fbpx

Webfejlesztő cégek vagy szabadúszók. Melyikkel jársz jobban?

„Webfejlesztő cég” – egy olyan kifejezés, amit biztosan ezerszer hallottál, de mit is jelent valójában? És ami még fontosabb, melyik a legmegfelelőbb a Te vállalkozásodnak?

Az igazság az, hogy nagyon sok lehetőség létezik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben lerántjuk a leplet a „webfejlesztő cégek” két fő típusáról, amelyekkel találkozhatsz: a szabadúszókkal és ügynökségekkel. A végére pedig kiderül, hogy melyik mód is a legjobb a vállalkozásod számára.

Szabadúszók

Ha weboldal készítésről van szó, a szabadúszók az iparág egyéni mesterei. Független vállalkozók, akik projektenként dolgoznak. Remek lehetőség kisvállalkozások számára, amelyek kis költségvetésből szeretnének egy weboldalt. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a szabadúszóknak általában csak a webfejlesztés egy területére korlátozódik a szakértelmük. Tehát ha a projekted több területen is szakértelmet igényel, több személyt kell vele megbíznod.

A szabadúszókkal való munka előnyei:

  • Általában alacsonyabb díjakkal dolgoznak, mint az ügynökségek
  • A munkaidejük rugalmasabb, így jobban tudnak alkalmazkodni az időbeosztásodhoz
  • Gyakran egy adott terület szakértői, mint például dizájn, tartalomkészítés vagy kódolás

A szabadúszókkal való munka hátrányai:

  • Általában csak a webfejlesztés egy területén rendelkeznek szakértelemmel
  • Előfordulhat, hogy nem rendelkeznek annyi erőforrással, mint egy ügynökség, és csak korlátozottan elérhetőek a zsúfolt időszakokban
  • Problémát jelenthet a kommunikáció, mivel gyakran távolról dolgoznak, és megeshet, hogy nem mindig könnyen elérhetőek

Webfejlesztő cégek

A spektrum másik oldalán a webfejlesztő ügynökségek állnak. Ezek olyan cégek, amelyeknek külön szakértői csapatuk van a webfejlesztés különböző területeire, mint például a dizájn, a kódolás és a digitális marketing. Az ügynökségek átfogóbb megoldást kínálhatnak egy weboldalra, ami remek lehetőség lehet nagyobb vállalkozásoknak, vagy azoknak, akik teljes körű szolgáltatást keresnek.

A webfejlesztő cégekkel való együttműködés előnyei:

  • Átfogóbb megoldást tudnak ajánlani egy weboldalra
  • Külön szakértői csapattal rendelkeznek a webfejlesztés különböző területeire
  • Jellemzően számottevő tapasztalatuk van a különböző ügyfelekkel és iparágakkal való együttműködésben
  • Általában több erőforrás áll a rendelkezésükre, például korszerű fejlesztői eszközök és nagyobb csapat, ami azt jelenti, hogy a projektek gyorsabban és magasabb színvonalon készülhetnek el

A weboldal készítő cégekkel való együttműködés hátrányai:

  • Általában magasabb díjat számítanak fel, mint a szabadúszók
  • Lehetséges, hogy kötöttebb a munkabeosztásuk
  • Előfordulhat, hogy kevésbé rugalmasak, hogy kiszolgálják a céged speciális igényeit
  • A személyes kapcsolat hiánya, mivel megeshet, hogy a fejlesztő csapat egyidejűleg több ügyféllel és projekttel dolgozik
A webfejlesztő cégek drágábban, de több erőforrással és nagyobb csapattal dolgoznak a projektjeiden. Külön csapat segíti a kommunikációt és a jobb összeköttetést. Ezzel szemben a szabadúszók rugalmasabbak és olcsóbban dolgoznak, azonban a zsúfolt időszakokban nagyobb eséllyel csúszhat a projekt,
A webfejlesztő cégek drágábban, de több erőforrással és nagyobb csapattal dolgoznak a projektjeiden. Külön csapat segíti a kommunikációt és a jobb összeköttetést. Ezzel szemben a szabadúszók rugalmasabbak és olcsóbban dolgoznak, azonban a zsúfolt időszakokban nagyobb eséllyel csúszhat a projekt,

Egy webfejlesztő céggel való együttműködéskor fontos számolni a speciális igényekkel és a költségvetéssel. Ha a projekted a webfejlesztés több területén is szakértelmet igényel, és a költségkerete engedi, egy ügynökség lehet a jobb megoldás. A cégek átfogóbb megoldást tudnak kínálni egy weboldalra, és külön szakértői csapattal rendelkeznek a webfejlesztés különböző területein. De ha csak egy kisvállalkozásod van, korlátozott költségvetéssel vagy csupán egyetlen speciális webdizájn vagy – fejlesztési elemre van szükséged, akkor egy szabadúszó megfelelőbb lehet számodra.

Fontos szem előtt tartani, hogy mind a szabadúszóknak, mind a weboldal készítő cégeknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Függetlenül attól, hogy szabadúszót vagy ügynökséget választasz, kulcsfontosságú, hogy nézz utána alaposan, és válassz olyan céget, aminek jó a hírneve, ellenőrizhető referenciával rendelkezik, és megfelel a speciális igényeidnek. Az Improwwnál büszkék vagyunk arra, hogy átfogó, magas színvonalú webfejlesztési szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek ügyfeleink egyedi igényeire vannak szabva. Szakértői csapatunk rendelkezik a szükséges ismeretekkel és tapasztalattal ahhoz, hogy az üzleti igényeidnek és céljaidnak legmegfelelőbb weboldalt tudjuk elkészíteni.

Nem számít, hogy egy kisvállalkozó vagy, akinek csupán a webfejlesztés egyetlen elemére van szüksége, vagy pedig egy nagyobb vállalkozásod van, amely teljes körű szolgáltatást keres, mi tudunk segíteni.

Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és tudj meg többet arról, hogyan tudunk Neked segíteni a weboldal készítésében!

 

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.