fbpx

Mit is jelent az, hogy dinamikus weboldal?

webdesign gifHa készítettél már webhelyet vállalkozásod számára, valószínűleg hallottad a „statikus weboldal” és a „dinamikus weboldal” kifejezéseket, amelyek hallatán felmerült benned a kérdés, hogy mi is a különbség a kettő között? A mai cikkünkben ezt fogjuk átbeszélni.

 

Mi az a statikus weboldal?

A statikus weboldal olyan, mint egy menüsor egy étteremben, mindig tudod, mire számíthatsz. Megfelelő azoknak a kisvállalkozásoknak, akik csak egy alapvető online jelenlétet szeretnének kialakítani. Hogy csak néhány példát említsünk: ilyen a „Meet the Team” oldal, a „Kapcsolatfelvétel” oldal, esetleg a „Termékek” vagy a „Szolgáltatások” oldal.

Ezek könnyen létrehozhatók, nem igényelnek nagy technikai tudást, és a tárolásuk illetve a karbantartásuk is olcsó.

 

Mi az a dinamikus weboldal?

Ha a statikus weboldalt egy étterem menüsorához hasonlítottuk, akkor a dinamikus weboldal olyan, mint egy büfé, vagyis a felhasználói igények vagy egyéb tényezők alapján változik. Megfelelő azoknak a kisvállalkozásoknak, akiknek fejlettebb funkciókra és interaktivitásra van szükségük, mint amilyen például egy online áruház, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy termékeket vásároljanak.

A dinamikus webhely jobb választás, mert lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy termékeket helyezzenek a kosarukba, és fizetéseket hajtsanak végre. Az ilyen típusú webhelyek felhasználóspecifikus tartalommal is rendelkezhetnek, például az ügyfél böngészési előzményei alapján ajánlott termékeket jelenítenek meg. A létrehozásuk és a karbantartásuk viszont bonyolultabb, illetve a tárolásuk is drágább lehet.

De ne hagyd, hogy a költségek elriasszanak! Egy dinamikus weboldal valódi változást hozhat a vállalkozásod számára. Olyan ez, mint egy flip telefonról okostelefonra váltani: drágább, de hosszú távon jobban megéri.

21 pont amin elvérzik a weboldalad.
A 15-ik beépítésével százezreket kaszálhatsz

Töltsd le a bombabiztos ügyfélmágnes weboldal checklistemet, amivel akkor is kielemezheted a saját oldalad ha nem vagy technikai guru.

Kattints a gombra a letöltésért!

Hogyan segítheti a vállalkozásod egy dinamikus weboldal?

Egy dinamikus weboldal interaktívabbá és vonzóbbá teheti a webhelyed, illetve személyre szabottabb élményt nyújthat a látogatók számára. Például egy online ruhabolt esetében ruházati ajánlásokat jeleníthet meg a látogatóid számára a böngészési előzmények alapján.

Ezenkívül a dinamikus weboldalak segíthetnek a webhelyed keresőoptimalizálásában (SEO) is. Az olyan keresőmotorok, mint a Google és a Bing ugyanis a rendszeresen frissített webhelyeket részesítik előnyben, a dinamikus weboldal pedig nagyszerű módja annak, hogy a webhelyed mindig friss és naprakész legyen.

A statikus weboldal előnyeiről most ejtenénk szót. Helyette inkább javasoljuk, hogy olvasd el a Cone cikkét, ami jobb belátást enged a témába!

 

Hogyan javíthatja a dinamikus weboldal a felhasználói élményt?

Űrlapok, felhasználó-specifikus tartalom és dinamikus navigáció – ezek mind-mind olyan interaktív elemek, amelyek segítségével a dinamikus weboldalak megkönnyíthetik a felhasználók számára a szükséges információk megtalálását és az olyan feladatok elvégzését, mint például a vásárlás vagy a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése.

Azt pedig még nem is említettük, hogy a dinamikus weboldalak a webhely sebességét és teljesítményét is javíthatják, méghozzá az olyan modern front-end keretrendszereknek és technológiáknak köszönhetően, mint amilyen például az AJAX és a JavaScript.

 

Dinamikus weboldal létrehozása

Egy dinamikus weboldal létrehozása kicsit bonyolultabb lehet, mint egy statikus weboldalé, de ez nem jelenti azt, hogy megoldhatatlan. Ha nem ismered a dolgok technikai oldalát, akkor kérheted egy webfejlesztő vagy egy dinamikus weboldalakra szakosodott ügynökség segítségét. Ráadásul számos webhelykészítő és tartalomkezelő rendszer is létezik, amelyek megkönnyítik a dinamikus weboldalak létrehozását. Ilyen például a WordPress is.

De mielőtt bármibe is belevágsz, mindenképpen azt javasoljuk, hogy feltétlenül fontold meg a költségeket és azt, hogy milyen erőforrásokra lesz szükség!

 

Összefoglaló

Összefoglalva, a statikus weboldal egy egyszerű és könnyen karbantartható webhely, amely jól megfelel azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek alapvető online jelenlétet szeretnének kialakítani. A dinamikus webhely pedig sokkal jobb megoldást jelent azoknak a fejlettebb funkciókat és interaktivitást igénylő kisvállalkozásoknak, amelyek hajlandóak több pénzt és időt befektetni a fejlesztésbe.

Érdemes megjegyezni, hogy a JAMstack vagy a modern front-end keretrendszerek fejlesztésével még mindig lehet a statikus weboldalakhoz hasonló megközelítéssel dinamikus weboldalakat készíteni. Méghozzá úgy, ha a dinamikus adatokat az API-n keresztül lekéred, gyorsítótárazod és előre elkészíted az oldalakat. Így megőrizheted a statikus oldalak előnyeit, miközben kiaknázhatod a dinamikus oldalak szinte minden funkcióját. 

Mi az Improwwwnál olyan vevőszerző weboldalak létrehozására specializálódtunk, amelyek a vállalkozásod különleges igényeihez vannak szabva. Fordulj hozzánk még ma, hogy időpontot egyeztethessünk, és megtegyük az első lépést egy dinamikus weboldal létrehozása felé, amely a vállalkozásodat a következő szintre emeli!

Elemezzük ki együtt a weboldalad!

Jelentkezz be a 100% ingyenes, 30 perces kötetlen beszélgetésre, ahol együtt kielemezzük a weboldalad. A beszélgetésünk során elmondom mit kell változtatnod, hogy vevőket hozó, letisztult és a vállalkozásodhoz tökéletesen passzoló oldalad legyen!

contact-form

töltsd ki az adataidat, küldd el a weboldalad

calendar

foglalj egy időpontot a naptárba

unique-visitor

együtt kielemezzük a weboldalad

Hasznos volt a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
LinkedIn

Neked mi a véleményed? Írd meg nekünk!

Rólunk

improwww marketing logó digitális marketing ügynökség

Digitális marketing ügynökségünkkel kis- és középvállalkozásoknak építünk egyéni online értékesítő rendszereket, amik állandó felügyelet és utánkövetés nélkül szállítják az új ügyfeleket. 

Szolgáltatásaink

Hasonló postok

Kövess minket!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a legfrissebb hírekért!

A feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.