fbpx

Funkcionális weboldal – Az erős online jelenlét kulcsa

Napjainkban egy működőképes weboldal elengedhetetlen minden olyan vállalkozás számára, aki hatékony online jelenlétet szeretne kialakítani. A funkcionális weboldal ugyanis kulcsfontosságú eszköz ahhoz, hogy nagyszerű első benyomást kelts, és erős márkát építs ki egy szélesebb közönség számára. Ezért is fogjuk a mai cikkünkben megvizsgálni a funkcionális weboldalak különféle attribútumait, és azt, hogy mitől válik az online jelenléted nélkülözhetetlen eszközévé.

 

A felhasználóbarát kialakítás a funkcionális weboldalhoz

  • A jó navigáció fontossága: A weboldal egyik legfontosabb szempontja az áttekinthető, intuitív, könnyen értelmezhető navigáció. Az utolsó dolog ugyanis, amit szeretnél, hogy a látogatók elhagyják weboldalad, mert nem találják meg, amit keresnek.
  • Reszponzív weboldal: Napjaink mobilközpontú világában elengedhetetlen, hogy weboldalad minden képernyőre egyaránt optimalizálva legyen. A mobilon is jól használható weboldalak biztosítják, hogy a látogatók bármilyen eszközről hozzáférjenek weboldaladhoz, és nagyszerű élményben legyen részük, bárhol is legyenek. Például az Airbnb reszponzív webhelye zökkenőmentes felhasználói élményt nyújt azoknak a látogatóknak, akik útközben foglalnak szállást.
  • Világos és tömör tartalom: Weboldalad tartalmának világosnak, tömörnek és jól strukturáltnak kell lennie, hogy a látogatóknak könnyen olvasható és érthető legyen. Ebben pedig a képek és a multimédia használata sokat segíthet. Érdemes megnézni a Hubspot weboldalát, amely tökéletes példája ennek.

Érdekel, hogy mi az a 6 főbenjáró bűn, amit elkövethetsz és tönkreteheted vele a weboldalad? Olvasd el Máté Balázs cikkét a témában!

 

IT grafika

Sebesség és hozzáférhetőség

  • Gyors betöltési idő: A lassú betöltés azt eredményezheti, hogy a látogatók még azelőtt távoznak, hogy megláthatnák, mit kínálsz nekik. Weboldalad sebességre optimalizálásával viszont javíthatod a felhasználói élményt, és növelheted annak esélyét, hogy a weboldaladon maradjanak.
  • Hozzáférhetőség mindenki számára: A funkcionális weboldalnak hozzáférhetőnek kell lennie a fogyatékkal élők számára is, és meg kell felelnie a web-akadálymentesítési szabványoknak. Ez magában foglalja az olyan funkciókat, mint a képek alternatív szövege, a hozzáférhető színkontraszt és a billentyűzet-navigáció.
  • Böngészők közötti kompatibilitás: A lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében weboldaladnak kompatibilisnek kell lennie az összes főbb böngészővel. Ez azt jelenti, hogy minden népszerű böngészőben, vagyis a Google Chrome-ban, az Apple Safariban és a Microsoft Edge-ben is egyaránt megfelelően kell megjelennie és működnie. A Netflix weboldala például zökkenőmentesen működik az összes főbb böngészőben, így a látogatók könnyedén streamelhetik a kedvenc műsoraikat és filmjeik.

Javítanád a weboldalad sebességét, de nem tudod hogyan? Itt van 4 tipp, amivel gyorsíthatod a weboldalad!

 

Keresőoptimalizálás (SEO) a weboldaladon

  • Releváns kulcsszavak: Ha megvizsgálod azokat a kulcsszavakat, amelyeket a célközönséged használ a tiédhez hasonló weboldalak megtalálásához, akkor optimalizálhatod a tartalmat, és növelheted annak esélyét, hogy előrébb kerülj a keresőmotorok eredményei között. Megfelelő példaként szolgálhat számodra a Yelp webhelye, amely releváns kulcsszavakat használ a tartalomban és a metacímkékben, így a látogatók könnyebben megtalálják weboldalukat, amikor helyi vállalkozásokat és szolgáltatásokat keresnek.
  • Kiváló minőségű tartalom: A tartalom minősége fontos tényező a keresőmotorok rangsorolásában. A kiváló minőségű, eredeti tartalom ugyanis nemcsak látogatót vonz be, hanem segít abban is, hogy weboldalad megbízható információforrássá váljon. Ez pedig elősegítheti a forgalmának növelését és a keresőmotorok rangsorában elért eredményének javítását. A The New York Times weboldala például jól ismert a kiváló minőségű tartalmairól, így első számú hír- és információforrásként szolgál.
  • Rendszeres frissítések: A keresőmotorok előnyben részesítik azokat a weboldalakat, amelyek rendszeresen frissülnek új tartalommal, mivel ez azt jelzi, hogy az oldal aktív és releváns. Weboldaladnak rendszeres frissítése új blog bejegyzésekkel, termék frissítésekkel és egyéb releváns információkkal tehát segít javítani a keresőmotorokban elért helyezését, és forgalmat irányítani rá. Remek példaként említhető ehhez a ponthoz a Wikipédia weboldala, amely folyamatosan frissül új információkkal.

Érdekel a keresőoptimalizálás, de nem tudod miért is jó neked? Olvasd el cikkünket, a miben lerántjuk a  leplet a nagy „titokról”!

Szeretnél egy funkcionális weboldalt, ami bevonzza a vevőket?

Keress minket bátran! Gyere el ingyenes konzultációnkra, amely során rámutatunk minden olyan elemre, ami javításra szorul ahhoz, hogy hatékonyan működő, funkcionális weboldalad legyen!

 

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.