Mik azok a landing oldalak?

landing oldal cikk

weboldalépítés gifA landing oldal egy önálló weboldal, amelynek célja, hogy a látogatókat ügyfelekké alakítsa. Ez minden digitális marketingstratégia kulcsfontosságú eszköze, és számos célra felhasználható, például egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére, e-mail-címek gyűjtésére vagy akár pénzgyűjtésre is. Ez egy önálló weboldal, ami azt jelenti, hogy elkülönül a fő webhelytől, és egy meghatározott közönséget, terméket vagy szolgáltatást céloz meg, vagyis egy tökéletes céges weboldal elengedhetetlen része.

 

Mire használják a landing oldalakat?

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen célokra használják a landing oldalakat:

 1. Termékeladás: A landing oldalakat gyakran használják a termékek online értékesítésére. Ennek érdekében pedig olyan elemeket tartalmaznak, amely felhívják a figyelmet a termékre, és cselekvésre ösztönzik a látogatókat.
 1. Árajánlatok és kuponok: Az árajánlatok és kuponok használata népszerű a landing oldalakon, mivel hatékonyan ösztönözhetők velük a látogatók a vásárlásra.
 1. Regisztrációk és feliratkozások: Az e-mail listára való regisztrációk és feliratkozások lehetővé teszik, hogy az ügyfelekkel való kapcsolattartás és marketing automatizálása könnyebbé váljon. Az ilyen oldalakon általában ingyenes e-könyvek, tananyagok, cikkek, útmutatók és más hasznos tartalmak találhatók, amelyekért cserébe az ügyfelek megadják az e-mail címüket.
 1. Letöltések: A letöltési oldalak célja, hogy az érdeklődőket ingyenes programok, applikációk, demo verziók és más hasznos anyagok letöltésére ösztönözze. Az ilyen oldalak egyébként általában az adott termékre vagy szolgáltatásra vonatkozó információkat is tartalmaznak, hogy az érdeklődők teljesen megértsék a letöltött anyagokat.
 1. Események és webinárok: Az események és webinárok landing oldalai az esemény részleteit, időpontját, helyszínét és a jelentkezés módját tartalmazzák, és a céljuk, hogy az érdeklődőket a lehető leghamarabb regisztrálásra ösztönözzék.
 1. Egyedi konverziós célok: A landing oldal nem csak az előzőleg említett célokra használhatók, hanem számos egyéb konverziós célra is. Ilyen lehet például az ajánlatkérés vagy az online időpontfoglalás.

A landing oldalak tervezése és felépítése nagyon fontos, mivel a látogatók csak akkor fognak konverzióra lépni, ha a weboldal meggyőző és könnyen áttekinthető. A tartalmuknak rövidnek és tömörnek kell lennie, de mindeközben minden hasznos információt át kell adniuk az ajánlattal kapcsolatban. Továbbá fontos a megfelelő színek, a jól látható gombok és a megfelelő vizuális elemek használata, mivel hozzájárulnak a felhasználói élményhez és a konverziók növeléséhez.

Ha érdekel, hogy milyen egy jó landing oldal, akkor érdemes elolvasnod a WebShark cikkét.

 

landingpage grafika

A landing oldalak típusai

A következőkben áttekintjük a leggyakoribb típusokat, és megvizsgáljuk, hogy melyik típus milyen helyzetekben működik a legjobban. 

 • Átkattintási landing oldal célja, hogy a látogatókat bizonyos információk megadásával egy másik webhely felfedezésére ösztönözze. 
 • Lead-generáló landing oldal  a látogatóktól származó információk gyűjtésére szolgál. Úgy tervezik, hogy egy ingyenes forrásért cserébe a látogató hajlandó legyen megadni az elérhetőségi adatait.
 • Értékesítési landing oldal egy termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére és a látogatók ügyfelekké alakítására szolgál. Arra összpontosít, hogy a látogatókat vásárlásra ösztönözze, és ennek érdekében gyakran tartalmaz termék- vagy szolgáltatásleírást, árinformációkat és egy űrlapot a vásárlás befejezéséhez.

 

Az elemek, amiket nem szabad kihagynod

 • Címsor: A címsor az első dolog, amit a látogatók látnak, amikor megérkeznek a landing oldalra, ezért ennek világosnak és meggyőzőnek kell lennie, illetve közölnie kell az oldal fő üzenetét.
 • Cselekvésre ösztönzés: Az erős és meggyőző cselekvésre ösztönzés döntő fontosságú ahhoz, hogy a látogatók megtegyék a kívánt műveletet. Ezért szembetűnőnek és könnyen megtalálhatónak kell lennie, és egyértelműen közölnie kell a következő lépést, amelyet a látogatóknak meg kell tenniük.
 • Űrlap: A kapcsolatfelvételi adatok gyűjtésére szolgáló űrlap fontos a lead generáló landing oldalakhoz. Fontos, hogy a látogatók könnyen meg tudják találni, és ki tudják tölteni. Továbbá a kialakításánál ügyelni kell arra, hogy csakis a szükséges információkat kérje el tőlük.
 • Optimalizálás: A landing oldalakat a keresőmotorok és a felhasználói élmény szempontjából egyaránt optimalizálni kell. Ez magában foglalja a kulcsszavak használatát a címsorban és a tartalomban, valamint annak biztosítását, hogy az oldal gyorsan betöltődjön és könnyen navigálható legyen.
 • Tervezés: A nyitóoldal kialakítása kulcsfontosságú a sikerhez. A jól megtervezett landing oldalnak letisztultnak, egyszerűnek és könnyen navigálhatónak kell lennie. Emellett fontos még a képek és videók használata, amelyek szintén hozzájárulhatnak az elköteleződés és a konverziók növeléséhez.
 • Szín: A színséma legyen összhangban a márkával, és kímélje a szemet, ergo erüld a túl sok vagy a nehezen olvasható színek használatát!
 • Tipográfia: A tipográfiának könnyen olvashatónak kell lennie, és összhangban kell lennie a márkával. Érdemes tehát kerülni a túl sok különböző betűstílus vagy -méret használatát.

Ha érdekel, hogy milyen más alkotóelemek szükségesek egy tökéletes landing oldalhoz, nézz rá a Kiszervezett Marketing cikkjére, ami részletesen szemlézi a témát!

 

Milyen elemeket használj a tartalom részben?

 • Felsoroláspontok: A felsorolásjelek használata segíthet a hosszú bekezdések felosztásában, és könnyebben emészthetővé teheti a tartalmat.
 • Ajánlások: Az elégedett ügyfelek beszámolóinak bevonása segíthet a bizalom és a hitelesség kiépítésében.
 • Társadalmi igazolás használata: A társadalmi bizonyítékok bemutatása, például az ügyfelek száma vagy az üzleti élet időtartama, segíthet a bizalom és a hitelesség kiépítésében.

 

Íme néhány módszer a nyereség maximalizálására a landing oldalakon keresztül!

 • A/B tesztelés: Az A/B tesztelés nagyszerű módja annak, hogy optimalizáld a landing oldalt a konverziókhoz. Ez magában foglalja az oldal két verziójának létrehozását és tesztelését különböző látogatói csoportokkal, hogy megtudd, melyik verzió teljesít jobban.
 • Optimalizálás mobilra: Mivel egyre többen érik el az internetet a mobileszközükön, fontos, hogy landing oldalad mobilra is optimalizáld. Ez magában foglalja annak biztosítását, hogy az oldal reszponzív és könnyen navigálható legyen egy kisebb képernyőn is.
 • Újracélzás: Az újracélzás nagyszerű módja a konverziók növelésének azáltal, hogy célzott hirdetéseket jelenítesz meg azoknak, akik már felkeresték a landing oldalad.

 

Az első landing oldal elkészítése

Az első landing oldal elkészítése egy új és kihívásokkal teli feladat lehet azok számára, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a webfejlesztésben és a digitális marketingben, de a megfelelő tervezési és tartalmi elemeket felhasználva, bárki képes lehet a megvalósítására.

Íme néhány lépés, amelyek segítenek az indulásban:

 1. Határozd meg a célodat: A landing oldal felépítésének első lépése a cél meghatározása, vagyis mit tegyenek a látogatók, amikor megérkeznek az oldaladra. Azt szeretnéd, hogy vásároljanak, iratkozzanak fel hírlevélre, vagy töltsenek le egy forrást?
 2. Válassz platformot: Számos különböző platform áll rendelkezésedre a landing oldal felépítéséhez. Ilyen például az Unbounce, a Leadpages vagy az Instapage, amelyek szinte mindegyike könnyen használható, és tartalmazza a szükséges funkciókat.
 3. Tervezd meg oldaladat: Az oldal kialakítása kulcsfontosságú a sikerhez. Ügyelj arra, hogy tiszta, egyszerű dizájnt válassz, amely összhangban van a márkával!
 4. Optimalizálás keresőmotorokhoz: Ügyelj arra, hogy optimalizáld oldaladat a keresőmotorokhoz úgy, hogy kulcsszavakat írsz be a címsorba és a tartalomba, és gondoskodsz az oldal gyors betöltéséről!
 5. Tesztelés és optimalizálás: Végül mindenképpen teszteld oldalad, és optimalizáld a konverziókra! Az A/B teszteléssel próbáld ki az oldal különböző verzióit, és végezz módosításokat az eredmények alapján!

Ha érdekelnek a landing oldalak titkai, olvasd el a Plus Creative Agency cikkét!

 

Végső gondolatok

Ha követed ezeket a tippeket olyan landing oldalt hozhatsz létre, amely a konkrét közönségedre szabott és konverziókra van optimalizálva. Abban az esetben pedig, ha nem boldogulsz vele, akkor gyere el az ingyenes konzultációnkra, ahol közösen megalkotjuk azt a landing oldalt, amely bevonzza majd az ügyfeleket számodra!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

2 millió forint, kevesebb, mint 2 hónap alatt, egy automata weboldallal? Pontosan.

Töltsd ki az adataidat és tudd meg, hogyan csináltunk Szaszának kevesebb, mint 2 hónap alatt, több, mint 2 millió forintot a weboldala átalakításával. ​

Szasza esettanulmánya
Szasza videó kurzus elemzés

NE MENJ MÉG! Ez most INGYEN a tiéd!
A kimagasló weboldalak 3 fő ismertetője videósorozat

Iratkozz fel és máris küldöm a 3 részes mini videó sorozatot, amiben elmondom hogy lehet letisztult, felhasználóbarát és funkcionális weboldalad, ezzel pedig több új ügyfeled. 

marketing ügynökség meeting videó kurzus Berti
webdesign kurzus