Weboldal keresőoptimalizálás (SEO) kisvállalkozások számára

weboldal SEO kisválallkozóknak

Vállalkozóként tisztában vagy egy jól felépített és hatékony weboldal fontosságával, amely segítségével könnyedén eléred a potenciális ügyfeleidet. De vajon azt is tudtad, hogy a weboldal keresőoptimalizálása (SEO) legalább ugyanolyan fontos a vállalkozásod sikeréhez?

A mai digitális világban az online jelenlét elengedhetetlen minden vállalkozás számára, mérettől függetlenül, azonban önmagában egy weboldal vagy egy tetszetős Instagram profil nem elegendő a sikerhez. Ahhoz, hogy a weboldaladat könnyen megtalálhassák a potenciális ügyfelek szükség van, az úgynevezett SEO-ra. A weboldal keresőoptimalizálás az a folyamat, amely segítségével optimalizálod a weboldaladat a keresőmotorok számára, ezáltal ha az adott témára keres egy leendő ügyfél, akkor téged feljebb fog tenni a listán, amikor találatokat dob fel neki.

 

Jó, de miért is jó ez nekem?

A SEO számos előnyei közül érdemes kiemelni, hogy növeli a weboldalad látogatottságát. Minél előrébb kerül a weboldal a keresőmotorok eredményei között, annál valószínűbb, hogy rátalálnak a potenciális ügyfelek.

Ezenkívül a SEO segíthet a kisvállalkozásoknak a jobb befektetésarányos megtérülésben (ROI). A megfelelő kulcsszavak és kifejezések használatával, eredményesebb forgalmat és több értékesítést érhetsz el.

A helyi keresőoptimalizálás segítségével megcélozhatod a földrajzilag közel eső ügyfeleidet. Így a földrajzilag közel eső látogatóknak láthatóbbá válhat a vállalkozásod a keresőmotor eredményei között.

A SEO az ügyfelekben hitelességet és bizalmat alakíthat ki, azáltal, hogy megjelenik a keresőmotorok találatai között. Ez növeli az ügyfelek bizalmát, amely több konverzióhoz vezethet.

Fontos kiemelni, hogy a SEO költséghatékony módszer a weboldal forgalmának növelésére. Eleinte be kell fektetni bizonyos eszközökbe vagy erőforrásokba, hogy a weboldal keresőoptimalizálás (SEO) hatékony legyen, azonban hosszútávon kifizetődő befektetés.

 

Te tudod hány %-os a weboldalad?

Töltsd le a komplett weboldal elemző táblázatomat, amit én is használok az ügyfeleimnél. A táblázathoz videó kommentárt is készítettem, hogy egyszerűbben használhasd.

Kattints a lenti gombra a letöltésért!

 

De hogy működik mindez a gyakorlatban?

Az első lépés a kulcsszókutatás. Fontos, hogy pontosan mérd fel, melyek azok a keresőszavak, amelyeket az ügyfelek beírnak, amikor a vállalkozásod szolgáltatásaira vagy termékeire keresnek. Miután azonosítottad ezeket a kulcsszavakat, kezdd el felhasználni a tartalmaidban. Legyen szó cikkekről, blogról vagy egy szimpla Instagram posztról, mindenhol fel tudod használni ezeket a kulcsszavakat!

Ha még többet szeretnél tudni arról, hogy a kontent marketinget miként is tudod a weboldaladon használni, csekkold le ezt a cikkünket!

A weboldal keresőoptimalizálás szempontjából fontos, hogy más weboldalakról eljuthassanak az ügyfelek az oldaladra. Oszd meg a közösségi médiai felületeiden a weboldalad linkjét vagy keress fel más weboldalakat, ahol megoszthatod ezeket.

A SEO esetében optimalizálni szükséges a weboldal technikai elemeit is. A metacímkéket, a fejléccímkéket vagy az oldalszerkezeteket. A keresőmotorok számára láthatóbbá válik a weboldalad és könnyebben végzik el a weboldal feltérképezését és indexelését.

Nem elhanyagolható a weboldal reszponzív nézeteinek beállítása, valamint a betöltési sebessége sem. Manapság egyre többen használják az internetet a mobiltelefonjukon keresztül. Egy mobilra nem optimalizált, lassú weboldalt elkerülnek a látogatók.

A weboldal keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából a felhasználói élmény létfontosságú lehet. Érdemes a weboldal navigációját is felhasználóbaráttá tenni. Ez a módszer a keresőmotoroknak és a potenciális ügyfeleknek egyaránt fontos. Az ügyfelek és a keresőmotorok is könnyedén találnak rá a weboldaladra, ami több értékesítéshez vezethet.

 

A SEO kikerülhetetlen

 

Összefoglaló

A SEO-nak számos előnye van egy kisvállalkozás számára. Fontos szerepet játszhat a vállalkozás növekedésében. A láthatóság növelése, a helyi ügyfelek megcélzása valamint a bizalom és hitelesség építése, mind a vállalkozás jelenlétét erősíti az online térben.

Mindez elsőre bonyolult feladatnak tűnhet, azonban ha szánsz időt a megértésére és alkalmazod a vállalkozásod weboldalán, számos pozitív eredményt érhetsz el, költséghatékonyan. De ha úgy érzed, inkább szakemberekre bíznád ezt a feladatot, keress fel Minket!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

 

 

 

 

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

2 millió forint, kevesebb, mint 2 hónap alatt, egy automata weboldallal? Pontosan.

Töltsd ki az adataidat és tudd meg, hogyan csináltunk Szaszának kevesebb, mint 2 hónap alatt, több, mint 2 millió forintot a weboldala átalakításával. ​

Szasza esettanulmánya
Szasza videó kurzus elemzés

NE MENJ MÉG! Ez most INGYEN a tiéd!
A kimagasló weboldalak 3 fő ismertetője videósorozat

Iratkozz fel és máris küldöm a 3 részes mini videó sorozatot, amiben elmondom hogy lehet letisztult, felhasználóbarát és funkcionális weboldalad, ezzel pedig több új ügyfeled. 

marketing ügynökség meeting videó kurzus Berti
webdesign kurzus