fbpx

A weboldal készítés lépései: útmutató a tökéletes weboldalért

webdesign gif A digitális világ egyre inkább az életünk központjába kerül, és a vállalkozások számára elengedhetetlenül fontossá válik, hogy jelen legyenek az online térben is. Az internet olyan lehetőségeket kínál, melyek révén kisvállalkozások is hatalmas üzleti lehetőségeket teremthetnek maguknak. Az egyik legfontosabb lépés ezen az úton a saját weboldal kialakítása, mely segítségével hatékonyan kommunikálhatnak a potenciális ügyfelekkel, és növelhetik online jelenlétüket.

Azonban sok kisvállalkozó számára a weboldal létrehozása még mindig ijesztő feladatnak tűnik. A technikai kihívások, a design elemek, a tartalom előkészítése mind-mind komplex és idegennek tűnő fogalmaknak tűnhetnek azok számára, akik nem rendelkeznek informatikai vagy tervezési tapasztalattal. Ezért van szükség egy átfogó útmutatóra, amely segítséget nyújt a weboldal létrehozásában, és lépésről lépésre végigvezeti a kisvállalkozókat ezen az izgalmas és fontos úton.

 

A weboldal készítés lépései:

#1: Határozd meg céljaidat

Az első és legfontosabb lépés, amikor weboldalt szeretnél létrehozni kisvállalkozásod számára, az, hogy meghatározd a céljaidat. Ahhoz, hogy hatékonyan kommunikálj az online térben, meg kell értened, hogy mit szeretnél elérni a weboldalad révén.

Elsőként gondolj arra, hogy milyen céllal hozod létre a weboldalt. Szeretnél több ügyfelet vonzani? Szeretnéd bemutatni termékeidet vagy szolgáltatásaidat? Talán szeretnél online értékesítést indítani? Vagy esetleg az ügyfélszolgálatot és a kapcsolattartást szeretnéd elősegíteni? A célok meghatározása azért fontos, mert ezek fogják irányítani az egész weboldal létrehozásának folyamatát.

Miután meghatároztad a céljaidat, gondolj arra is, hogy kik a célközönséged. Milyen embereknek szól a weboldalad? Milyen problémáik vannak, amelyeket megoldhatsz? Mi az, amit kínálsz nekik, és miért érdemes nekik választani téged? A célközönség megértése segít abban, hogy megfelelő tartalmat és funkcionalitást kínálj számukra a weboldalon, és hatékonyan kommunikálj velük.

A következő lépésben fontos megfontolni, hogy milyen tartalmat fogsz megosztani a weboldalon. Gondold át, hogy milyen információra van szüksége a célközönségednek, és hogyan tudod ezt a legjobban prezentálni. Fontos lehet például bemutatni a vállalkozásod történetét és értékeit, bemutatni termékeidet vagy szolgáltatásaidat, referenciákat vagy elégedett ügyfelek véleményeit, vagy akár hasznos tartalmat és útmutatókat megosztani a vállalkozásod tevékenységi területével kapcsolatban. A tartalom kiválasztása és elkészítése során ügyelj arra, hogy releváns, értékes és könnyen érthető legyen a célközönséged számára.

 

Végül, de nem utolsó sorban, gondolj arra, hogy milyen funkcionalitást szeretnél beépíteni a weboldaladba. Ezek lehetnek olyan elemek, mint kapcsolatfelvételi űrlapok, hírlevél feliratkozás, online vásárlási lehetőség, chat funkció vagy akár blog.

 

#2: Válassz tárhelyszolgáltatót

Amikor kisvállalkozásod weboldalát szeretnéd létrehozni, fontos lépés az megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása. A tárhelyszolgáltató felelős azért, hogy a weboldalad elérhető legyen az interneten, és biztosítsa a szükséges erőforrásokat a weboldal működtetéséhez. Az alábbiakban részletezem, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tárhelyszolgáltató választásakor:

 • Megbízhatóság: Elsődleges szempont, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válassz, amely megbízható és garantálja a folyamatos elérhetőséget. A weboldalad szünet nélkül működnie kell, hogy ne veszítsd el látogatóid bizalmát és ne hagyj elszaladni potenciális ügyfeleket. Olvass véleményeket, vizsgáld meg a tárhelyszolgáltató szolgáltatási szintet (SLA), és győződj meg arról, hogy komolyan veszik a rendelkezésre állás kérdését.
 • Teljesítmény és sebesség: A látogatók türelmetlenek, és gyorsan elhagyják a weboldaladat, ha az lassan töltődik be. Válassz olyan tárhelyszolgáltatót, amely erős infrastruktúrával rendelkezik és gyors szervereket kínál. Az alacsony válaszidő és a magas sebesség pozitív hatással van a felhasználói élményre, a keresőoptimalizálásra (SEO) és a konverziós arányokra is.
 • Támogatás és technikai háttér: Fontos, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válassz, amely jó támogatást nyújt. Ha bármilyen technikai probléma merül fel, vagy kérdésed van a weboldaladmal kapcsolatban, könnyen elérhető és segítőkész ügyfélszolgálatra van szükséged. Ellenőrizd, hogy milyen kommunikációs csatornákon keresztül érheted el a támogatást (pl. telefon, e-mail, chat), és hogy milyen nyelveken állnak rendelkezésedre.
 • Skálázhatóság és terjeszkedési lehetőségek: Gondolj előre és vizsgáld meg, hogy a kiválasztott tárhelyszolgáltató képes-e kielégíteni a jövőbeni növekedési igényeidet. A tervezett látogatottságnövekedés vagy a bővülő tartalom esetén szükséged lehet nagyobb tárhelyre vagy erősebb szerverekre. Ellenőrizd, hogy a tárhelyszolgáltató rugalmas csomagokat kínál-e, amelyek lehetővé teszik a szükség szerinti skálázást. Emellett fontos megfontolni a tárhelyszolgáltató által nyújtott egyéb szolgáltatásokat is, például adatbázis támogatást, e-mail fiókokat, tartalomszolgáltatási hálózatot (CDN), valamint biztonsági és mentési lehetőségeket.
 • Biztonság és adatvédelem: A weboldalad adatainak védelme kiemelten fontos. Győződj meg arról, hogy a tárhelyszolgáltató megfelelő biztonsági intézkedéseket alkalmaz, például tűzfalakat, SSL tanúsítványokat és rendszeres biztonsági mentéseket végez. A tárhelyszolgáltatónak megfelelően kell kezelnie az adatvédelmi szabályozásokat, például az Európai Unió által bevezetett GDPR-t.
 • Ár és költségek: A tárhelyszolgáltatók árai jelentősen változhatnak, ezért érdemes alaposan összehasonlítani a különböző lehetőségeket. Fontos figyelembe venni a szolgáltatás minőségét és a kapott erőforrásokat az ár mellett. Keresd meg a legjobb ár-érték arányt, és győződj meg róla, hogy a kiválasztott tárhelyszolgáltató csomagjai megfelelnek a vállalkozásod igényeinek.

Az előzőekben felsorolt szempontok alapján érdemes alaposan megfontolnod, melyik tárhelyszolgáltatót választod kisvállalkozásod weboldalának létrehozásához. Egy megbízható és jól teljesítő tárhelyszolgáltató hozzájárulhat ahhoz, hogy weboldalad sikeresen működjön, pozitív felhasználói élményt nyújtson és támogassa vállalkozásod növekedését.

 

webdesign grafika

#3: Domain név regisztrálása

Amikor egy kisvállalkozás weboldalt készít, a weboldal készítés lépései közül az egyik legfontosabb lépés a megfelelő domain név regisztrálása. A domain név az interneten azonosítja és megkülönbözteti weboldaladat a többi oldaltól. Az alábbiakban részletezem, hogyan választhatsz megfelelő domain nevet és hogyan regisztrálhatod azt:

 1. Választás és tervezés: Első lépésként gondolj az üzletedre, a célpiacodra és a márkaidentitásodra. A domain névnek tükröznie kell vállalkozásodat és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie. Kerüld a túlzottan bonyolult vagy hosszú domain neveket, mert ezek nehezebben észrevehetők és nehezebben rögzíthetők a látogatók számára. Próbálj olyan domain nevet választani, amely könnyen leírható és emlékezhető.
 2. Tárhelyszolgáltatónál való regisztráció: A legtöbb tárhelyszolgáltató lehetőséget kínál a domain név regisztrációjára. Általában a tárhelyszolgáltatóknál egyszerűen hozzáadhatsz egy domain nevet a kiválasztott tárhelycsomagodhoz. Ellenőrizd a kiválasztott tárhelyszolgáltató árait, a domain név regisztráció időtartamát és az esetleges kiegészítő szolgáltatásokat (pl. WHOIS adatvédelem, domain átirányítás stb.).
 3. Domain név rendszerek (DNS) beállítása: Miután regisztráltad a domain nevet, meg kell adnod a tárhelyszolgáltatódnak a DNS-beállításokat. Ezek az beállítások határozzák meg, hogy a domain neved melyik szerverre mutat, és hogy melyik IP-címhez van kapcsolva. A tárhelyszolgáltatód segíteni fog a DNS-beállítások konfigurálásában, hogy a domain neved megfelelően működjön a weboldaladhoz.
 4. Domain név hosszabbítása: A domain neveket általában évente kell megújítani. Fontos figyelmet fordítani a lejárati dátumokra, hogy ne veszítsd el a domain nevedet. A legtöbb tárhelyszolgáltató automatikus értesítéseket küld a lejárati dátumokról, de mindig ellenőrizd a beállításokat és időben hosszabbítsd meg a domain nevedet, hogy ne legyenek szolgáltatáskimaradásokés hogy fenntartsd a weboldalad folyamatos elérhetőségét.
 5. Domain név kapcsolódó szolgáltatások: Néhány tárhelyszolgáltató további szolgáltatásokat kínál a domain névhez kapcsolódóan. Például, lehetőség van WHOIS adatvédelemre, amely elrejti a domain tulajdonosának személyes adatait a nyilvánosan elérhető WHOIS adatbázisban. Ez segíthet megvédeni a privát információkat és csökkentheti a spam vagy adathalász támadások kockázatát. Más szolgáltatások közé tartozhatnak a domain átirányítás, az aldomainek létrehozása vagy akár egyéni e-mail címek létrehozása a domain neveddel.
 6. Megfelelő keresőoptimalizálás (SEO): A domain név kiválasztásánál fontos figyelembe venni a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjait is. Próbálj olyan domain nevet választani, amely tartalmazza a fő kulcsszavakat, amelyekre a vállalkozásod céloz. Ez segíthet a weboldalad keresési rangsorának javításában és könnyebb megtalálásában a potenciális látogatók számára.

Amikor eljutsz a domain név regisztráció lépéséhez, gondolj jól át, milyen nevet választasz. A domain név az online jelenléted alapja és azonosítója lesz, ezért fontos, hogy jól megválasztott és a vállalkozásodra releváns legyen. Szánj időt a kutatásra és a tárhelyszolgáltatók közötti összehasonlításra, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot és a szükséges szolgáltatásokat.

Érdekel 3 tipp a tökéletes domain név kiválasztásához? Csekkold a Sybell cikkét, ahol megtudhatod a három titkot!

 

webdesign ux/ui grafika

#4: Irányítsd domainodat a tárhelyre

Amikor elkészültél a weboldalad létrehozásával és a domain neved regisztrációjával, következő lépésként be kell állítanod a domain név irányítását a tárhelyedhez. Ez lehetővé teszi, hogy amikor valaki a weboldalad domain nevét látogatja, a megfelelő tárhelyre kerüljön. Az alábbiakban részletezem, hogyan irányíthatod a domain nevedet a tárhelyedre:

 • DNS-beállítások módosítása: Az első lépés az, hogy a DNS-beállításokat megváltoztasd a tárhelyszolgáltatód által megadott információk szerint. A DNS-beállítások határozzák meg, hogy a domain neved melyik szerverre mutat. Általában a tárhelyszolgáltatódnál találsz egy vezérlőpultot vagy adminisztrációs felületet, ahol a DNS-beállításokat módosíthatod. Itt létrehozhatsz úgynevezett „A rekordot” vagy „CNAME rekordot”, amelyek segítségével azonosíthatod a tárhelyed IP-címét vagy a szerver nevét.
 • Tárhelyszolgáltató információinak megadása: A tárhelyszolgáltatód biztosítani fogja a szükséges információkat a DNS-beállításokhoz. Ez lehet egy IP-cím vagy egy szerver név, amelyet meg kell adnod a DNS-beállításokban. A tárhelyszolgáltató általában pontos útmutatást nyújt az irányítás beállításához, és támogatást nyújt, ha kérdéseid merülnének fel.
 • Várj az átmenetre: Az átmenet beállítása után várnod kell egy rövid ideig, amíg a DNS-beállítások világszerte terjednek. Ez az úgynevezett DNS propagáció folyamata, ami általában néhány órától akár 48 óráig is eltarthat. Ezalatt az idő alatt a weboldalad lehet, hogy ideiglenesen nem elérhető lesz, vagy továbbra is az előző tárhelyen jelenik meg. Fontos türelmesnek lenned, mivel ez a folyamat időbe telik, de általában gyorsan megtörténik.
 • Ellenőrizd az irányítást: Miután lezajlott a DNS propagáció, ellenőrizd, hogy a domain neved helyesen irányít-e a tárhelyedre. Egyszerűen írd be a weboldalad domain nevét a böngészőbe, és meg kell jelennie a tárhelyedről származó weboldalnak. Ha tovvábbra sem jelenik meg a weboldalad, vagy hibaüzenetet kapsz, akkor ellenőrizd újra a DNS-beállításokat a tárhelyszolgáltató adminisztrációs felületén, és győződj meg róla, hogy helyesen adtad meg az IP-címet vagy a szerver nevet.
 • SSL tanúsítvány beállítása: Az irányítás beállítása során fontos figyelembe venni az SSL tanúsítvány beállítását is. Az SSL tanúsítvány biztosítja a weboldalad titkosítását és a biztonságos adatátvitelt. Győződj meg róla, hogy a tárhelyszolgáltatódnál van lehetőség SSL tanúsítvány hozzáadására és aktiválására. Ez a weboldalad URL-jének https:// előtaggal történő megjelenését eredményezi, amely a látogatóknak azt jelzi, hogy a weboldalad biztonságos.
 • Tesztelés és ellenőrzés: Miután sikeresen irányítottad a domain neved a tárhelyedre, alaposan teszteld a weboldaladat. Ellenőrizd, hogy minden oldal megfelelően működik-e, és hogy a tartalom helyesen jelenik meg. Próbáld ki a weboldaladat különböző eszközökön és böngészőkben, hogy győződj meg arról, hogy mindenhol megfelelően jelenik meg.

Az irányítás beállítása a domain név és a tárhely között elengedhetetlen lépés a weboldalad működéséhez. Győződj meg róla, hogy gondosan követed az előírt lépéseket és pontosan követed a tárhelyszolgáltató által adott útmutatást. Ha bármilyen nehézséggel vagy kérdéssel találkozol, ne habozz segítséget kérni a tárhelyszolgáltató támogatásától, hiszen az ő feladatuk segíteni az ilyen technikai kérdésekben.

Ha érdekel, hogy hogyan érdemes tárhelyszolgáltatót választani, látogass el a Webjungle oldalára, ahol kifejtik neked ezt bővebben!

 

#5: Válassz platformot

Amikor kisvállalkozók weboldalt készítenek, fontos lépés a megfelelő weboldal platform kiválasztása. A platform olyan szoftver vagy szolgáltatás, amely lehetővé teszi a weboldal létrehozását és kezelését. Számos platform közül választhatnak a kisvállalkozások, és az alábbiakban részletezem a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni a választás során:

 1. Cél és funkcionalitás: Először is, gondolj az üzleti célokra és a weboldal funkcióira. Milyen típusú weboldalt szeretnél létrehozni? Egy egyszerű vállalkozói bemutatkozó oldalt, egy online áruházat vagy esetleg egy blogot? A platformnak meg kell felelnie a céljaidnak és lehetővé kell tennie a kívánt funkciók beállítását és kezelését.
 2. Felhasználói felület és kezelőfelület: A platform felhasználói felületének és kezelőfelületének egyszerűnek, intuitívnak és könnyen használhatónak kell lennie. Könnyen szerkeszthető és testreszabható sablonokat kell kínálnia, valamint egyszerű navigációt és tartalomkezelési eszközöket. Fontos, hogy kényelmesen és hatékonyan tudj dolgozni a platformmal anélkül, hogy sok időt és energiát kellene befektetned a technikai részletekkel való küzdelemre.
 3. Költségvetés: Fontos szempont a platform ára és a költségvetésed. Néhány platform ingyenes vagy alacsony költségű lehetőségeket kínál, míg mások havi vagy éves előfizetési díjat számítanak fel. Értékeld az üzleti szükségleteidet és a várható megtérülést, és válaszd ki a számodra legjobban megfelelő árkategóriájú platformot.
 4. Testreszabhatóság és bővíthetőség: A platformnak lehetőséget kell adnia a weboldal testreszabására és az egyedi megjelenés kialakítására. Fontos, hogy a választott platform bővíthető legyen, és támogassa az esetleges jövőbeli fejlesztéseket és kiegészítéseket.
 5. SEO és mobilbarát kialakítás: A keresőoptimalizálás (SEO) és a mobilbarát kialakítás alapvető szempontok a weboldal sikeréhez. Ellenőrizd, hogy a platform támogatja-e a SEO eszközöket és lehetőséget nyújt-e a kulcsszavak optimalizálására, meta leírások hozzáadására és egyéb SEO beállításokra. Emellett bizonyosodj meg róla, hogy a platform készít automatikusan mobilbarát weboldalakat, amelyek jól megjelennek és jól működnek mobil eszközökön is.
 6. Biztonság és támogatás: A weboldalad biztonsága és a támogatás fontos szempontok. Ellenőrizd, hogy a platformnak van-e beépített biztonsági intézkedése, például SSL tanúsítvány támogatása vagy rendszeres biztonsági frissítések. Emellett fontos, hogy a platform támogatást nyújtson, legyenek elérhetők segédanyagok, dokumentáció vagy ügyfélszolgálati csapat, amely segít megoldani az esetleges problémákat vagy kérdéseket.
 7. Felhasználói vélemények és értékelések: Ne feledkezz meg arról, hogy áttekintsd a platformról szóló felhasználói véleményeket és értékeléseket. Ez segít megtudni, hogy más felhasználók milyen tapasztalatokat szereztek a platform használata során. Olvass véleményeket, nézd meg a felhasználói fórumokat vagy közösségi média csoportokat, hogy betekintést nyerj a platform előnyeibe és hátrányaira.

Választás előtt érdemes alaposan átgondolni ezeket a szempontokat, és lehetőleg tesztelni a kiválasztott platformot. Néhány platform ingyenes próbaverziót vagy időszakot kínál, amely segít abban, hogy kipróbáld a funkciókat és megbizonyosodj arról, hogy megfelel-e az igényeidnek.

Ne siess a döntéssel, hanem válassz olyan platformot, amely a legjobban illeszkedik az üzleti céljaidhoz és segít létrehozni egy hatékony és professzionális weboldalt a kisvállalkozásod számára. Ehhez alkottuk meg számotokra ezt az összefoglaló táblázatot.

weboldal készítés lépései - platform jellemzők

 

#6: Válassz egy dizájnt

A weboldal dizájnja hatással van az első benyomásra, a felhasználói élményre és a vállalkozásod hitelességére. Az alábbiakban részletezem, hogyan válassz megfelelő dizájnt a weboldalad számára:

 1. Célközönség megértése: Mielőtt nekilátsz a dizájn kiválasztásának, fontos, hogy megértsd a célközönségedet és igényeiket. Kérd magadtól, kik a potenciális látogatóid, mi az életkoruk, érdeklődési körük és viselkedési szokásaik. Ez segít abban, hogy olyan dizájnt válassz, amely vonzza és megfelel az elvárásaiknak.
 2. Vállalkozásod arculatának megfelelő dizájn: A weboldalad dizájnja összhangban kell legyen a vállalkozásod arculatával és brandjével. Vegyük figyelembe a már meglévő logót, színsémát, betűtípust és egyéb vizuális elemeket. Ha még nincs arculatod, fontos, hogy a dizájn tükrözze az általános vállalkozási célokat, értékeket és stílust.
 3. Szakma-specifikus design elemek: Ha tevékenységi köröd speciális szakmai jellegű, gondolj a dizájnon olyan elemekre, amelyek megjelenítik az iparágra jellemző stílust és hangulatot. Például egy művészeti galériának vagy fotóstúdiónak olyan dizájnt lehet választani, amely kiemeli a vizuális tartalmat és a kreativitást.
 4. Reszponszív design: A mobil eszközök használata egyre elterjedtebb, ezért rendkívül fontos, hogy a weboldalad reszponszív designnal rendelkezzen. Ez azt jelenti, hogy a dizájn és a tartalom alkalmazkodik a különböző kijelzőméretekhez és a böngészőablakokhoz. Ezzel biztosítod, hogy a weboldalad jól nézzen ki és jól működjön minden eszközön, legyen az asztali számítógép, laptop, táblagép vagy mobiltelefon.
 5. Felhasználóbarát és könnyen navigálható: A dizájn segítsen a látogatóknak könnyen és intuitív módon navigálni a weboldalon. Fontos, hogy a dizájn tiszta, rendezett és jól strukturált legyen. Használj könnyen olvasható betűtípust és megfelelő méretű szövegeket. Gondolj a navigációs menü elhelyezésére és funkcionalitására, hogy a felhasználók könnyen megtalálják az információkat, amelyekre szükségük van. Emellett fontos, hogy a weboldalad gyorsan betöltődjön, hogy elkerüld a látogatók frusztrációját és elhagyását.
 6. Testreszabhatóság és rugalmasság: Fontos, hogy a választott dizájn lehetővé tegye a testreszabhatóságot és a rugalmasságot. Keresd a dizájn sablonokat vagy témákat, amelyek könnyen módosíthatóak és testreszabhatóak a vállalkozásod igényei szerint. Képes legyen támogatni a további bővítéseket és testreszabási lehetőségeket a jövőbeli fejlesztésekhez.
 7. Inspiráció és vizuális vonzerő: Ne feledd, hogy a dizájn a látogatókat vonzza és elnyeri a figyelmüket. Keresd az inspirációt más sikeres weboldalakban és vizuális elemekben. Használj vonzó képeket, ikonokat és grafikákat, hogy érdekes és szemléletes legyen a weboldalad.

Választáskor érdemes kipróbálni és megtekinteni több dizájnt, mielőtt elköteleznéd magad egy konkrét irány mellett. Kérj mintaadatokat vagy demóverziót a dizájnokról, és nézd meg, hogyan néznek ki a saját tartalmaival. Ne feledd, hogy a weboldalad dizájnja hosszú távú befektetés, és nagyban hozzájárul a látogatók élményéhez és az üzleti sikeredhez.

Ha úgy érzed, hogy vállalkozásod weboldalának kivitelezését inkább egy szakértő kezeire bíznád, gyere el ingyenes konzultációnkra, ahol kielemezzük a jelenlegit és kijelöljük együtt a szükséges irányvonalat!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

 

#7: Tartalom hozzáadása

A weboldalad csak annyira jó, mint a tartalom, amelyet felraktál rá. Szánj időt arra, hogy kiváló minőségű, vonzó tartalmat készíts, amely segít elérni céljaidat. Ide tartozhatnak blogbejegyzések, A weboldal tartalma az egyik legfontosabb tényező a kisvállalkozásod online jelenlétének sikeres kialakításában. A megfelelő és minőségi tartalom segít a látogatók vonzásában, érdeklődésük felkeltésében és megtartásukban. Az alábbiakban bemutatok néhány fontos szempontot a tartalom létrehozásával kapcsolatban:

5 tipp a tökéletes tartalomért

 

#8: Optimalizáld a SEO-t

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú ahhoz, hogy weboldalad jó helyezést érjen el a keresőmotorok eredményei között. Ez magában foglalja a weboldal szerkezetének, tartalmának és metacímkéinek optimalizálását. Használj vállalkozásodhoz és iparágadhoz kapcsolódó kulcsszavakat, hogy segíts a keresőmotoroknak megérteni, miről szól weboldalad. Ehhez a lépéshez hasznos eszköz a Google Analytics, amely lehetővé teszi weboldalad teljesítményének nyomon követését, és adatközpontú döntések meghozatalát a SEO fejlesztésével kapcsolatban.

Ha érdekel a keresőoptimalizálás alapjai, a ThePitch cikke a segítségedre lesz benne!

 

#9: Kapcsolatfelvételi adatok hozzáadása

Könnyítsd meg az emberek számára, hogy kapcsolatba léphessenek Veled azáltal, hogy jól láthatóan helyezed el elérhetőségeidet weboldaladon. Ez tartalmazhatja telefonszámod, e-mail címed és kapcsolatfelvételi űrlapod. Ehhez a lépéshez hasznos eszköz a Google Cégem, amely lehetővé teszi, hogy ingyenes adatlapot hozz létre vállalkozásod számára a Google-on, és tartalmaz egy szakaszt a kapcsolatfelvételi adatok számára.

Az útmutatónk remélhetőleg segített a weboldalad készítésében. A design, a SEO optimalizálás és a tartalom mind olyan elemek, amelyek hatással vannak a weboldalad sikerére. Ne feledd, hogy a weboldalad az online arculatod és üzleted digitális képviselője. Törekedj a professzionalizmusra, az egyedi megjelenésre és az értékes tartalomra, hogy megszólítsd és megtartsd a látogatóidat. Figyelj a változásokra az online világban, és rendszeresen frissítsd és optimalizáld a weboldaladat.

A webes jelenlét a sikered alapja lehet, így invesztálj időt, energiát és erőforrásokat a weboldaladba, és hozd ki belőle a legjobbat. Sok sikert kívánok a weboldalad kialakításához és a kisvállalkozásod fejlődéséhez!

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.