy webhelyed az optimális teljesítmény, felhasználói élmény és a keresőmotorok jó elhelyezése érdekében optimalizálva legyen. Mivel azonban rengeteg elemet kell figyelembe venni, a webhely sebességétől a mobileszközökön át a tartalom minőségéig, nehéz kitalálni, hogy merre is érdemes kezdeni.

Te tudod hány %-os a weboldalad?

Töltsd le a komplett weboldal elemző táblázatomat, amit én is használok az ügyfeleimnél. A táblázathoz videó kommentárt is készítettem, hogy egyszerűbben használhasd.

Kattints a lenti gombra a letöltésért!

Íme néhány tipp, amit érdemes szem előtt tartani, ha optimalizálni szeretnéd a webdesignod:

Győződj meg róla, hogy webhelyed mobilbarát

Mivel egyre többen böngésznek telefonjukon, kulcsfontosságú, hogy webhelyed jól nézzen ki és működjön kisebb képernyőkön is. Használhatsz például reszponzív webdesignt, amely alkalmazkodik a felhasználó eszközének méretéhez, így biztosítva, hogy a webhelyed elrendezése és elemei egységesek maradjanak, és bármilyen eszközön könnyen használhatóak legyenek.

Többet szeretnél tudni a reszponzív designokról? A Webshark cikke megadja minden kérdésedre a választ!

Ne komplikáld túl

Egy zsúfolt weboldal komoly ok lehet, hogy a látogatók bele se kezdjenek a vásárlásba. Ragaszkodj a letisztult és minimalista kialakításhoz, hogy az emberek könnyen megtalálják, amit keresnek. Használd bátran a whitespace-eket, és kiemeljék webhelyed fontos elemeit. Ezenkívül győződj meg arról, hogy a navigációs szerkezet könnyen érthető legyen.

Használj kiváló minőségű képeket és videókat

A vizualizáció hatékony eszköz lehet az emberek figyelmének felkeltésében és leköti őket a webhelyen. Használhatsz például látványos termék/szolgáltatás képeket vagy videókat termékeid és szolgáltatásaid előnyeinek bemutatására. Ez segíthet a potenciális ügyfeleknek elképzelni, hogy a termékeidet vagy szolgáltatásaidat használják, és nagyobb valószínűséggel vásárolnak. Ezen kívül mindenképp használj webre optimalizált képeket, amelyek segíthetik az oldal betöltési idejét és javíthatják a felhasználói élményt.

Hogyan tudod webre optimalizálni a képeid? Számos program áll a rendelkezésedre, például a Kraken.io, az Optimizilla, a JPEG Optimizer és az ImageRecycle is. Én személy szerint az Imagify-al dolgozom, ami a kép tömörítés mellett webp optimalizálást készít, érdemes egy pillantást vetni rá.

Optimalizáld a SEO-t

Győződj meg róla, hogy webhelyed optimalizálva legyen a keresőmotorok számára. Ha kulcsszavakat adsz meg a tartalomban és a metacímkékben, és gondoskodsz arról, hogy webhelyed olyan szerkezetű legyen, amelyet a keresőmotorok könnyen megértenek, akkor nyert ügyed van.

Használhatsz például címsorokat és alcímeket a tartalom felosztására és az olvashatóság megkönnyítésére. Az alt címkéket pedig a képek leírására használhatod, ami segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy miről szólnak a képek. Ezenkívül elemző eszközöket is használhatsz webhelyed teljesítményének nyomon követésére, amelyek segítségével azonosíthatod, mely oldalak teljesítenek jól, és melyeken kell javítani (Pl. Google Analytics, Search Console)

Ha érdekel, hogy hogyan lehet akár egy  helyezéssel előrébb kerülni a keresőmotorokban, olvasd el a ContentLabor cikkét, ahol mutatnak 5 olyan ötletet, amit bármikor bevethetsz!

Inkább szakemberekre bíznád a keresőoptimalizálást? Akkor nem is kell tovább keresgélned, szívesen állunk a rendelkezésedre! 

Használj cselekvésre ösztönzést (CTA)

A CTA-k a webdizájn kulcsfontosságú elemei, konkrét cselekvésre, például vásárlásra vagy hírlevélre való feliratkozásra ösztönzik a látogatókat. Győződj meg arról, hogy a CTA-k érthetőek, észrevehetőek és könnyen megtalálhatók legyenek. Használj különböző típusú CTA-kat, például gombokat, linkeket és űrlapokat, az oldal céljától és az ügyfél útjának szakaszától függően.

 

Segítség a webdesignhoz

Összefoglalva, a webdesign kulcsfontosságú a vállalkozások számára a konverziók és az eladások növelése érdekében. Azáltal, hogy webhelyed egyszerű, mobilbarát, tetszetős és keresőoptimalizálásra optimalizálod, jó úton haladsz az online értékesítés és a vállalkozás növekedése felé. Néhány jó tippel, valamint egy szakember segítségével olyan webhelyet hozhatsz létre, amely nem csak jól néz ki, de a látogatókat hatékonyan ügyfelekké is alakítja.

Ha nem tudod, hogy hogy kezdj neki, vagy idő, esetleg szakértelem híján vagy, ne aggódj! Rengeteg szakember és ügynökség áll rendelkezésedre, akik segíthetnek egy olyan weboldal létrehozásában, ami nem csak hogy jól néz ki, de a konverziókat is növeli. Például mi, szívesen segítünk 😉

Ha viszont egyedül vágnál bele a weboldal optimalizálás világába töltsd le 10 módszert tartalmazó ingyenes e-bookunkat vagy olvasd el további cikkeinket a témában.

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

 

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

2 millió forint, kevesebb, mint 2 hónap alatt, egy automata weboldallal? Pontosan.

Töltsd ki az adataidat és tudd meg, hogyan csináltunk Szaszának kevesebb, mint 2 hónap alatt, több, mint 2 millió forintot a weboldala átalakításával. ​

Szasza esettanulmánya
Szasza videó kurzus elemzés

NE MENJ MÉG! Ez most INGYEN a tiéd!
A kimagasló weboldalak 3 fő ismertetője videósorozat

Iratkozz fel és máris küldöm a 3 részes mini videó sorozatot, amiben elmondom hogy lehet letisztult, felhasználóbarát és funkcionális weboldalad, ezzel pedig több új ügyfeled. 

marketing ügynökség meeting videó kurzus Berti
webdesign kurzus