fbpx

Weboldal kontent marketing – hogyan működik?

Úgy gondolod, hogy már minden eszközt kipróbáltál, hogy ügyfeleket szerezz? Egészen biztos vagy ebben? És hogy állsz a weboldalad kontentjeivel?

A kontent marketing hatékony eszköz a kisvállalkozások számára ügyfélszerzés szempontjából is. Értékes, releváns és konzisztens tartalmak készítésével és terjesztésével, konkrétan meghatározott közönséget vonzhatsz be, akik könnyedén a vásárlóiddá válhatnak.

A kontent marketing lényege

A kisvállalkozások gyakran korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek nagyobb társaikkal szemben, így nehezebb az ügyfélszerzés is számukra. Azonban ez nem egy olyan áthidalhatatlan probléma, mint amilyennek elsőre tűnik!

A hagyományos marketing módszerek, mint a nyomtatott plakátok, rádiós- vagy tévéreklámok költségesek és kevésbé hatékonyak, valamint rengeteg időt emésztenek fel az erőforrásokon kívül. A kontent marketing megfizethető és hatékony módja annak, hogy elérd a potenciális ügyfeleidet, valamint megerősítsd a vállalkozásod a saját iparágában. A célközönséghez igazított tartalmakkal, költséghatékonyan és célzottan vonzhatod be a lehetséges ügyfeleidet, akik amellett, hogy a vásárlóiddá válnak, egyúttal hűségesek is lesznek hozzád hosszútávon.

Gondolj bele!

Bőrápolási termékeket szeretnél árusítani problémás bőrrel rendelkező hölgyeknek, akik ráadásul érzékenyek a különféle kemikáliákra és keresik a teljesen vegán és bőrbarát termékeket. A tökéletes termék pedig a tiéd, de ezt nekik is tudniuk kell! Ne csak a termékekről kezdj el posztolni, hanem számukra releváns dolgokról, mint például: hogyan csillapítsd a bőrgyulladást, milyen hatóanyagok vagy vitaminok teszik puhává a bőröd, miközben hidratálják azt, vagy milyen alap arcápolási rutint alakítsanak ki maguknak stb.

A képlet egyszerű: adott a probléma, amire az „emberünk” keresi a megoldást. Amikor ennek a problémának a megoldására rákeres a neten, a kereső a Te cikked dobja majd fel neki! És el is jutott hozzád és a termékedhez a leendő vásárlód!

 

Cél: A bizalom és hitelesség kiépítése

A kontent marketing egyik fontos előnye, hogy bizalmat és hitelességet építhetsz ki vele a célközönséged irányába. Az értékes és releváns információk szolgáltatása, az ügyfelek részéről bizalmat és tiszteletet eredményez. Mutasd meg nekik a szakterületed, hogy ebben a problémájukban Te tudod őket a leginkább segíteni!

Ha a célközönségedet hasznos információkkal és megoldásokkal látod el, hosszútávon mélyebben köteleződnek el feléd és a márkád felé egyaránt. Ezáltal valószínűbb, hogy a te szolgáltatásaidat vagy termékeidet fogják választani a versenytársakéval szemben.

Fogj egy lapot és egy tollat!

Írd le, hogy milyen az ügyfeled. Neve, életkora, foglalkozása, milyen az életstílusa, majd pedig a lényeg: mik a problémái, mire keres megoldást az életében. Írd be a keresőbe ezt a problémát, a Google előszeretettel dob fel az adott fogalomhoz kérdéseket, amelyekre az emberek korábban rákerestek! Meríts ezekből ötletet! Válaszold meg őket például egy blog poszt keretein belül, vagy fogd meg a kommenteket, amiket eddig kaptál és egy hosszabb bejegyzésben reagálj rájuk! Ha igazán nagyot akarsz dobbantani, válaszold meg videóban ezeket a kérdéseket, majd mehet fel mindez Instagramra vagy TikTokra!

 

Látszódj a keresőmotorokon!

A kontent marketing számos előnye közül az egyik, hogy segíthet javítani a keresőmotorok láthatóságát. A tartalmakba felhasznált kulcsszavak segítségével az ügyfelek könnyebben találnak rá a vállalkozásodra, amikor a kapcsolódó szolgáltatásokat vagy termékeket keresnek. Segíti a weboldalad forgalmának növekedését és növeli az új ügyfelek lehetőségét. A Google és a Bing keresőmotorok előnyben részesítik azokat a weboldalakat, amelyek értékes és releváns információkkal szolgálnak. A rendszeres, az ügyfelek szempontjából hasznos információkat megjelenítő tartalmak készítésével, jobb eredményeket érhetsz el a keresőmotorok eredményei (SERP) között.

Érdekel, hogy miként is tudnád kimaximalizálni a kontentjeid a SEO számára? A Semrush cikke lerántja a leplet a titokról, miként is tudod hatékonyan kombinálni a keresőmotorok optimalizálását a kontent marketinggel.

 

youtube kereső seo

 

Márkaidentitás kialakítása

A kontent marketing kiemelendő előnyei közé tartozik, hogy segít a vállalkozás márkaidentitásának kialakításában. A tartalmak egységes hangvétele és stílusa, valamint a márka üzenetének következetes kommunikációjával, egyedi és könnyen felismerhető márkát hozhatsz létre. A potenciális ügyfelek számára emlékezetes marad a vállalkozásod, hiszen a márkát a meghatározott érték és attribútum készlethez társítják.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

 

Nem tudod mivel kezdd?

Az első lépés mindig a legnehezebb, azonban a korlátozott erőforrások ellenére egy kis kreativitással és gondos tervezéssel, hatékony kontent marketingstartégiát lehet kidolgozni.

 

Az első lépés – a célközönség azonosítása

A kontent marketing első lépése, a célközönség meghatározása. Az értékes és releváns tartalmakat a meghatározott közönségedhez kell igazítani. A közönség meghatározásánál olyan szempontokat kell figyelembe venni mint, demográfia és érdeklődési körök. Hasznos eszköz lehet számodra a Google Analytics, amely segítségével adatokat gyűjthetsz be a weboldalad látogatóiról. Végezz felméréseket, hogy jobban megismerd a célközönségedet.

 

Második lépés – a célok meghatározása

A célközönség meghatározását követően, a második lépés a célok definiálása. A célok meghatározásakor érdemes, olyan célokat kitűzni, amelyek mérhetők és összhangban vannak az általános üzleti céljaiddal. Ilyen cél lehet a weboldal forgalmának növelése vagy a márkaismertség terjesztése.

 

Harmadik lépés – tartalomnaptár létrehozása

A tartalomgyártás tervezésénél nagy segítség lehet a tartalomnaptár használata. Segít előre tervezni és rendszerezni azokat az információkat, amelyeket megszeretnél osztani a közönségeddel. Így biztosítva van a folyamatos értéknyújtás. Az egyszerűség érdekében használhatsz Google Naptárt vagy Trello-t az ütemezéshez. Gondold át milyen jellegű tartalmakat osztanál meg, blogbejegyzések, infografikák, videók vagy ezek keverékét. A tartalom készítésnél fontos, hogy cselekvésre ösztönzők (CTA) legyenek. Ilyen cselekvések a feliratkozás hírlevélre vagy vásárlásra ösztönzés.

Ha érdekel, hogy miként is alkothatsz egy király tartalomnaptárat, ide kattintva csekkold az Epidemic Sound cikkét!

De ha úgy érzed, inkább valakire rábíznád a tartalomgyártást, mi szívesen segítünk neked benne!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. 

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Utolsó lépés – eredmények mérése és a stratégia optimalizálása

A tartalomgyártást és megosztást követően fontos lépés, hogy az eredményeinket mérjük és elemezzük. A Google Analytics-et erre a célra is használhatod, hogy nyomon kövesd a kulcsfontosságú mutatókat. Ez segít megérteni, hogy milyen típusú tartalmakra reagál jobban a te közönséged és melyekre nem. Az így összegyűjtött adatok alapján módosíthatod a marketingstratégiádat, hogy javítsd az eredményeidet.

 

Összefoglaló

A kontent marketing számos előnnyel bír a kisvállalkozások számára. Amellett, hogy költséghatékony, csupán idő befektetésével hatalmas eredményeket érhetsz el. Az ügyfélszerzésben, a bizalom és hitelesség kiépítésében az ügyfelekkel, valamint az értékes és releváns tartalmak létrehozásában hatékony eszköz. Kiemelendő, hogy a kontent marketing nem egyszeri, hanem hosszútávú és tervezést igénylő feladat. A jól felépített, megtervezett marketingstratégia pozitív eredményeket hozhat a kisvállalkozásoknak.

 

 

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.